Zprávy dne

Strana 13557

Zlevňování hypoték pokračuje. Sazby snižují Hypoteční banka i Česká spořitelna

2.11.2011 16:58Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Sazby hypoték dál klesají pod šestileté minimum. Ke snížení nabídkových sazeb hypoték se už rozhodly dva největší hráči trhu, konkurence zřejmě bude následovat. Hypoteční banka stlačila sazbu pod 3,3 procenta.

Česká energetická koncepce příliš spoléhá na jádro, tvrdí průmyslník Míl

2.11.2011 16:55Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Energetická vize ministra průmyslu a obchodu Kocourka příliš spoléhá na jadernou energii, tvrdí experti z rady vlády. Česko nemůže ignorovat odklon evropských sousedů od jádra, říká v rozhovoru bývalý šéf Svazu průmyslu Jaroslav Míl. "Usnesení budí dojem, že prioritou je dodržet termíny na úkor kvality," říká dále v rozhovoru.

Berlusconi svolal mimořádné zasedání vlády, kvůli opatřením proti krizi

2.11.2011 16:41Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Italský premiér Silvio Berlusconi svolal na středeční 20. hodinu SEČ mimořádné zasedání vlády, aby diskutovala o nových opatřeních v reakci na stupňující se hospodářskou krizi. Informovaly o tom ve středu agentura AFP a Reuters s odvoláním na italské vládní zdroje.

Americké akcie zpevňují, trh pozorně sleduje Řecko a schůzku Fedu

2.11.2011 16:24Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Americké akcie zahájily dnešní obchodování růstem, který postupně nabíral na síle. Pomohla zpráva o solidním nárůstu počtu pracovních příležitostí v soukromém sektoru, trh ale reagoval i na to, že předchozí den hlavní indexy prudce oslabily. Obchodníci ale vyhodnocují každou zprávu ohledně Řecka a čekali také na výsledek schůzky měnového výboru americké centrální banky (Fed).

Končí stávka palubního personálu letecké společnosti Air France

2.11.2011 16:17Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Paříž - Končí pětidenní stávka palubního personálu letecké společnosti Air France, který protestoval proti rozhodnutí snížit počet členů posádek na některých linkách. V dnešní poslední den protestu bylo podle vedení Air France zajištěno více než 90 procent letů po Evropě a všechny dálkové lety; ve čtvrtek počítá s leteckým provozem v plném rozsahu.

EKONOM: Škoda je nejdováženější ojetinou. Ceny za hranicemi klesají rychleji

2.11.2011 16:12Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Dovoz ojetých českých aut roste, stará už lidé odhlásili. Za první tři čtvrtletí se do země vrátilo skoro 18 tisíc vozů Škoda. Ojetých Fordů se letos dovezlo více než Volkswagenů.

Barroso vyzval Řecko, aby podpořilo záchranný plán dohodnutý na summitu eurozóny

2.11.2011 15:56Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Šéf Evropské komise (EK) José Manuel Barroso vyzval řecké politické lídry, aby se spojili a podpořili záchranný plán schválený minulý týden na summitu eurozóny. Informovala o tom ve středu agentura Reuters.

Tržní kapitalizace Research in Motion pod účetní hodnotou

2.11.2011 15:49Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
Poprvé za posledních devět let je tržní kapitalizace společnosti Research in Motion tak nízká, že nedosahuje ani účetní hodnoty firmy.brbrpAkcie společnosti dlouhodobě ztrácejí v reakci na klesající tržní podíl na trhu se smartphony, který se...

Vyšší DPH? Na to kupci nových bytů příliš neslyší

2.11.2011 15:43Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Ačkoli podzimní sezóna ještě neskončila, vše napovídá tomu, že se optimistická očekávání některých developerů o prodejích bytů v novostavbách nenaplní. Prodávají se, ale žádný zázrak to není.

Metro jedná o prodeji řetězce Kaufhof

2.11.2011 15:29Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
Metro oznámilo, že jedná o prodeji řetězce obchodů Kaufhof společnostem Signa Holding a Karstadt.brbrpZatímco německý Handelsblatt informoval o prodeji Kaufhofu společnosti Signa během několika následujících týdnů za nejméně 2,4 mld. EUR, Westdeutsche...

Praha přijde o miliardy, pokud sestaví rozpočet po vzoru ministra financí, tvrdí ČSSD

2.11.2011 15:27Zdroj: MediafaxDetail zprávy
S propadem v daňových příjmech v řádu miliard korun by se musela smířit metropole v případě, že by se její vedení při sestavování městského rozpočtu inspirovalo postupem ministerstva financí. Ve středu to uvedl šéf pražského sdružení ČSSD a zastupitel města Petr Hulinský.

Dopravci nesouhlasí s návrhem na zvyšování cen za použití kolejí

2.11.2011 15:12Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Železniční nákladní dopravci se obávají návrhu ministerstva dopravy na změny v poplatcích za používání kolejí, mohl by prý vést k přesunu dopravy na silnice. Vadí jim zejména snížení slev za kombinovanou dopravu v ucelených vlacích…
Sobota 21. září 2024 Praha 16:27,New York10:27