Zprávy dne

Strana 13686

Francie, Belgie a Lucembursko se dohodly na záchraně banky Dexia

9.10.2011 14:50Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brusel - Představitelé Francie, Belgie a Lucemburska se dohodli na podrobnostech záchrany finančního ústavu Dexia. Konkrétními kroky se bude ještě dnes zabývat správní rada banky, která má teď v rukou osud celého ústavu. Předpokládá se, že banka se rozdělí a některé její součásti se rozprodají. Francouzsko-belgická Dexia tak zřejmě bude první obětí evropské dluhové krize.

Oceněním za ekonomii v pondělí skončí maraton Nobelových cen

9.10.2011 14:37Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Stockholm - Vyhlášením Nobelovy ceny za ekonomii vyvrcholí v pondělí letošní maraton udělování těchto prestižních ocenění. Cena vytvořená švédskou centrální bankou nepatří mezi původní ocenění stanovená průmyslníkem Alfredem Nobelem,…

Ministr Kocourek v Asii podepíše kontrakty za osm miliard korun

9.10.2011 14:27Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Martin Kocourek, ministr průmyslu a obchodu, v Asii podepíše kontrakty za osm miliard korun. Kocourka na pětidenní cestě doprovází pět desítek českých podnikatelů zaměřených na strojírenství a energetiku, informovalo v neděli ministerstvo průmyslu a obchodu.

John Major: Je potřeba, aby Řecko zkrachovalo

9.10.2011 14:05Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Bývalý britský premiér John Major prohlásil ve vysílání BBC, že evropské banky potřebují rekapitalizaci a Řecko bankrot, aby se tím usnadnil konec dluhové krize eurozóny. BBC to uvedla v neděli na svých internetových stránkách.

Kocourek míří do jižní Asie, podpoří zde české strojírny

9.10.2011 12:52Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek dnes zahajuje pětidenní návštěvu Indie, Vietnamu a Srí Lanky, během které podpoří aktivity českých firem v oblasti. Doprovod mu dělá několik desítek podnikatelů, z nichž někteří do Asie jedou zahájit konkrétní projekty v oblasti strojírenství či podepsat smlouvy o spolupráci v energetice.

Škoda zahájila výrobu nové limuzíny Rapid v Indii

9.10.2011 11:42Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Škoda zahájila v indickém závodě Pune sériovou výrobu nové kompaktní limuzíny Rapid, kterou ještě tento rok uvede na tamní trh. Společnost o tom informovala v neděli.

České dráhy od příštího roku slibují ve vlacích levnější jídlo

9.10.2011 11:12Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Konkurenční boj o zákazníky na železnici se přesune i do jídelních vagónů. Od poloviny příštího roku totiž České dráhy představí novou koncepci gastronomických služeb. Hlavní změnou bude snížení cen, řekl ČTK tiskový mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. Výběrové řízení na dodavatele služeb dopravce vyhlásí ještě letos. Nabídka laciného občerstvení je součástí obchodní strategie konkurenčního RegioJetu podnikatele Radima Jančury.

Škoda Auto spustila v Indii sériovou výrobu limuzíny Rapid

9.10.2011 10:57Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Mladá Boleslav - Česká automobilka Škoda Auto zahájila v indickém závodě v Pune sériovou výrobu nové kompaktní limuzíny Rapid. Na indický trh ji uvede ještě letos. ČTK to dnes oznámila automobilka.

Zájem o stavební spoření klesá, objem úvěrů spadl o čtvrtinu

9.10.2011 10:40Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Stavební spořitelny poskytly letos za tři čtvrtletí úvěry za 33,6 miliardy korun, což je v meziročním srovnání o téměř 12,1 miliardy korun méně. Stále klesá i zájem o nové smlouvy o stavebním spoření včetně zvýšení cílových částek. Vyplývá to z údajů všech pěti tuzemských stavebních spořitelen.

Stavba obchvatu Mělníka za dvě mld. Kč začne možná příští rok

9.10.2011 09:42Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Mělník - Stavba několik let plánovaného obchvatu Mělníka začne možná už příští rok. Příští týden bude vydáno územní rozhodnutí na první ze čtyř etap stavby, která městu pomůže vyřešit část dopravních komplikací v centru, řekl ČTK starosta města Ctirad Mikeš (ČSSD). Investorem akce je Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), stavba přijde na dvě miliardy korun.

Na dentálním veletrhu Pragodent se představí více než 500 firem

9.10.2011 07:29Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Ve druhé polovině příštího týdne se v areálu Výstaviště Praha – Holešovice uskuteční 19. ročník mezinárodního dentálního veletrhu Pragodent. Jak agenturu Mediafax informovala mluvčí pořádající firmy Incheba Praha Markéta Holatová, vystavovat přijede více než 500 firem.

Šéf mise MMF: Řecko bude muset přijmout mnohem tvrdší reformy

9.10.2011 02:50Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Berlín - Řecko se nachází na křižovatce a bude muset uskutečnit mnohem tvrdší a důslednější reformy, než jaké přijalo dosud. Řekl to německému nedělníku Welt am Sonntag šéf nynější mise Mezinárodního měnového fondu (MMF) v Řecku Poul Thomsen. Jeho slova podle agentury Reuters naznačují, že MMF si stále není jistý, zda současná jednání o uvolnění další části záchranného úvěru zadlužené zemi dopadnou pozitivně.
Čtvrtek 19. září 2024 Praha 18:34,New York12:34