Zprávy dne

Strana 13611

Loni platilo mobilem přes 100 milionů lidí. Do čtyř let to bude většina, naznačil průzkum

25.10.2011 17:02Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Mobil běžně používá k platbám asi pětina nejmladší generace. Jen mezi lety 2009 a 2010 vzrostl počet lidí, kteří používají mobilní telefony k platbám a jiným finančním transakcím, o 38 milionů. Většina uživatelů má obavy o bezpečnost, i banky jsou se zaváděním novinky opatrné.

Francie v. Německo. Která koncepce zvítězí na ostře sledovaném summitu EU?

25.10.2011 16:48Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Lídry evropských zemích ve středu čeká další kolo jednání o současné krizi eurozóny. Nedělní jednání nestačilo. Hlavní názorový střet se odehrává mezi Německem a Francií. Výsledek jednání očekává celý svět. Postoj investorů je zatím pozitivní, euro posiluje.

Apple podle zdrojů pracuje na projektu vlastní televize

25.10.2011 16:40Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
San Francisco - Americká společnost Apple zřejmě pracuje na projektu své vlastní televize. Tvrdí to zdroje agentury Bloomberg, podle nichž firma kvůli tomu povolala předního vývojáře, který jí už před lety pomohl propojit přehrávač iPod s hudebním obchodem iTunes. Projekt je ale teprve v počáteční fázi a není žádná záruka, že bude i dokončen. Firma sama nechtěla informace anonymních zdrojů komentovat.

Schůzka ministrů financí EU se neuskuteční

25.10.2011 16:38Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Středeční setkání ministrů financí Evropské unie bylo podle Velké Británie zrušeno, další summit EU by ale měl proběhnout normálně. Informovala o tom v úterý agentura Bloomberg.

Na americké tituly tlačí Evropa a slabá makro-data

25.10.2011 16:26Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
Zámořští investoři dnes vybírají zisky a americké trhy tak šlapají na brzdu, který je po několika růstových dnech vrací do záporu.brbrpDow & Jones odepisuje 0,6 %, S&P 500 ztrácí 0,8 % a technologický Nasdaq 1 %. K největšímu výprodeji...

Poslanci podporují efektivnější vymáhání finančních pohledávek v zemích EU

25.10.2011 16:25Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Daně, cla, poplatky a další podobné platby by měly být v Evropské unii od příštího roku lépe vymahatelné. Počítá s tím návrh zákona o mezinárodní pomoci při vymáhání některých finančních pohledávek, který v úterý Poslanecká sněmovna poslala do třetího čtení.

Problémy firmy ČEZ vyřešíme, slíbil rumunský ministr zahraničí

25.10.2011 16:09Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Dluhy rumunských státních železnic, kvůli kterým hrozí tamní divizi společnosti ČEZ krach, by Rumunsko mělo brzy vyrovnat. Při návštěvě šéfa české diplomacie Karla Schwarzenberga (TOP 09) v Bukurešti to v úterý přislíbil jeho rumunský protějšek Teodor Baconschi.

Německo spustilo první hybridní elektrárnu na světě. Vidí budoucnost ve vodíku

25.10.2011 16:04Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Ve větrných dnech, kdy je slabý odběr proudu, dokáže podle provozovatele firmy Enertrag využít přebytečnou elektřinu k získávání vodíku z vody. Ten bude dodávat na čerpací stanice pro auta jezdící na vodíkový pohon.

Penzijní fondy ČSOB se ke konci letošního roku sloučí

25.10.2011 16:03Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - ČSOB Penzijní fondy Stabilita a Progres se ke konci letošního roku spojí v jeden penzijní fond. ČSOB, jako jediný akcionář fondů, tímto krokem reaguje na připravovanou důchodovou reformu. ČSOB o tom dnes informovala v tiskové zprávě. Nástupnický fond se bude jmenovat ČSOB Penzijní fond Stabilita. Změny se klientů podle banky nedotknou.

Sněmovna odložila schvalování nového záchranného fondu eurozóny

25.10.2011 15:57Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Sněmovna znovu odložila schvalování Evropského stabilizačního mechanismu (ESM), tedy nového záchranného fondu eurozóny. Rozhodla o tom dnes na návrh poslance ODS Jana Bauera při schvalování programu říjnové schůze. Tuto změnu lisabonské smlouvy přitom už počátkem září podpořil sněmovní evropský výbor. Souhlas se vznikem vázne také v Senátu, který projednávání odložil už třikrát.

Napětí vrcholí: Polsko zrušilo schůzku ministrů financí EU. Summit státníků (zatím) platí

25.10.2011 15:57Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Cesta z dluhové krize dostává vážné trhliny. Celý finanční svět totiž čeká na krizový plán eurozóny, jenž by měl obsahovat plány na rekapitalizaci evropských bank, masivnější odepsání řeckých dluhů soukromými investory či posílení záchranného fondu eurozóny EFSF. Zrušení tzv. Ecofinu vzbuzuje pochybnosti, zda vůbec nějaký plán lídři eurozóny představí.

Nechme ratingové agentury v klidu umřít

25.10.2011 15:32Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Jedním z vděčných témat poslední doby se stala role ratingových agentur a jejich spoluvina na finanční a dluhové krizi.
Sobota 21. září 2024 Praha 16:17,New York10:17