Zprávy dne

Strana 13516

Týdeník Euro koupí od PPF Milan Procházka, makléř a spolumajitel Wood & Company

9.11.2011 06:43Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Prodej týdeníku Euro, který vlastní skupina PPF, je podle deníku E15 těsně před dokončením. Podle několika zdrojů blízkých vedení PPF a samotnému týdeníku se novým vlastníkem vydavatelství Euronews stane Milan Procházka, makléř a spolumajitel firmy Wood & Company.

Americké akcie opět posilovaly

9.11.2011 06:38Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americké akcie během úterního obchodování druhý den po sobě posilovaly. Investory potěšila zpráva, že italský premiér Silvio Berlusconi po schválení rozpočtu a úsporného balíčku odstoupí, informuje v noci na středu agentura Reuters.

Česko se stalo automobilovou velmocí. Animace, kolik se v Evropě prodává vozů z ČR

9.11.2011 06:30Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Česko je ve výrobě aut na hlavu je druhé za Slovenskem, v celkové výrobě čtrnáctá na světě. Díky autoprůmyslu vykazuje se daří zahraničnímu obchodu, průmyslové výrobě a obor je tak tahounem české ekonomiky. Možné potíže spojené z krizí eurozóny však vyvolávají obavy, že by celý sektor znovu mohl sklouznout k propadu.

Akcie v USA po zprávě o odchodu Berlusconiho rostly,euro posílilo

9.11.2011 06:08Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Americké akcie v úterý zvrátily předchozí pokles a druhý den za sebou posílily. Náladu na trhu podpořila zpráva o plánované rezignaci italského premiéra Silvia Berlusconiho. Dařilo se hlavně bankovním společnostem.

Poslanci dnes rozhodnou o podpoře obnovitelných zdrojů energie

9.11.2011 03:05Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Poslanci by dnes měli schvalovat nový zákon o podporovaných zdrojích energie. Tento zákon soustřeďuje do jednoho předpisu podporu pro obnovitelné zdroje, druhotné zdroje a kombinovanou výrobu elektřiny a tepla z obnovitelných zdrojů. Řeší také, jak nakládat se solárními panely na konci jejich životnosti.

České firmy vyrábí autodíly pro celý svět, najdete je ve Ferrari i Mercedesu

9.11.2011 00:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Pro příští rok plánují tuzemské automobilky růst produkce, kvůli jižní Evropě jsou ale ve svých výhledech opatrné. Pro české výrobce autodílů by případný hospodářský propad znamenal výrazné ztráty. Díly z Česka se používají ve většině světových automobilek.

Řekové oddalují dohodu o vládě národní spásy

8.11.2011 23:42Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Řečtí socialisté a konzervativci vyjednávají v noci na středu o vládě "národní spásy", která by prosadila drastické škrty ve státním rozpočtu a zemi dovedla k předčasným volbám, píše agentura Reuters. Panuje shoda v tom, že šéfem této vlády by měl být zkušený finančník Lukas Papadimos.

Firmy mají nejlepší tržby v historii. Proč to neodrážejí ceny jejich akcií?

8.11.2011 22:15Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Podle průměrného odhadu více než deseti tisíc analytiků oslovených agenturou Bloomberg vzrostou průměrné tržby na akcii v tomto roce v rámci indexu S&P 500 o 11 procent. Rekordní nárůst tržeb však výrazně kontrastuje cenou jejich akcií, nedávným propadem trhů a obrovskou nervozitou, která na trzích panuje.

Člen vedení Hyundai: Češi si narozdíl od Korejců více stěžují

8.11.2011 20:42Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Ačkoli se tuzemským automobilkám daří, všichni pozorně sledují dění kolem Řecka a eurozóny. Výrobci mají velké plány i do příštího roku. Nošovická Hyundai plánuje zvýšení výroby o čtvrtinu. "Velká očekávání máme od modelu i30 nové generace," říká v rozhovoru mluvčí firmy Petr Vaněk.

ČSA již podruhé pořádají konferenci o výcviku evropských leteckých společností

8.11.2011 19:17Zdroj: MediafaxDetail zprávy
České aerolinie od úterý již podruhé na domácí půdě pořádají dvoudenní konferenci o výcviku evropských leteckých společností (EATS). České aerolinie o tom informovaly v úterý s tím, že se konference účastní více než 450 delegátů z celého světa.

Ahold očekává, že jeho předvánoční tržby budou letos vyšší

8.11.2011 18:42Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Věříme, že letošní předvánoční tržby společnosti Ahold budou o něco lepší než ty loňské, a to i proto, že trh letos roste zhruba o dvě procenta. Pro agenturu Mediafax to v úterý uvedla Simona Caidlerová, tisková mluvčí společnosti Ahold.

Administrativní budovu za téměř půl miliardy postaví společně Crestyl a konkurenční UBM

8.11.2011 18:38Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Spolupráce na projektu Dock 01 v Praze-Libni je v současnosti jedním z ojedinělých joint ventures dvou čistě developerských firem. Stavbu projektu za 470 milionů korun zrealizují developer Crestyl a konkurenční UBM z Rakouska.
Pátek 20. září 2024 Praha 19:41,New York13:41