Zprávy dne

Strana 13689

Hašek: Premiér vyhazuje hejtmana Palase z dozorčí rady ČD

6.10.2011 20:36Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Ministr dopravy Pavel Dobeš (VV) chce odvolat zástupce krajů Jaroslava Palase (ČSSD) z dozorčí rady Českých drah (ČD). ČTK to dnes sdělil předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek (ČSSD). Informaci mu potvrdil premiér Petr Nečas (ODS) s tím, že jde o reakci vlády na žalobu krajů, kterou se domáhají plnění závazku z memoranda o financování regionální železniční dopravy.

Západoevropské akcie díky bankám vzrostly nejvýše za pět týdnů

6.10.2011 19:42Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Západoevropské akcie dnes rostly a uzavřely na nejvyšší hodnotě za pět týdnů. Dařilo se hlavně bankovním společnostem díky naději na rekapitalizaci evropských bank. Index FTSEurofirst 300 stoupl o 2,6 procenta na 940,65 bodu.

Obama vyzval Evropu k rychlým krokům proti dluhové krizi

6.10.2011 19:02Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Washington - Americký prezident Barack Obama dnes vyzval Evropu k rychlým a rozhodným krokům proti dluhové krizi. V rámci tiskové konference ve Washingtonu upozornil, že Spojené státy se nehodlají dál zadlužovat, aby pomohly jiným, a varoval Evropu, že si zřejmě nebude schopna pomoci ze svých potíží vývozem.

Vklady u řeckých bank poprvé za sedm měsíců vzrostly

6.10.2011 18:40Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Atény - Vklady podniků a domácností u řeckých bank v srpnu vzrostly o 0,8 procenta, když předtím sedm měsíců za sebou klesaly. Řecká centrální banka dnes uvedla, že vklady se v srpnu zvýšily na 188,7 miliardy eur (4,7 bilionu Kč) z červencových 187,2 miliardy eur.

Vítězem obřího tendru Lesů ČR je společnost Less Forest

6.10.2011 18:32Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Hradec Králové - Jednoznačným vítězem obřího tendru státního podniku Lesy České republiky (LČR) na lesní práce a prodej dřeva od roku 2012 je podle neoficiálních výsledků společnost Less & Forest podnikatele Jana Mičánka. Firma podala nejlepší cenovou nabídku u asi 75 procent ze 117 soutěžených územních jednotek. ČTK to dnes řekl důvěryhodný zdroj z lesnického oboru a údaj na dotaz ČTK potvrdil sám Mičánek. LČR údaje nekomentovaly.

Euro díky zasedání ECB posiluje

6.10.2011 17:23Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Evropská měna dnes v reakci na zasedání Evropské centrální banky již třetí seanci za sebou posiluje. ECB úrokové sazby nezměnila a představila nová opatření na podporu ekonomiky eurozóny.

Bendl:Prioritami budou SZP a dokončení restitucí

6.10.2011 16:21Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Prioritami nového ministra zemědělství Petra Bendla bude jednání s EU o budoucnosti zemědělské politiky a jednání s nevládními organizacemi. Chce také dokončit restituce zemědělského majetku. Při svém působení hodlá využít také zkušenosti z působení v regionální politice. Nový ministr to dnes novinářům řekl poté, co byl oficiálně uveden do funkce.

O titul Auto roku 2012 v ČR se utká 41 vozů

6.10.2011 15:58Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - O titul Auto roku 2012 v ČR se utká 41 vozů. Budou je vybírat odborníci i laická veřejnost v pěti kategoriích. Oznámily to pořádající Svaz dovozců automobilů a Sdružení automobilového průmyslu. Loni vyhrál sportovní Mercedes-Benz SLS AMG. Před dvěma týdny vyhlásil Klub motoristických novinářů konkurenční anketu, do které nominoval 34 vozů.

Ministerstvo dopravy plánuje zahájit automatické vážení kamionů

6.10.2011 15:53Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Ministerstvo dopravy chce zavést pravidelné vážení kamionů na předem vytypovaných místech tuzemských dálnic a rychlostních silnic. K takzvanému vysokorychlostnímu vážení by mělo sloužit speciální zařízení, trvale umístěné…

Veleba: Výměna ministra zemědělství může oslabit pozici ČR v EU

6.10.2011 15:52Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Výměna na postu ministra zemědělství přišla podle prezidenta Agrární komory Jana Veleby v nejméně vhodnou chvíli a může oslabit pozici České republiky při závěrečném vyjednávání o podobě klíčové reformy společné zemědělské…

Smlouva na Ural průmyslový bude patrně v podepsána v prosinci

6.10.2011 15:49Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brno - Prosincová návštěva ruského prezidenta Dmitrije Medveděva v Praze zřejmě přinese českým firmám jeden z největších zahraničních kontraktů posledních let. Chystá se k podpisu rámcová smlouva na stavbu železnice na Urale. Česká…

Kalousek: Situace v eurozóně se může překlopit v ekonomickou krizi

6.10.2011 13:33Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Nynější dluhová situace v Evropě se může překlopit v hospodářskou krizi, která by měla dopad i na českou ekonomiku. Toto riziko existuje, není malé a mělo by rozpočtové a sociální důsledky, řekl dnes na Žofínském fóru ministr financí Miroslav Kalousek s tím, že České republice finanční krize nehrozí. Centrum nákazy je podle něj v eurozóně.
Čtvrtek 19. září 2024 Praha 03:42,New York21:42