Zprávy dne

Strana 13586

Lety Air France budou pět dní narušeny stávkou personálu

29.10.2011 11:52Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Paříž/Praha - Palubní personál letecké společnosti Air France dnes zahájil stávku. Má trvat po celé francouzské pětidenní sváteční období kolem svátku Všech svatých a očekává se, že stávka naruší leteckou dopravu. Zaměstnanci společnosti protestují proti úsporným opatřením. České aerolinie podle své mluvčí Hany Hejskové navýšily kapacitu na vlastních letech a z Prahy do Paříže o víkendu vypraví dva speciální lety.

Bývalý šéf zkrachovalé Poldi Stehlík míří na Hrad. Mluví o spiknutí politiků

29.10.2011 11:37Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
České prezidentské volby by mohly mít o jednoho bizarního kandidáta více. Bývalý majitel kladenského ocelářského gigantu Vladimír Stehlík o kandidatuře uvažuje, pokud bude schválena přímá volba hlavy státu. Spoléhá na podporu bývalých zaměstnanců Poldi.

Zaměstnanci Air France opět stávkují

29.10.2011 11:24Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Zaměstnanci společnost Air France vstoupili v sobotu do stávky, firma už dříve sdělila, že nedokáže zajistit zhruba pětinu spojů. Informovala o tom agentura Reuters.

Krize zdaleka neskončila, varuje šéf ECB Trichet před optimismem

29.10.2011 10:48Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Prezident Evropské centrální banky v rozhovoru pro deník Bild prohlásil, že krize eurozóny trvá. Členské státy, pokud dodrží dojednaná pravidla, dokážou finanční stabilitu obnovit. Schválení záchranného plánu však musí přijít co nejdříve, tvrdí Jean-Claude Trichet.

Australský Qantas zastavil všechny lety kvůli sporu s odbory

29.10.2011 10:28Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Sydney - Australská letecká společnost Qantas Airways dnes od 09:00 SELČ zastavila všechny domácí i zahraniční lety včetně provozu své nízkonákladové dceřiné firmy Jetstar kvůli sporu s odbory. Informovala o tom agentura Reuters, podle níž se do sporu hodlá vložit australská vláda. Australský národní letecký dopravce je ve sporu s odborovými svazy ohledně pracovních podmínek a mezd.

Ve Spojených státech zkrachovala další banka, od začátku roku již bylo již 81

29.10.2011 09:54Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americké úřady uzavřely All American Bank of Des Plaines ve státě Illinois, převezme ji International Bank of Chicago. Informovala o tom v noci na sobotu agentura Reuters.

Česká spořitelna vyhrála výběrové řízení na sociální karty

29.10.2011 09:42Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Výběrové řízení na dodání takzvané sociální karty vyhrála Česká spořitelna, píše ve svém sobotním vydání deník Mladá fronta Dnes. Zda peněžní ústav zakázku získá, ale rozhodne až antimonopolní úřad, na něj se obrátila ČSSD, která s tendrem nesouhlasí.

Americká společnost MF Global se chce přes víkend rozprodat

29.10.2011 09:33Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Americká makléřská společnost MF Global Holdings chce během tohoto víkendu rozprodat všechny, anebo část svých podniků. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na zdroje obeznámené se situací. Prodej by se měl uskutečnit do pondělního otevření burzy, kde MF Global za poslední týden ztratila dvě třetiny tržní hodnoty.

Americké akcie ukončily již čtvrtý ziskový týden v řadě

29.10.2011 09:30Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americké akcie ukončily po páteční klidné seanci, kdy si trh mohl vydechnout po čtvrteční rally v reakci na řešení evropské dluhové krize, již čtvrtý ziskový týden v řadě. Informovala o tom v noci na sobotu agentura Reuters.

Američanům se uleví, splácení hypoték bude snažší

29.10.2011 09:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Úrokové sazby starších hypoték se sníží. Splácení pak půjde rychleji. Možnost refinancování hypotečních úvěrů bude v USA výrazně dostupnější.

Trichet po osmi letech opouští křeslo šéfa ECB, vystřídá ho Draghi

29.10.2011 06:59Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Vláda Francouze Jean-Claude Tricheta v Evropské centrální bance (ECB) 31. října končí. V úterý 1. listopadu stane místo něj v čele ECB italský bankéř Mario Draghi.

MF Global má podle zdrojů finanční problémy, čerpá úvěrovou linku

28.10.2011 20:13Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York/Singapur - Americká makléřská společnost MF Global Holdings má podle zdrojů problémy a požádala své financující banky o čerpání celé úvěrové linky za 1,3 miliardy dolarů (asi 23 miliard Kč). Firma je klíčovým hráčem na burzách v Severní Americe, Asii i v Evropě, kde působí jednak jako makléř, jednak jako agent pro vypořádání finančních transakcí.
Neděle 22. září 2024 Praha 05:26,New York23:26