Zprávy dne

Strana 13555

Francie a Německo žádají rychlé rozhodnutí Řecka ohledně setrvání v eurozóně

2.11.2011 21:59Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Francie a Německo tlačí na Řecko, aby se rychle rozhodlo, zda chce zůstat v eurozóně. Informovala o tom ve středu agentura Reuters.

V Cannes se sejde minisummit eurozóny

2.11.2011 21:46Zdroj: MediafaxDetail zprávy
V Cannes, kde se má sejít ve čtvrtek summit skupiny zemí G20, se uskuteční také minisummit eurozóny. Informovala o tom ve středu agentura Reuters s odvoláním na prohlášení úřadu francouzského prezidenta Nicolase Sarkozyho.

Pod Žaludou se hýbe židle, Bail dostal nabídku na jeho místo

2.11.2011 21:30Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Někdejší ředitel vítkovických železáren Vladimír Bail dostal nabídku od ministra dopravy Pavla Dobeše (VV) na místo generálního ředitele Českých drah. Bail to řekl Hospodářským novinám (HN), ministr Dobeš to deníku nepotvrdil. Personální záležitosti má na programu dozorčí rada ČD 9. listopadu, uvedl dnes server iHNed.cz.

Od roku 2013 Česká pošta ztratí monopol na dopisy a pohledy

2.11.2011 21:13Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Od roku 2013 České poště skončí monopol na dodávání zásilek do 50 gramů nebo s cenou do 18 korun, tedy zejména na obyčejné dopisy či pohledy. Příslušnou předlohu, vyplývající z evropského práva, dnes schválila vláda. Pošta zároveň nebude moci ze zisků z této části trhu financovat tzv. univerzální službu, tedy dostupnost základních služeb na celém území Česka.

Ziegler: Za letošní rok nová Sazka nedá do sportu nic

2.11.2011 20:55Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Z peněz na veřejně prospěšné účely, které je loterijní společnost Sazka povinna odvádět, letos na sport zřejmě nepůjde nic. V České televizi to dnes řekl šéf sázkové firmy Kamil Ziegler. Peníze směřují podle něj především na obsluhu dluhu za O2 arenu. V příštím roce podle Zieglera bude záležet na platné legislativě.

Varšavské letiště po úterní nehodě Boeingu obnovilo lety

2.11.2011 20:53Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Varšava - Varšavské letiště Okecie po úterní nehodě přistávajícího letounu obnovilo lety. Prezident polských aerolinek LOT Marcin Piróg oznámil, že let do vietnamské Hanoje vzlétl z letiště podle plánu a začalo odbavení další desítky letů plánovaných na dnešek. Letiště bylo uzavřené od úterního odpoledne kvůli nouzovému přistání letadla polských aerolinek LOT.

Sněmovna po celodenním jednání schválila návrh rozpočtu na příští rok

2.11.2011 20:45Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Schodek 105 miliard korun, plánované příjmy 1,085 bilionu a výdaje bezmála 1,190 bilionu korun, tak vypadá návrh státního rozpočtu na příští rok. Základní rozpočtové parametry pro rok 2012 prošly v Poslanecké sněmovně prvním čtením ve středu až po více než devítihodinové debatě.

Pod Žaludou se houpe křeslo. Dostal jsem nabídku na šéfa ČD, přiznal Bail

2.11.2011 19:59Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Po nedávném odchodu Martina Romana z čela ČEZ padne - zřejmě už příští týden - další mocný manažer ve službách státu, generální ředitel Českých drah Petr Žaluda. O personálních změnách rozhodne dozorčí rada ČD příští týden. Ministr dopravy Pavel Dobeš už kontaktoval s nabídkou na vedení Českých drah bývalého šéfa vítkovických železáren Vladimíra Baila.

Americké banky pod tlakem klientů mění plány. Nezavedou poplatky za debetní karty

2.11.2011 19:57Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Americké banky ustupují od plánů na zavádění poplatků za používání debetních karet. U amerických zákazníků, kteří za tuto službu nikdy neplatili, připravované změny vyvolaly negativní reakce. Nyní kvůli poplatkům couvla i Bank of America.

Řecké referendum se bude ptát na záchranný plán

2.11.2011 19:31Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Referendum, které schválila řecká vláda, se bude ptát na záchranný plán eurozóny, nikoliv na členství země v ní, jak uvedl list Financial Times (FT). Informovala o tom ve středu agentura Reuters s odvoláním na prohlášení mluvčího řecké vlády.

Juncker: EU nedovolí, aby některá země vycouvala z dohod

2.11.2011 19:22Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Cannes (Francie) - Eurozóna nebude akceptovat, aby se některá členská země vyvázala z úmluv, na nichž se minulý týden na summitu v Bruselu společně dohodli všichni její členové. Řekl to předseda takzvané euroskupiny Jean-Claude Juncker. Summit dohodl novou finanční pomoc pro Řecko, Atény o ní ale teď chtějí nechat hlasovat v referendu. Většina Řeků by podle průzkumů patrně byla proti.

Kanadští vědci získali z Facebooku osobní data tisíců lidí

2.11.2011 19:05Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Sociální roboti dokázali vytáhnout telefony, adresy i e-maily. V síti jim uvízlo nakonec více než milion profilů na Facebooku. Sítě jako Facebook je možné infiltrovat s úspěšností až 80 procent, tvrdí výzkumníci.
Sobota 21. září 2024 Praha 16:58,New York10:58