Zprávy dne

Strana 13534

E15: PSG postaví paroplynovou elektrárnu na polárním kruhu

7.11.2011 00:37Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Otrokovická firma PSG podle dnešního deníku E15 získala mnohamiliardovou zakázku na severním Urale. Postaví paroplynovou elektrárnu u města Salechard, kterým prochází severní polární kruh. Úvěr poskytne Česká exportní banka, pojištění státní společnost Egap, píše E15.

Sněmovna přehlasovala senátní veto novely zákoníku práce

6.11.2011 22:54Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Sněmovna dnes přehlasovala koaliční většinou senátní veto vládní novely zákoníku práce. Odstupné se podle ní má řídit počtem odpracovaných let, předloha omezuje také zaměstnávání na dobu určitou. Novela míří k podpisu prezidenta.

Poslanci stvrdili zvýšení dolní sazby DPH na 14 procent

6.11.2011 22:48Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Sněmovna dnes převahou hlasů poslanců vládní koalice přehlasovala Senát a potvrdila zvýšení dolní sazby DPH od příštího roku na 14 procent ze současných deseti procent. Zdraží například potraviny. Zákon ještě musí podepsat prezident republiky. Takto získané peníze mají posílit důchodový účet. Projednávání návrhu prodlužovalo obstrukční jednání opoziční sociální demokracie, která se změnami nesouhlasí.

Papandreovy dny ve vládě jsou sečteny. Řeky zachrání koalice národní jednoty

6.11.2011 21:55Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Řecký premiér Jorgos Papandreu a šéf opoziční strany Nová Demokracie Antonis Samaras oznámili dohodu na nové vládě národní jednoty. Papandreu v ní ale už nebude. Ještě dnes v noci má být projednán harmonogram obnovení toku peněz od mezinárodních institucí směrem do Řecka.

5 důvodů, proč si stáhnout novou iPad aplikaci Hospodářských novin

6.11.2011 19:59Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Hospodářské noviny mají novou iPadovou aplikaci. Ke stažení bude od pondělí 7. listopadu. Je přehledná a rychlá. O výběr a zpracování zpráv se stará tým speciálních iPadových editorů, kteří pro čtenáře Hospodářských novin na iPadu každý den připraví exkluzivní materiál.

Šéf švýcarské centrální banky: Jsme připraveni zasáhnout a znovu oslabit frank

6.11.2011 19:41Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Švýcarský frank je stále příliš silný a tamní centrální banka je proto připravena zasáhnout. "Frank má při současném kurzu stále vysokou hodnotu vůči euru ... Jsme připraveni přijmout další opatření," řekl předseda banky Philipp Hildebrand.

Rok 2011 nepřeje světovým IPO. Proti proudu jdou jen technologie a těžaři

6.11.2011 18:56Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Většina letošních primárních úpisů akcií je zatím neúspěšná. Světlých výjimek je jen málo - z posledních například IPO Grouponu z minulého týdne. Špatně je na tom i všech osm společností, které od roku 2005 vstoupily do SPADu - i ty se obchodují hluboko pod svou upisovací cenou.

Dluhová krize eurozóny ohrožuje tři miliony pracovních míst v Británii, tvrdí britský ministr

6.11.2011 18:20Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Zhruba tři miliony pracovních míst v Británii závisí podle tamního ministra financí Dannyho Alexandera na nynějším obchodu země s členy eurozóny. Informovala o tom v neděli agentura Reuters s odvoláním na televizní stanici BBC.

Švýcaři chtějí minimální mzdu 450 korun za hodinu. Češi dostávají padesátikorunu

6.11.2011 18:19Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Švýcaři vyrážejí do boje za vyšší minimální mzdu. Za hodinu práce by chtěli od příštího roku dostat minimálně 450 Kč, tedy dvojnásobek toho, co Francouzi (min. mzda ve FR je 225 Kč) a devítinásobek toho, co Češi (v ČR je minimální mzda 50 Kč za hodinu). Rozohodovat budou v referendu.

Obavy Britů o dopady eurokrize rostou. Do řešení chtějí zapojit Čínu i Ameriku

6.11.2011 16:48Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Až tři miliony pracovních míst ve Velké Británii závisí na vývoji v eurozóně. V televizním vysílání BBC to uvedl tajemník britského ministerstva financí Danny Alexander, který současně potvrdil, že situace v eurozóně je velmi vážná a má podíl na poklesu podnikatelské důvěry.

Symbol krize změnil majitele. První akcie Lehman Brothers prodána za 600 tisíc Kč

6.11.2011 15:58Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Historicky první akcie americké investiční banky Lehman Brothers změnila majitele. V dražbě, která proběhla ve Würzburgu, ji sběratel koupil za pětinásobek původní nabídky - 24.000 eur. Akcie pochází z roku 1994 a ještě nedávno visela v pracovně ředitele banky R. Fulda.

Znalecký posudek o hodnotě Sazky stál podle Cupky jednotky milionů korun

6.11.2011 15:17Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Znalecký posudek o hodnotě loterijní společnosti Sazka, který zpochybnila Česká spořitelna, stál podle insolvenčního správce Josefa Cupky jednotky milionů korun. Cupka to uvedl v nedělním pořadu České televize Otázky Václava Moravce (OVM).
Sobota 21. září 2024 Praha 04:44,New York22:44