Zprávy dne

Strana 13697

Průzkum: Tři čtvrtiny Čechů mají zájem o bezkontaktní platby

4.10.2011 12:24Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Více než tři čtvrtiny Čechů mají zájem o bezkontaktní platby pomocí platebních karet nebo mobilních telefonů. Důvodem je především rychlost a jednoduchost takové platby, vyplývá z průzkumu karetní asociace MasterCard. Bezkontaktní platební karty zatím nabízí v ČR jen některé banky, navíc chybí terminály na jejich přijímání. Odborníci i banky očekávají rozvoj bezkontaktních karet a plateb především v příštím roce.

Nokia představí své první chytré telefony založené na Windows

4.10.2011 12:08Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Helsinky - Finská společnost Nokia v tomto čtvrtletí představí své první chytré telefony založené na operačním systému Windows od Microsoftu. Uvedl to dnes generální ředitel podniku Stephen Elop. Nokia chce novými přístroji konkurovat například populárním telefonům iPhone firmy Apple.

ERÚ registruje rostoucí počet stížností na prodejce energií

4.10.2011 11:53Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Energetický regulační úřad letos zaznamenává nárůst stížností zákazníků na nekalé praktiky některých prodejců elektřiny a plynu při návštěvách v bytech a domech. Nejvíce stížností se podle ERÚ týká společnosti České energetické centrum a regulátor u ní proto zahajuje kontrolu dodržování energetického zákona. ČTK o tom dnes informovala mluvčí ERÚ Jarmila Lehnerová, vyjádření firmy ČTK shání.

Pražská burza znovu oslabuje, Erste propadla o 5,5 procenta

4.10.2011 11:15Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Pražská burza dnes dopoledne stejně jako další evropské trhy oslabila. Hlavní index PX v 11:00 odepsal 2,46 procenta na 895 bodů. Burzu táhnou dolů především banky, výprodeje se ale týkají všech titulů, vyplývá z výsledků.

Lidé by měli mít právo sledovat fotbal s dekodéry i jinde v EU

4.10.2011 10:57Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Lucemburk - Prodávat vysílací práva na fotbalová utkání, kdy lidé se zakoupenými dekodéry nemohou tyto přenosy sledovat v cizině, je v rozporu s právem Evropské unie. Rozhodl o tom dnes Soudní dvůr EU. Fanoušci by tak měli mít právo sledovat zápasy i pomocí satelitních dekodérů, které zakoupí levněji v jiném státě unie.

Koruna kvůli Řecku dál oslabuje k euru i dolaru

4.10.2011 10:44Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Česká měna dnes dopoledne dál prohloubila svůj propad k euru i dolaru. Proti euru se podle údajů serveru Patria Online v 10:30 obchodovala na 24,89 Kč/EUR a byla tak proti pondělnímu závěru slabší o dva haléře. K dolaru oslabila o 17 haléřů na 18,91 Kč/USD.

Evropské akcie silně klesají, kvůli Řecku padají akcie bank

4.10.2011 10:31Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Západoevropské burzy dnes zahájily obchodování opět výrazným poklesem, který trvá už třetí den po sobě. Prudce padají akcie bank v čele s francouzsko-belgickou Dexií, který je v Evropě jedním z nejzranitelnějších finančních ústavů kvůli svým úvěrům v Řecku. Šíří se obavy, že případný řecký bankrot vyvolá v Evropě bankovní krizi.

CW: Investice do komerčních realit jsou v ČR nejvyšší v regionu

4.10.2011 10:11Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Objem investic na tuzemském trhu s komerčními nemovitostmi letos ve 3. čtvrtletí vzrostl. Podle údajů společnosti Cushman & Wakefield český trh s objemem 1,18 miliardy eur (29,4 miliardy korun) překonal Polsko, kde za stejné období…

Jančura se obává, že RegioJet může kvůli ČD zkrachovat

4.10.2011 09:11Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brno - Radim Jančura, majitel soukromé železniční firmy RegioJet, která od konce září dělá konkurenci Českým drahám (ČD) na trati Praha-Ostrava, se obává, že může zkrachovat. Důvodem je snížení jízdného ČD, které dráhy oznámily minulý týden. Píší to dnešní Hospodářské noviny (HN). Jančura zvažuje podání žaloby u antimonopolního úřadu kvůli cenové politice drah.

Investoři mají obavy z bankrotu aerolinek American Airlines

4.10.2011 08:03Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Akcie mateřské společnosti třetích největších amerických aerolinek American Airlines prudce oslabily kvůli rostoucím obavám investorů z bankrotu. Analytici spekulují o tom, že firma by mohla požádat o ochranu před věřiteli, aby snížila své náklady. Podle mluvčího to však není cílem podniku.

E.ON zvýší ceny plynu od prosince o 3,5 procenta

4.10.2011 07:53Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
České Budějovice - Společnost E.ON od prosince zdraží plyn. Ceny zemního plynu pro zákazníky a maloodběratele zvýší o 3,5 procenta. ČTK to dnes řekl mluvčí společnosti Vladimír Vácha. Společnost přitom koncem minulého týdne avizovala, že ceny plynu pro domácnosti ve čtvrtém čtvrtletí měnit nebude.

Americké akcie ve strachu z dopadu řecké krize prudce klesly

4.10.2011 07:11Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Americké akcie navázaly v novém týdnu na propady předešlých dní a jejich širší index sestoupil nejníže za 13 měsíců. Trh zůstal pod tlakem obav z bankrotu Řecka a z dluhové krize v eurozóně a pokles jen dočasně zmírňovaly příznivé údaje z amerického průmyslu. Nejvíce padaly akcie bank, protože vládne strach, že evropští politici nebudou schopni zabránit přeměně krize státních dluhů v globální bankovní krizi.
Čtvrtek 19. září 2024 Praha 18:24,New York12:24