Zprávy dne

Strana 13306

Evropské akcie díky summitu vzrostly

9.12.2011 18:32Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Evropské akcie zaznamenaly v pátek dočasnou rally a zvrátily tak vývoj předchozí seance. Informovala o tom agentura Reuters s tím, že za růstem evropských akcií stojí hlavně dohoda většiny evropských představitelů o přísnější rozpočtové disciplíně.

Pražská burza v týdnu oslabila, posílily jen akcie ČEZ

9.12.2011 18:28Zdroj: E15Detail zprávy
Akcie na pražské burze ve 49. týdnu mírně oslabily, hlavní index PX ve srovnání s minulým pátkem klesl o 1,7 procenta na 873,3 bodu. Posílily pouze akcie ČEZ, a to jen nepatrně. Naopak nejvíce si pohoršily cenné papíry mediální společnosti CME. V předchozím týdnu index PX posílil o 5,4 procenta.

Západoevropské akcie díky summitu zpevnily

9.12.2011 18:08Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Západoevropské akcie smazaly počáteční ztráty a zpevnily. Reagovaly tak na výsledek jednoho z nejdůležitějších summitů v historii eurozóny. Finanční trhy uklidnilo, že evropští lídři učinili dostatečný pokrok směrem k přísnější fiskální disciplíně a učinili i další opatření, která mají řešit dluhovou krizi eurozóny.

Pražská burza dnes na evropský optimismus nenavázala, Erste proti proudu doháněla čtvrteční propad

9.12.2011 18:00Zdroj: AtlantikDetail zprávy
Přestože evropské trhy na nejasné závěry ze summitu EU reagovaly až 2% růstem, pražská burza se stále při nízké likviditě držela zpátky. Index PX tak zakončil seanci o 0,34 % níž. Důvodem byl především hluboký propad na Erste Group…

Piloti nabídli ČSA snížení platů o desetinu, dle firmy nereálné

9.12.2011 17:37Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Sdružení pilotů nabídlo vedení ČSA snížení svých platů o deset procent. Žádají za to ale hledání strategického investora, zastavení vyvádění letadel mimo vlajkového dopravce a konec represí vůči jednotlivým zaměstnancům. Aerolinky s tímto požadavkem nesouhlasí.

Politoložka: Váhavý postoj k záchraně eura se ČR nemusí vyplatit

9.12.2011 17:34Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - České republice se může stát, že kvůli váhavému postoji k nově vznikající evropské mezivládní smlouvě o záchraně eura zůstane stát mimo hlavní proud v Unii. ČTK to dnes řekla politoložka Vladimíra Dvořáková. Naopak politolog…

Euro stouplo díky spekulacím o čínských investicích v Evropě

9.12.2011 17:27Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Euro dnes posílilo díky spekulacím o tom, že nový čínský investiční fond by mohl poskytnout potřebné finance silně zadluženým evropským zemím. Nárůst byl ale pouze mírný, protože výsledky summitu Evropské unie zatím nerozptýlily obavy investorů ohledně dluhové krize v eurozóně. Jednotná evropská měna vůči dolaru stoupla o 0,2 procenta na 1,3364 USD.

Komentář k měnám: Summit vyzněl do ztracena

9.12.2011 17:03Zdroj: AtlantikDetail zprávy
Finanční trhy všeobecně očekávaly, že státníci z eurozóny dnes na summitu rázně a s přehledem odvrátí míček, který jim Mario Draghi včera zahrál do samého rohu kurtu. Namísto toho jsme se dočkali výstupu, který spíše vyzněl do ztracena.…

Pražská teplárenská zdraží od ledna teplo o čtyři procenta

9.12.2011 16:59Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Pražská teplárenská od ledna zdraží dodávky tepla v průměru o 3,9 procenta. Růst cen firma zdůvodňuje zejména zdražením zemního plynu. V příštím roce také vzroste sazba daně z přidané hodnoty za teplo.

ECB: Náš vliv na záchranné fondy je klíčovým výsledkem summitu

9.12.2011 16:46Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Řím/Brusel - Rozhodnutí evropských lídrů dát Evropské centrální bance (ECB) kontrolu nad záchrannými fondy EFSF a ESM je zřejmě nejdůležitějším výsledkem vrcholné schůzky v Bruselu. Řekl to člen výkonné rady ECB Ignazio Visco. Vliv ECB na oba mechanismy by podle něj měl přispět ke snížení výnosů státních dluhopisů, jejichž růst v poslední době krizi hodně prohloubil.

Evropa zažila velký rozvod v přímém přenosu, píše Economist o summitu EU

9.12.2011 16:40Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Tváří v tvář finanční krizi se musí eurozóna více integrovat, což znamená pro členské země ztrátu určité části národní suverenity a její převedení na unii nebo jinou centrální řídící instituci. Velká Británie, která si už dávno zajistila právo se do eurozóny nezapojit, nechá země se společnou měnou jít svou vlastní cestou, napsal ve svém komentáři časopis Economist.

Nejprodávanější ojetinou na českém trhu je Škoda Octavia

9.12.2011 16:06Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Nejprodávanější ojetinou na českém trhu je Škoda Octavia, následovaná fabií a modelem Felicia. Následují VW Passat a Golf. Tomu odpovídá i žebříček nejprodávanějších značek ojetých vozů, kde dominuje Škoda s 30 procenty, následují Volkswagen a Ford, které mají po desetině trhu. Vyplývá to z letošních statistik společnosti Cebia.
Pondělí 23. září 2024 Praha 09:33,New York03:33