Zprávy dne

Strana 13681

MF: Počet obcí s více rizikovým hospodařením loni stoupl na 62

11.10.2011 10:34Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Počet obcí s vyšší mírou rizika hospodaření se loni zvýšil o 18 na celkem 62. Nejvyšší riziko platební neschopnosti ke konci minulého roku měly obce Bublava, Nebanice, Pohled, Prameny a Rostěnice-Zvonovice. Vyplývá to z dnešních informací ministerstva financí, které monitoruje každoročně hospodaření obcí. Obce s vyšší mírou rizikového hospodaření jsou nejvíce zastoupeny v Karlovarském kraji.

ČNB se obává nadměrné regulace finančních trhů ze strany EU

11.10.2011 10:26Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Česká národní banka se obává nadměrné regulace finančních trhů ze strany Evropské unie, která může mít neočekávané důsledky. Na konferenci pojišťovacích makléřů, kterou pořádá Asociace českých pojišťovacích makléřů, to řekl ředitel sekce regulace a analýz finančního trhu ČNB Pavel Hollmann. Připravovaná evropská legislativní smršť by podle něj mohla přinést destrukci.

Německé banky odmítají plošnou rekapitalizaci

11.10.2011 10:18Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Evropa by se podle německé BDB bankovní asociace měla zabývat rekapitalizací bank, a to případ od případu, ne paušálním přístupem. Informovala o tom v úterý agentura Reuters.

Provozní zisk zahraničních investic ČEZ letos překročí 10 mld. Kč

11.10.2011 10:09Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Provozní zisk ze zahraničních investic (EBITDA) energetické společnosti ČEZ letos poprvé překročí deset miliard Kč. Firma k dnešnímu dni v zahraničí investovala celkem 71,9 miliardy korun, když jejich průměrná roční návratnost…

Japonské akcie v úterý posilovaly, Nikkei je nejvýše od 16. září

11.10.2011 09:42Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Japonský index Nikkei v úterní seanci zpevnil o 1,95 procenta. Informovala o tom agentura AFP.

Měřit návštěvnost webů v ČR bude dál Gemius, ComScore skončil

11.10.2011 09:11Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Sdružení pro internetovou reklamu (SPIR) odstoupilo od kontraktu na měření návštěvnosti tuzemských internetových stránek s americkou společností ComScore. Vítěz květnového tendru na NetMonitor nebyl schopen splnit některé požadavky zadavatele. Měřit návštěvnost proto bude další tři roky nynější dodavatel Gemius. SPIR to dnes oznámil ČTK v tiskové zprávě.

Americké akcie v pondělí stouply díky optimismu ohledně Evropy

11.10.2011 07:27Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Americké akcie v pondělí prudce posílily v čele s finančními tituly. Slib Německa a Francie přijít s plánem na rekapitalizaci evropského bankovního sektoru totiž podpořil naděje na vyřešení dluhové krize v eurozóně. Euro v pondělí zaznamenalo nejprudší nárůst vůči dolaru za 15 měsíců.

Americké akcie prudce rostly

11.10.2011 05:32Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americké akcie skončily pondělní obchodování prudkým růstem. Informovala o tom v noci na úterý agentura Reuters.

Malta ratifikovala rozšíření EFSF, zbývá už jen Slovensko

11.10.2011 05:25Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Malta v pondělí večer ratifikovala navýšení Evropského fondu finanční stability (EFSF), informuje v úterý agentura AFP. Jako poslední bude o věci hlasovat v úterý Slovensko.

Ministr dopravy se sejde se zástupci krajů a Radimem Jančurou

11.10.2011 04:03Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Ministr dopravy Pavel Dobeš (VV) se dnes sejde se zástupci Asociace krajů. Jednat mají o financování železnice a odvolání zástupce krajů z dozorčí rady Českých drah (ČD). Ministr bude také jednat s majitelem společnosti Student Agency Radimem Jančurou o možnosti převzetí rychlíkové přepravy na trati Praha-Brno-Břeclav.

Bezprostřední příčinou úmrtí šéfa Applu byla zástava dechu

11.10.2011 03:04Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
San Francisco (USA) - Příčinou úmrtí spoluzakladatele firmy Apple Steva Jobse byla zástava dechu, způsobená rozšířením rakoviny ze slinivky na další orgány. Uvádí to v pondělí zveřejněná kopie Jobsova úmrtního listu citovaná agenturou AP. Bývalý šéf společnosti Apple zemřel ve středu ve věku 56 let. Firma neuvedla příčinu úmrtí, Jobs se však se zdravotními problémy potýkal řadu let.

Maltský parlament schválil rozšíření pravomocí EFSF

11.10.2011 00:00Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Valetta - Maltský parlament dnes večer jednomyslně schválil rozšíření pravomocí Evropského fondu finanční stability (EFSF). Malta byla předposledním členem eurozóny, který se k záchrannému fondu vyjadřoval, nyní zbývá již jen rozhodnutí Slovenska.
Pátek 20. září 2024 Praha 00:00,New York18:00