Zprávy dne

Strana 13628

Ve středu se mimořádně sejdou nejen lídři eurozóny, ale i celé EU

23.10.2011 15:41Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brusel - Ve středu se kromě summitu eurozóny uskuteční i mimořádná vrcholná schůzka Evropské unie. Premiér Petr Nečas má přitom na středu naplánovanou cestu do Spojených států, kde ho ve čtvrtek čeká setkání s americkým prezidentem Barackem Obamou. Ve středu by evropští lídři chtěli přijít s komplexním řešením dluhové krize.

ČSÚ: Nabídkové ceny bytů v ČR ve druhém čtvrtletí zmírnily pokles

23.10.2011 15:36Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Nabídkové ceny bytů se v Česku v letošním třetím čtvrtletí snížily mezičtvrtletně o 0,6 procenta po dvouprocentním poklesu ve druhém čtvrtletí. V Praze nabídkové ceny bydlení klesly o 0,4 procenta, mimo hlavní město o 0,7 procenta. ČTK to zjistila z nejnovějších údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ).

Čeští turisté se řeckých stávek nezalekli

23.10.2011 15:12Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - České turisty od dovolené v Řecku neodradily ani dlouhotrvající stávky a protivládní demonstrace v této jihoevropské zemi. Letní sezona byla podle cestovních kanceláří oslovených ČTK dokonce naopak velmi úspěšná. Většina turistů totiž směřuje na řecké ostrovy, kde se protivládní protesty neodehrávaly. Období dovolených v této středomořské zemi v polovině října končí, nyní dobíhají poslední zájezdy na Krétě.

Každý třetí Čech už pracoval v zahraničí, na Slovensku je to ale každý druhý

23.10.2011 15:02Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Čechům, Rumunům a Maďarům se moc nechce do ciziny za prací. Nový průzkum zjistil, že mnohem aktivnější jsou v tomto smyslu Slováci nebo Poláci. Pouze jen zhruba třicet procent Čechů se někdy vydalo za prací z hranice země.

Čína už zahraniční automobilky tolik neláká. Trh bude přesycen, říkají manažeři

23.10.2011 15:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Kapitáni světového automobilového průmyslu se obávají, že čínský automonilový trh začne být v příštích letech přesycený. O expanzi na Dálný východ a do Číny tak teď uvažuje jen necelá třetina manažerů výrobců vozů.

V zahraničí pracovalo 32,5 procenta Čechů, uvádí průzkum

23.10.2011 14:53Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - V zahraničí již nějaký čas pracovalo 32,5 procenta obyvatel České republiky. V porovnání s dalšími státy regionu to však není nijak vysoké číslo. Například ze Slovenska zamířilo někdy za prací do ciziny 55,5 procenta lidí a z Polska téměř 48 procent obyvatel. Vyplývá to z průzkumu společnosti Grafton Recruitment, který se uskutečnil mezi uchazeči o zaměstnání v sedmi zemích střední a východní Evropy.

V Evropě se zvýšil přebytek plynu na trhu, ceny ale dál rostou

23.10.2011 14:38Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Na evropském trhu plynu se letos zvýšil přebytek nabídky nad spotřebou na více než deset procent a podobný stav by měl podle analytiků kvůli poklesu poptávky a růstu dodávek přetrvat i v příštím roce. Velkoobchodní ceny sice od září výrazně klesají, avšak plynárenské společnosti v řadě zemí Evropy k nelibosti spotřebitelů dál zvyšují ceny pro konečné odběratele, napsala agentura Reuters. Český trh letos zasáhly už dvě vlny zdražování plynu.

Na anonymních vkladních knížkách ČS leží stále přes 2,5 mld. Kč

23.10.2011 14:12Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Na anonymních vkladních knížkách České spořitelny měli lidé ke konci září uloženo stále přes 2,5 miliardy korun. Od počátku roku tak klienti spořitelny vybrali zhruba 151 milionů korun. Na dotaz ČTK to sdělila Česká spořitelna. Od počátku převodů v roce 2002 lidé z těchto knížek vyzvedli přes 117 miliard Kč.

Dvořák (ČTÚ): Své číslo k jinému mobilnímu operátorovi přenesl jeden milion zákazníků

23.10.2011 14:00Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Své číslo ke konkurenčnímu operátorovi přenesl v České republice už jeden milion klientů. V nedělním pořadu ČT Otázky Václava Moravce to řekl předseda Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) Pavel Dvořák.

Řecko podle premiéra Papandreoua prokázalo, že dělá vše pro překonání dluhové krize

23.10.2011 13:55Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Řecko prokázalo, že dělá všechno pro překonání dluhové krize a také udržení konkurenceschopného hospodářství. Na nedělním summitu EU to podle agentury Reuters prohlásil řecký premiér George Papandreou.

Číslo mobilu si k jinému operátorovi přeneslo milion lidí

23.10.2011 13:44Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Možnost změnit mobilního telefonního operátora a ponechat si číslo svého mobilu využilo od doby zavedení přenositelnosti čísla v Česku milion lidí. V pořadu České televize Otázky Václava Moravce to dnes řekl člen představenstva Telefónicy O2 Jakub Chytil. Podle něho zhruba 40 procent z nich byli zákazníci společnosti Telefónica O2. "Jde o zákazníky, kteří nejen odešli, ale zároveň i přišli k naší firmě," dodal.

Juncker zkritizoval Německo za pomalé řešení dluhové krize

23.10.2011 12:41Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Šéf eurogroup Jean-Claude Juncker, který předsedá na jednáních ministrů financí zemí eurozóny, zkritizoval Německo za pomalé řešení dluhové krize eurozóny. Řekl to v rozhovoru pro nedělní vydání časopisu Der Spiegel.
Sobota 21. září 2024 Praha 05:08,New York23:08