Zprávy dne

Strana 13315

Finance z dividend státních podniků mohou pomoct s deficitem důchodů, souhlasí senátoři

8.12.2011 20:42Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Senát ve čtvrtek přijal návrh ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) a poslance Marka Bendy (ODS) o zrušení Fondu národního majetku. Legislativní změna omezuje používání peněz z privatizace a z dividend státem ovládaných podniků.

České pivovary našly zlatý důl. Trh tak zaplaví řada speciálních piv

8.12.2011 20:42Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Speciální piva jsou na vzestupu. Byly dosud doménou především nejmenších pivovarů. Své portfolio vícestupňových nebo speciálních piv teď rozšiřují i velké pivovary.

Česku se příliš nechce přispět k záchraně eurozóny skrze půjčky pro MMF

8.12.2011 20:29Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Česko zdráhá přispět k záchraně eurozóny přes půjčky pro Mezinárodní měnový fond (MMF). Uvedla to ve čtvrtek Česká televize s odvoláním na vyjádření premiéra Petra Nečase.

Začal summitu EU, bez řešení krize hrozí euru smutný konec

8.12.2011 20:13Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brusel - V Bruselu začal neformální večeří lídrů zemí Evropské unie s napětím očekávaný unijní summit. Jeho cílem je konečně přijít s řešením vážné dluhové krize, kvůli níž není ohrožena jen budoucnost eura, ale i samotné unie.

ČR se zdráhá připojit k případné záchraně euro přes půjčky MMF

8.12.2011 20:00Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brusel - Česká republika se podle premiéra Petra Nečase zdráhá přispět k záchraně eurozóny prostřednictvím půjček pro Mezinárodní měnový fond (MMF), o čemž se nyní uvažuje a o čem bude jednat začínající summit EU. Pro Česko by mohlo jít až o 3,5 miliardy eur. Případné zapojení ČR do této pomoci ale premiér zcela nevyloučil.

Obamu velmi znepokojuje dluhová krize v eurozóně

8.12.2011 19:55Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Washington - Americký prezident Barack Obama je "velmi znepokojen" dluhovou krizí v eurozóně. Evropa ale podle něj krizi dokáže vyřešit, pokud k tomu její představitelé najdou dostatek politické vůle. Obama to dnes řekl novinářům v Bílém domě.

EBA: Evropské banky potřebují navýšit kapitál o 114,7 miliardy eur

8.12.2011 19:42Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Evropské banky podle Evropského bankovního úřadu (EBA) potřebují získat 114,7 miliardy eur (cca 2,9 bil. Kč) na obnovení důvěry a dosažení cíle navýšení kapitálové přiměřenosti na devět procent do června roku 2012. EBA o tom informovala ve čtvrtek na svých webových stránkách.

Senátem prošla reforma finanční správy

8.12.2011 19:34Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Reorganizace systému úřadů české daňové správy, vznik nové Finanční správy České republiky se 14 krajskými finančními úřady, to vše obsahuje vládní návrh zákona, který ve čtvrtek prošel Senátem. Zákon navazuje na právní úpravu, která počítá s vytvořením jednoho inkasního místa.

Senát umožnil přijetí reformy finanční správy

8.12.2011 19:34Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Struktura finanční správy se zřejmě od roku 2013 změní. Senát dnes umožnil přijetí její reformy, která mimo jiné počítá se vznikem specializovaného finančního úřadu pro firmy s obratem nad dvě miliardy korun. Nový zákon o finanční správě, který má pomoci zlepšit výběr daní a souvisí se vznikem jednoho inkasního místa, dostane k podpisu prezident.

Obama: EU má dost prostředků na řešení krize

8.12.2011 19:17Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americký prezident Barack Obama uvedl, že je velmi znepokojen krizí v eurozóně a že věří, že Evropská unie má prostředky na její řešení, pokud lídři najdou politickou vůli. Informovala o tom ve čtvrtek agentura Reuters.

Rakouská firma Bauhaus připravuje arbitráž proti Česku

8.12.2011 19:15Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Rakouská společnost Bauhaus připravuje arbitráž proti Česku, stát chce žalovat o dvě a čtvrt miliardy korun. O připravované žalobě kvůli zastavenému projektu hobbymarketu v Brně - Ivanovicích už dopisem informovala ministerstvo pro místní rozvoj (MMR). Jednatel tuzemského Bauhausu Aleš Pacal serveru E15.cz potvrdil, že právníci Bauhausu pro mezinárodní arbitráž zpracovávají podněty.

Jak ze svého podniku udělat firmu roku? Ptejte se zástupců letošního vítěze

8.12.2011 19:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Uzená masa, šunky či špekáčky. To je sortiment, který vyrábí letošní vítěz soutěže Vodafone Firma roku - společnost Steinhauser z jihomoravského Tišnova. Jaké začátky firmy a jak se se stala úspěšnou? Ptejte se v pátek od 11:00 majitele firmy Ladislava Steinhausera a ředitele Martin Klouda.
Pondělí 23. září 2024 Praha 05:25,New York23:25