Zprávy dne

Strana 13343

Po jednání Sarkozy - Merkelová trhy rostou

5.12.2011 17:03Zdroj: AtlantikDetail zprávy
Pražská burza ráno otevřela lehce v plusu spolu s Evropou, když pozitivně působila zpráva z Itálie, kde proběhlo vládní schválení úsporných opatření ve výši 30 mld. eur. Z této zprávy profitovaly především banky. Výraznější růst…

Hokejista není zaměstnanec, ale osoba samostatně výdělečně činná, rozhodl soud

5.12.2011 16:44Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Hokejista pražské Sparty vysoudil, že může uplatňovat daňové výdaje za dojíždění na tréninky a zápasy. Tyto výdaje mu předtím odmítl uznat finanční úřad v Českých Budějovicích, který vycházel z toho že zimní stadion je jeho "pravidelné pracoviště."

Tradice i dobrý byznys. Mikuláš s čertem a andělem si mohou přijít na tisíce

5.12.2011 16:40Zdroj: RozhlasDetail zprávy
Mikuláši, andělé a čerti opět vyrazili do ulic. Tradiční událost v předvečer svatého Mikuláše je předzvěstí blížících se Vánoc a podle všeho jde taky o zajímavý byznys. Podle odhadů si skupinky v celém Česku vydělají mezi dvaceti a třiceti miliony korun.

OECD: Nerovnost v příjmech je na vzestupu, je třeba zvýšit daně

5.12.2011 16:40Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Paříž/Londýn - Nerovnost v příjmech je ve světě na vzestupu a ze všech členských zemí Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD) se rozdíly před nástupem hospodářské recese nejvíce prohloubily ve Velké Británii. OECD proto vyspělým zemím doporučuje zvýšit daně a podpořit tvorbu nových pracovních příležitostí.

Nová italská vláda se snaží vyvést zemi z dluhové krize

5.12.2011 16:33Zdroj: RozhlasDetail zprávy
Italský premiér Mario Monti předkládá parlamentu první balík protikrizových opatření jeho vlády, zahrnující také důležitou důchodovou reformu. Finanční trhy zatím reagují poměrně dobře na první reformní návrh vlády Maria Montiho, bez kterého, jak zdůraznil premiér, by se Itálie ocitla v situaci Řecka.

Francie a Německo kvůli dluhové krizi trvají na změně smluv o Evropské unii

5.12.2011 16:23Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Francouzský prezident Nicolas Sarkozy a německá kancléřka Angela Merkelová chtějí prosadit změnu smluv o Evropské unii, která by se měla zaměřit na užší a přísnější koordinaci rozpočtové politiky. Hodlají to prosazovat na summitu EU, který se bude konat na konci pracovního týdne v Bruselu.

Na český trh se dostal rakouský sýr s obsahem listerií

5.12.2011 16:22Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Na českém trhu se objevil sýr od rakouského výrobce, který údajně obsahoval zdraví nebezpečné bakterie listerie. ČTK o tom dnes informoval mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Josef Duben. Zásilka podle něj byla určena pro obchodní…

Skupina AAA Auto letos zaznamenala 13procentní nárůst prodeje

5.12.2011 16:11Zdroj: MediafaxDetail zprávy
V průběhu prvních jedenácti měsíců dosáhla skupina AAA Auto 13procentního nárůstu prodejů ojetých vozů v porovnání se stejným obdobím loňského roku. Prodejce automobilů o tom informoval v pondělí.

Euro posílilo díky nadějím na řešení dluhové krize

5.12.2011 16:07Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Euro dnes posílilo díky optimismu ohledně úsporných opatření v Itálii a nadějím, že se evropští představitelé na pátečním summitu Evropské unie dohodnou na plánu řešení dluhové krize v eurozóně. Vůči americkému dolaru kurz jednotné evropské měny stoupl o 0,4 procenta na 1,3451 USD.

KPMG: Česká republika má jedno z nejnižších zdanění fyzických osob v Evropě

5.12.2011 16:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Daň z příjmu fyzických osob je na východě Evropy nižší, než na západě. Nejnižší daně v regionu platí Bulhaři, vyšší Poláci a Chorvati. Nejvyšší daně z příjmů v Evropě platí lidé ve Švédsku a Dánsku. V sousedním Rakousku je daňová sazba na úrovni 50 procent.

KPMG: ČR má jedno z nejnižších zdanění fyzických osob v Evropě

5.12.2011 15:47Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Česká republika patří podle studie poradenské společnosti KPMG mezi země s nižším zdaněním příjmů fyzických osob. V ČR činí sazba dně z příjmu fyzických 15 procent. Ostatní země bývalého východního bloku se pohybují v pásmu…

ČR a Rusko podepíší smlouvy o železnici a nových elektrárnách

5.12.2011 15:38Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Výstavba železnice na Urale, stavby nových elektráren a společná deklarace o modernizaci průmyslu - to jsou některé z hlavních smluv, která budou podepsány tento týden v Praze během návštěvy ruského prezidenta Dmitrije Medveděva. ČTK o tom dnes informoval tiskový odbor ministerstva průmyslu a obchodu. Celkem jde o kontrakty za desítky miliard korun.
Neděle 22. září 2024 Praha 15:20,New York09:20