Zprávy dne

Strana 13576

Vláda připraví několik variant úprav státního rozpočtu, slíbil premiér Nečas

31.10.2011 16:22Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Kabinet Petra Nečase (ODS) připraví několik variant změn příjmové i výdajové strany státního rozpočtu na příští rok, jednu konkrétní vybere v návaznosti na lednovou prognózu vývoje ekonomiky. V reakci na snížený odhad růstu HDP z dílny ministerstva financí to v pondělí uvedl premiér Nečas.

Škoda jede na rekordní vlně. A k tomu vytáhla další trumf - Citigo

31.10.2011 16:07Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Mladoboleslavská automobilka výsledky za 9 měsíců potvrzuje, že letošní rok je pro ni rekordní. Do září zvýšila prodeje o 17 procent, když zákazníkům dodala skoro 665 tisíc vozů. Rekordní výsledky vykazuje celé hospodaření Škody Auto. V rámci modelové strategie výrobce představil nový minivůz Citigo.

PPF a KKCG v úterý oficiálně převezmou Sazku, šéfem bude Ziegler

31.10.2011 15:55Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Firma Sázková kancelář kontrolovaná společnostmi PPF a KKCG podepíše v úterý s insolvenčním správcem Sazky Josefem Cupkou poslední dokumenty, které jí umožní oficiálně převzít Sazku. V úterý do ní jako generální ředitel a šéf představenstva nastoupí manažer PPF Kamil Ziegler. Napsal to server Aktuálně.cz s odkazem na zdroje ze Sazky.

Velký broker MF Global se hroutí. Požádá o ochranu a prodá aktiva. Akcie stojí

31.10.2011 15:23Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Firma vedena jedním z bývalých šéfů Goldman Sachs Jonem Corzine doplatila především na dlouhodobě nízké úrokové sazby a sázku na evropský vládní dluh. Je tak chápána jako první americká „prominentní“ oběť evropské dluhové krize.

V Česku vzrostl počet důchodců, průměrná penze přesahuje deset tisíc korun

31.10.2011 15:17Zdroj: MediafaxDetail zprávy
O 55 tisíc vzrostl v Česku počet penzistů, celkem jich je 2,31 milionu. Průměrná výše důchodu činila ke konci letošního září 10 539 korun, informoval v pondělí Pavel Gejdoš, mluvčí České správy sociálního zabezpečení (ČSSZ).

Čína vyjádřila důvěru v Evropu, konkrétní pomoc zatím neslíbila

31.10.2011 15:01Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Vídeň - Čína nadále věří, že Evropa dokáže překonat své ekonomické a finanční problémy. Uvedl to dnes čínský prezident Chu Ťin-tchao. Nevyjádřil se však k tomu, zda bude Peking hrát nějakou výraznější roli při řešení evropské dluhové krize.

Makléřská firma MF Global požádala o ochranu před věřiteli

31.10.2011 14:38Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Americká makléřská firma MF Global dnes požádala newyorský soud o přijetí do bankrotového režimu, v němž bude chráněna před věřiteli. Společnost se dostala do potíží mimo jiné kvůli nákupům evropských státních dluhopisů, a stala se tak první americkou obětí dluhové krize eurozóny.

MF Global Finance podává žádost o ochranu před věřiteli

31.10.2011 14:31Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
Společnost MF Global USA Inc. již podala žádost o ochranu před věřiteli.brbrpZdroj: BloombergppbrRudolf PlachýbrFio banka, a.s.brp

Dceřiná firma ČSA pronajala letadlo Air France, ta má problémy kvůli stávce

31.10.2011 14:25Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Jak mluvčí sdělila, stávce v Air France se přizpůsobily oba dopravci ze skupiny České aerolinie. České aerolinie už od víkendu navýšily kapacitu na vlastních plánovaných letech a z Prahy do Paříže začaly vypravovat lety speciální. Od soboty až do středy půjde celkem o pět zpátečních letů navíc,”

Stát se bude snažit snížit podíl exportu do Evropské unie

31.10.2011 14:15Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Ministerstvo průmyslu a obchodu chce do roku 2020 snížit export České republiky do zemí Evropské unie ze současných 83 procent na 70 procent.

Antimonopolní úřad povolil nákupy Penty v masném průmyslu

31.10.2011 14:11Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brno - Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil nákupy Penty v masném průmyslu. Má získat kontrolu nad Schneider Group, P.S.TRANS , M.U.S.P. a PROPERTY - Jateční a.s. ÚOHS fúzi schválil bez podmínek ve zjednodušeném řízení. Rozhodnutí je už pravomocné, řekl ČTK předseda ÚOHS Petr Rafaj.

Soud schválil prodej bývalých poboček Oděvního podniku

31.10.2011 14:10Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Prostějov - Insolvenční správkyně zkrachovalého Oděvního podniku Prostějov (OP) Miloslava Horská může začít s prodejem výrobních areálů bývalých poboček OP a pozemků podniku zajištěných pro Českou spořitelnu, největšího věřitele textilky. Rozhodl o tom brněnský krajský soud. Ve výběrovém řízení na prodej nemovitostí textilky budou například výrobní budovy v Olomouci, Uherském Hradišti, Ostravě, Konici, Jeseníku a Lošticích.
Neděle 22. září 2024 Praha 11:27,New York05:27