Zprávy dne

Strana 13554

EKONOM: Babiš staví kliniku za víc než 300 milionů. Má to být evropský unikát

3.11.2011 05:57Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Pokud by majitele holdingu Agrofert Andreje Babiše pod vlivem pracovního vyčerpání postihly bolesti zad či jiná porucha pohybového aparátu, nemusí si lámat hlavu, kde sežene dobrého doktora. Třeba i v pantoflích může po spojovacím chodníku přejít do budovy bezprostředně sousedící s jeho firemní centrálou.

ECB zasedne poprvé pod vedením nového prezidenta Draghiho

3.11.2011 03:11Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Frankfurt nad Mohanem - Bankovní radě Evropské centrální banky, která dnes bude jednat o nastavení úrokových sazeb, bude poprvé předsedat Ital Mario Draghi. Ve vedení ECB, kde na příštích osm let vystřídal Jeana-Clauda Tricheta, to podle expertů nebude mít lehké, protože do značné míry ovlivní, jak se dál bude vyvíjet dluhová krize eurozóny.

Dnes bude jednat bankovní rada, sazby zůstanou zřejmě beze změny

3.11.2011 03:05Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Bankovní rada České národní banky dnes bude jednat o nastavení úrokových sazeb. Analytici oslovení ČTK se shodují, že rad ponechá úrokové sazby beze změny a kvůli dluhové krizi eurozóny a zpomalení ekonomiky zůstanou nezměněné i po většinu příštího roku. ČNB rovněž zveřejní novou makroekonomickou prognózu.

Papandreu: Referendum bude 4. prosince, v sázce je členství v eurozóně

3.11.2011 00:31Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Řecký premiér Jorgos Papandreu řekl, že referendum o záchranném plánu Evropské unie se uskuteční 4. prosince. Podle něj chtějí Řekové v eurozóně zůstat, členství jeho země je ale v sázce, informuje ve čtvrtek agentura AFP.

Nečasův kabinet odsouhlasil konec monopolu České pošty na malé zásilky

3.11.2011 00:20Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Ministři vlády Petra Nečase (ODS) ve středu schválili normu, která ruší monopolní postavení České pošty pro doručování písemností. Vládní ano transpozici takzvané třetí poštovní směrnice Evropské unie do českého právního řádu potvrdil sám předseda vlády.

Papandreu: Referendum bude 4. prosince, v sázce je členství v eurozóně

3.11.2011 00:15Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Řecký premiér Jorgos Papandreu ve středu řekl, že referendum o záchranném plánu Evropské unie se uskuteční 4. prosince. Podle něj chtějí Řekové v eurozóně zůstat, členství jeho země je ale v sázce, informuje ve čtvrtek agentura AFP.

Řecko nedostane víc pomoci, dokud nerozhodne o euru, řekli Sarkozy a Merkelová

3.11.2011 00:02Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Francouzský prezident Nicolas Sarkozy a německá kancléřka Angela Merkelová ve středu po jednání s řeckým premiérem Jorgosem Papandreem řekli, že Řecko další pomoc nedostane, dokud nezmizí nejistota ohledně jeho zapojení do eurozóny. Informuje o tom agentura Reuters.

Vložené peníze vlastníkům nejlépe zhodnotily firmy Telefónica a T-Mobile

3.11.2011 00:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Oproti roku 2009 si nejvýrazněji polepšily Škoda Auto či Zentiva Group. Výsledky českých firem zrazil propad zisku ČEZ. Tradičně špatné výsledky vykázaly také České dráhy. Nejhůře se umístila RWE Transgas.

Italská vláda schválila protikrizová opatření

2.11.2011 23:11Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Italská vláda dala ve středu večer na mimořádném zasedání zelenou balíčku reforem, které mají být reakcí na stupňující se hospodářskou krizi eurozóny. Informuje o tom agentura AFP.

Zdanění hazardu nemusí být od ledna 2012, připustil Nečas

2.11.2011 22:16Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Vládní koalice nemusí stihnout projednat zdanění hazardu tak, aby začalo platit od 1. ledna 2012. Připustil to dnes večer po jednání vlády premiér Petr Nečas (ODS), píše server iDnes.cz. Stát si zdaněním má přilepšit o sedm miliard korun ročně, s nimiž ministr financí Miroslav Kalousek v návrhu státního rozpočtu pro příští rok už počítá.

Francie a Německo žádají rychlé rozhodnutí Řecka ohledně setrvání v eurozóně

2.11.2011 21:59Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Francie a Německo tlačí na Řecko, aby se rychle rozhodlo, zda chce zůstat v eurozóně. Informovala o tom ve středu agentura Reuters.

V Cannes se sejde minisummit eurozóny

2.11.2011 21:46Zdroj: MediafaxDetail zprávy
V Cannes, kde se má sejít ve čtvrtek summit skupiny zemí G20, se uskuteční také minisummit eurozóny. Informovala o tom ve středu agentura Reuters s odvoláním na prohlášení úřadu francouzského prezidenta Nicolase Sarkozyho.
Sobota 21. září 2024 Praha 16:34,New York10:34