Zprávy dne

Strana 13365

Kalousek: Pokud padne euro, čeká ČR boj o přežití

2.12.2011 05:15Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Pokud padne euro, čeká Českou republiku podle ministra financí Miroslava Kalouska boj o přežití. Píše to dnešní Právo. Krach eurozóny, který si zásadně nepřeje, ale který podle něj není "vůbec nereálný", by měl osudný dopad na ČR a musela by padnout všechna ideologická tabu - ať už daňová, nebo týkající se sociálního státu.

Česku hrozí, že bude muset odstavit Dukovany

2.12.2011 05:06Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Ministerstvo zahraničí se obává rizika, že Česko bude muset kvůli mezinárodnímu tlaku během zhruba pěti let uzavřít jadernou elektrárnu v Dukovanech. Uvádí to páteční vydání deníku E15.

Americké akcie zaznamenaly smíšené výsledky

2.12.2011 04:49Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americké akcie během čtvrtečního obchodování na burze zaznamenaly smíšené výsledky - Dow a S&P klesaly, rostl jen Nasdaq. V noci na pátek o tom informuje agentura Reuters.

Piloti ČSA pokračují v protestu proti restrukturalizaci firmy

2.12.2011 03:04Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Piloti Českých aerolinií pokračují v protestu proti restrukturalizaci firmy, vedení aerolinií protesty pilotů považuje za nelegální. Obě strany budou dnes dopoledne znovu jednat o řešení krize v ČSA. Ve 14:00 se sejde členská základna Českého sdružení dopravních pilotů (Czalpa) a rozhodne o pokračování nebo ukončení protestu.

Agentura Moody´s snížila výhled tuzemských bank

2.12.2011 02:05Zdroj: RozhlasDetail zprávy
Českým bankám hrozí odliv kapitálu a menší zisk. Upozorňuje na to Mezinárodní ratingová agentura Moody´s. Snížila pro ně výhled ze stabilního na negativní. Agentura tento krok zdůvodňuje zhoršující se ekonomickou situací v Evropě, která se odrazí i v bankovním sektoru.

Eurozóna se zřejmě blíží ke shodě na novém plánu boje s krizí

2.12.2011 02:01Zdroj: RozhlasDetail zprávy
Klíčoví evropští hráči se zřejmě blíží ke shodě na plánu na záchranu eura. Vyplývá to z vyjádření hlavních evropských představitelů. Státy se společnou měnou by podle nich měly výrazně prohloubit vzájemnou integraci. Zásadní roli v řešení dluhové krize by zároveň mohla převzít evropská centrální banka. Detaily mají lídři Evropské unie navrhnout koncem příštího týdne na schůzce v Bruselu.

Miliardová říše Babiše končí s expanzí. Agrofert je na vrcholu, vydělá 8 miliard

2.12.2011 00:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Miliardář Andrej Babiš se octl na vrcholu kariéry. Jeho impérium Agrofert vykáže rekordní výsledky, letošní zisk se bude pohybovat kolem osmi miliard korun. "Letošní rok je výjimečný, ale konjunktura končí. Napřesrok se dostaneme k normálu minulých let. A končíme s expanzí," říká Babiš.

ČSA zrušily celkem 27 letů. Dva kvůli počasí, zbytek kvůli protestu pilotů

1.12.2011 20:24Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Na čtvrtečním jednání zástupců výkonné rady Českého sdružení dopravních pilotů ČSA (CZALPA) a managementu Českých aerolinií (ČSA) se obě strany dohodly na dalším postupu jednání a také na tom, že další informace zveřejní nejdříve v pátek odpoledne. Informovala o tom mluvčí ČSA Hana Hejsková.

Merkelová: Eurobondy by byly špatné a škodlivé

1.12.2011 19:31Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Eurobondy jsou podle německé kancléřky Angely Merkelové nesprávným způsobem řešení dluhové krize eurozóny a mohou být podle ní dokonce škodlivé. Informovala o tom ve čtvrtek agentura Reuters.

Moody´s snížila výhled pro český bankovní systém

1.12.2011 19:29Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Mezinárodní ratingová agentura Moody´s dnes snížila výhled pro český bankovní systém ze stabilního na negativní. Vysvětlila to ekonomickým útlumem v Evropě, který může vést k dalšímu snížení kvality aktiv a ziskovosti bank. Riziko pro české banky plyne i z toho, že většina z nich má vlastníky v zemích eurozóny, které ohrožuje dluhová krize.

Pro další růst Evropy je jaderná energie nezbytnou podmínkou, tvrdí Mandelson

1.12.2011 19:26Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Světovou ekonomiku zachrání globalizace, mezinárodní řetězce spojující nejen státy, ale i kontinenty. Tvrdí to bývalý eurokomisař a bývalý britský ministr Peter Mandelson, který přicestoval do Prahy na fórum pořádaném Aspen Institutem.

ČSA dohodly postup s piloty, výsledek zveřejní v pátek

1.12.2011 19:25Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Vedení Českých aerolinií se na dnešním jednání s protestujícími piloty dohodlo na dalším postupu, výsledky ale zveřejní nejdříve v pátek v 18:00. ČTK to po jednání sdělila mluvčí ČSA Hana Hejsková s tím, že vedení aerolinií protesty pilotů stále považuje za nelegální. Protestní akce pilotů potrvá minimálně do pátku 2. prosince.
Neděle 22. září 2024 Praha 04:03,New York22:03