Zprávy dne

Strana 13457

Ceny ropy prudce klesají

17.11.2011 13:01Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Světové ceny ropy začaly krátce po poledni kvůli šíření dluhové krize po eurozóně výrazně klesat a ropa Brent se propadla o tři dolary na barel. Propad na trhu nastartoval po nepříznivých aukcích španělských a francouzských státních dluhopisů, kde výnosy vzrostly nejvýše od zavedení eura.

Pánské přetahování o růžovou košili. Jak sleva od Versaceho (ne)zacloumala Prahou

17.11.2011 12:50Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Muži přetahující se o růžovou košili. Hloučky žen na vysokých podpatcích v silonkách klepající se zimou na alespoň jeden kousek od Versaceho z H&M. Do svátečního smogu zahalené pražské Příkopy zažily ranní nákupní horečku v pozoruhodně civilizované podobě.

Budoucí španělský premiér Rajoy slibuje škrty s výjimkou důchodů

17.11.2011 12:16Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Předseda opoziční Lidové strany a s největší pravděpodobností příští španělský premiér Mariano Rajoy ve čtvrtek oznámil, že jeho vláda bude muset škrtat na všech úrovních s výjimkou důchodů. Informuje o tom agentura AFP.

Evropské akcie kvůli rostoucím výnosům dluhopisů výrazně klesají

17.11.2011 12:06Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Západoevropské akcie začaly dnes poklesem a kolem poledne ztrácel jejich hlavní index více než jedno procento. Evropský akciový trh oslabují rostoucí výnosy státních dluhopisů ve Španělsku a Francii a obavy z dalšího šíření dluhové krize.

V nevybraných daních mají Řekové kolem 60 miliard eur

17.11.2011 12:02Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brusel - Řecko, sužované tvrdými dopady finančních problémů, má kolem 60 miliard eur v nevybraných daních. Ve zprávě o činnosti expertní mise v Řecku to dnes uvedla Evropská komise. Suma odpovídá zhruba čtvrtině hrubého domácího produktu Řecka. Jeho dluh dosahuje kolem 370 miliard eur, tedy kolem 160 procent HDP.

Řecko přijalo dalších 300 milionů eur z prodeje pokladničních poukázek

17.11.2011 11:59Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Řecko ve čtvrtek přijalo dalších 300 milionů eur z dodatečného prodeje tříměsíčních pokladničních poukázek. Podle agentury Reuters o tom informoval řecký Úřad pro správu dluhu (PDMA).

Španělsko prodalo dluhopisy s nejvyšším úrokem za 14 let

17.11.2011 11:27Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Madrid - Úrok desetiletých státních dluhopisů Španělska se přiblížil na nebezpečnou úroveň. Španělsko dnes prodalo v aukci desetileté obligace v objemu 3,6 miliardy eur (92,3 miliardy Kč) a úrok se vyšplhal na téměř sedm procent, nejvýše za 14 let. Hranice sedmi procent je na trhu vnímána velmi citlivě, protože po výstupu výnosů nad sedm procent byly o mezinárodní finanční pomoc nuceny požádat vlády Řecka, Irska a Portugalska.

Náklady na pojištění dluhu Francie, Španělska a Itálie rapidně rostou

17.11.2011 11:10Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Náklady na pojištění pro francouzské, španělské a italské dluhopisy proti selhání (Credit default swap - CDS) ve čtvrtek vzrostly na rekordní úrovně. Informovala o tom agentura Reuters.

Přísně tajná laboratoř Googlu: Auta bez řidiče a sny o lednici, které objednává potraviny

17.11.2011 11:01Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
V americkém San Francisku se v tajné laboratoři Google X vyvíjejí projekty, při nichž zaplesají nejenom fanoušci sci-fi literatury. Možná jednou přijde den, kdy váš talíř na sociální síti ohlásí, co právě jíte.

Britskou banku Northern Rock koupí Bransonova Virgin Money

17.11.2011 10:48Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Britská vláda se dohodla na prodeji hypoteční banky Northern Rock, která byla první obětí úvěrové krize v zemi a stát ji musel na počátku roku 2008 znárodnit. Banku získá Virgin Money, bankovní divize firmy Virgin Group miliardáře Richarda Bransona. Podle dohody Virgin Money zaplatí za banku v hotovosti 747 milionů liber (22,4 miliardy Kč), cena by však v budoucnosti mohla zvýšit až na jednu miliardu liber. Oznámilo to dnes britské ministerstvo financí.

Řetězce začaly prodávat český česnek, přes vyšší cenu je žádán

17.11.2011 10:41Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - První obchodní řetězce zařadily do své nabídky tuzemský česnek, aby vyšly vstříc rostoucí poptávce po této tradiční zelenině. Ještě letos na jaře bylo takřka nemožné český česnek v obchodech sehnat, jelikož tuzemští pěstitelé v předchozích letech kvůli levným dovozům ze zahraničí od pěstování česneku upustili. Český česnek je v obchodech dvakrát dražší než čínský.

Češi, Italové a Španělé neumějí zacházet s evropskými dotacemi, píše European Voice

17.11.2011 10:29Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Europoslanci chtějí od zemí nejhůře spravujících peníze z Evropské unie vysvětlení této nelichotivé situace. Mezi nejhoršími "manažery" dotací z unijních fondů jsou podle Evropské komise Itálie, Španělsko a Česká republika. Píše o tom týdeník European Voice. České politiky tak v Bruselu čeká nepříjemné vysvětlování.
Čtvrtek 19. září 2024 Praha 03:32,New York21:32