Zprávy dne

Strana 13314

Americké akcie ztrácely, ovlivnily je pochybnosti ohledně dluhové krize eurozóny

9.12.2011 05:38Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americké akcie ve čtvrtek oslabily kvůli pochybnostem ohledně řešení dluhové krize v Evropě. Informovala o tom agentura Reuters a server money.cnn.com.

ČR se prý k reformní dohodě nepřipojí, ještě to zváží

9.12.2011 05:31Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brusel - Británie a Maďarsko se nepřipojí k reformní dohodě, na níž se v noci na dnešek po mnohahodinovém jednání dohodli lídři EU při řešení dluhové krize eurozóny. Česká republika a Švédsko to ještě zváží. Situaci musí konzultovat ve svých parlamentech. Po napjatém jednání to dnes na ránem řekl francouzský prezident Nicolas Sarkozy.

Inflace v listopadu mírně vzrostla kvůli dražšímu plynu a pohonným hmotám

9.12.2011 05:09Zdroj: RozhlasDetail zprávy
Ceny v listopadu zřejmě mírně rostly. Podle odhadů ekonomů se míra inflace zvýšila na 2,4 procenta. Přesná čísla dnes zveřejní statistický úřad.

EU se neshodla na změně smlouvy, zvažuje se smlouva eurozóny

9.12.2011 04:23Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brusel - Premiéři zemí Evropské unie ani po mnoha hodinách jednání v noci na dnešek nezískali podporu pro změnu základní smlouvy EU od všech jejích států. Na summitu jednají o řešení dluhové krize. Lídři tak nyní uvažují o smlouvě jen mezi členy eurozóny. Další země by se mohly přidat, pokud by chtěly.

Statistici zveřejní čísla o listopadové inflaci

9.12.2011 04:07Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Český statistický úřad dnes oznámí, jak se v listopadu v Česku vyvíjely spotřebitelské ceny. Meziroční inflace podle většiny analytiků oslovených ČTK zůstala na říjnových 2,3 procenta, nebo se mírně zvýšila na 2,4 procenta. Za růstem cen je především zdražení zemního plynu a pohonných hmot kvůli oslabující koruně a také započítání nadcházejícího zvýšení daně z přidané hodnoty do cen potravin, uvedli ekonomové.

ČSÚ zveřejní podrobnější čísla o vývoji HDP ve 3. čtvrtletí

9.12.2011 04:02Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Český statistický úřad dnes zveřejní přesnější údaje o vývoji hrubého domácího produktu (HDP) za 3. čtvrtletí. Podle předběžných statistických dat česká ekonomika v letošním třetím čtvrtletí meziročně vzrostla o 1,5 procenta. Mezičtvrtletně však HDP stagnoval a podle ČSÚ tak potvrdil trend postupného zpomalování růstu výkonnosti ekonomiky.

Lídři EU se dohodli na zpřísnění fiskální disciplíny

9.12.2011 00:30Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Lídři Evropské unie se dohodli na zpřísnění fiskální disciplíny ohledně rozpočtových pravidel eurozóny. Informovala o tom v noci na pátek agentura Reuters s odvoláním na představitele EU.

Česko možná bude muset půjčit desítky miliard korun MMF

9.12.2011 00:19Zdroj: RozhlasDetail zprávy
Česko se zdráhá půjčit v přepočtu skoro 90 miliard korun na snahu zachránit eurozónu. Prohlásil to premiér Petr Nečas. Země Evropské unie by měly Mezinárodnímu měnovému fondu (MMF) poskytnout půjčky, které by fond použil na další pomoc státům oslabeným duhovou krizí. O tomto opatření budou dnes a zítra na schůzce v Bruselu jednat lídři členských zemí evropské sedmadvacítky.

Evropští lídři se dohodli na zpřísnění rozpočtových pravidel

9.12.2011 00:12Zdroj: RozhlasDetail zprávy
Pro země eurozóny by měl platit tvrdý dohled nad jejich hospodařením. Podle diplomatů se na tom na schůzce v Bruselu dohodli lídři členských zemí Evropské unie.

Lídři EU se zavázali k nové fiskální unii

8.12.2011 22:48Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Lídři Evropské unie se podle návrhu závěru summitu EU zavázali k nové fiskální unii včetně mnohem přísnějších rozpočtových pravidel a postupů vydávání dluhopisů. Informovala o tom ve čtvrtek agentura Reuters.

České banky omezují půjčky firmám. Musí plnit evropské bankovní regulace

8.12.2011 22:06Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Několik českých bank začalo omezovat poskytování úvěrů. Nesplňují nové požadavky bankovních regulátorů. Českým firmám se tak ztíží přístup k penězům, které potřebují ke svému podnikání. Omezení úvěrů už připustila například Raiffeisenbank.

Americké akcie v závěru obchodování prohloubily ztráty

8.12.2011 21:06Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
pAmerické akcie v závěru obchodování dále prohloubily své ztráty. Hlavní indexy oslabují o 1,6-2,1%. Nedaří se hlavně developerům (-3,9%) a bankám (-3,6%). Komodity se vydaly rozdílnými směry: ropa (-2,3%), měď (-1,7%), zlato (-2,0%) a stříbro (-2,9%)...
Pondělí 23. září 2024 Praha 05:19,New York23:19