Zprávy dne

Strana 13304

Další prodej v ČSA. Aerolinky chtějí prodat podíl v ziskové firmě Amadeus Marketing

10.12.2011 20:25Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Česká televize přinesla zprávu, že České aerolinie jednají o dalším prodeji. Po letadlech, hangáru nebo budově centrály přichází na řadu podíl ve firmě Amadeus Marketing. U té vlastnily národní aerolinky většinu akcií. Firma přitom byla v loňském roce zisková.

Nowotny: Eurozóna se nerozpadne, přijde ale masivní zpomalení hospodářského růstu

10.12.2011 18:18Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Člen Rady guvernérů Evropské centrální banky (ECB) Ewald Nowotny neočekává rozpad eurozóny a konec jednotné evropské měny, podle něj ale přijde "masivní" zpomalení hospodářského růstu. Informovala o tom v sobotu agentura Reuters s odvoláním na rozhovor Nowotnyho pro rakouský list Kronen Zeitung.

Z podílových fondů v listopadu vydělala jen čtvrtina

10.12.2011 18:14Zdroj: E15Detail zprávy
V listopadu vydělalo jen 25 procent podílových fondů. A mohlo být hůře, nebýt koordinované akce centrálních bank Švýcarska, Velké Británie, Kanady, Japonska, amerického FED a Evropské centrální banky. Před spuštěním opatření mající…

Schäuble: Summit pravděpodobně vyřešil krizi

10.12.2011 17:22Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Dohody dosažené na summitu Evropské unie ve čtvrtek a v pátek podle německého ministra financí Wolfganga Schäubla vyřeší dluhovou krizi eurozóny, Německo podle něj potřebuje silnou Evropu. Informovala o tom v sobotu agentura Reuters.

EKONOM: Jsem tunelář s licencí, prohlašuje šéf stavební firmy a Klausův přítel

10.12.2011 17:20Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
S Peterem Kuchárem, šéfem stavební firmy Prominecon, o práci v podzemí, přátelství s prezidentem Klausem, adrenalinových koníčcích a problémech Evropské unie.

Deníky v USA dohodu EU vidí skepticky, píší o "jistotě nejistoty"

10.12.2011 16:38Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Skepticky se přední americké deníky The New York Times (NYT) a The Wall Street Journal (WSJ) stavějí k nejnovější dohodě, kterou Evropská unie chce řešit dluhovou krizi. Pochybují o její účinnosti i o tom, zda skutečně půjde o definitivní řešení současných evropských potíží. Podle WSJ tak na starém kontinentu nadále přetrvává "jistota nejistoty".

Před Vánocemi bude potřebný ještě jeden summit, míní Mikloš

10.12.2011 16:03Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Dohoda lídrů na bruselském summitu Evropské unie z tohoto čtvrtku a pátku by podle slovenského ministra financí Ivana Mikloše sice měla pomoci, ale podle něj bude potřeba uskutečnit do Vánoc ještě jeden summit vrcholných evropských představitelů. Mikloš to uvedl v sobotu pro Slovenský rozhlas.

Před Vánocemi bude potřebný ještě jeden summit, tvrdí Mikloš

10.12.2011 15:55Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Dohoda lídrů na bruselském summitu Evropské unie z tohoto čtvrtku a pátku by podle slovenského ministra financí Ivana Mikloše sice měla pomoci, ale podle něj bude potřeba uskutečnit do Vánoc ještě jeden summit vrcholných evropských představitelů. Mikloš to uvedl v sobotu pro Slovenský rozhlas.

Chcete i po Novém roce levnější jízdenky Českých drah? Musíte je koupit do půlnoci

10.12.2011 14:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Cestující Českých drah mají čas do sobotní půlnoci koupit vlakové jízdenky za současnou cenu až s 60denním předstihem. Od neděle 11. prosince už to nebude možné. České dráhy od tohoto data zdraží jízdenky zejména v souvislosti s růstem DPH v příštím roce.

Štěpení EU ohrožuje evropskou ekonomiku, míní analytik

10.12.2011 13:37Zdroj: RozhlasDetail zprávy
Lídři zemí Evropské unie se na dvoudenní schůzce v Bruselu nedohodli na společném postupu k záchraně eura a jednota Evropské unie je tak v ohrožení. Sedmadvacítka se při snaze o záchranu společné měny aspoň pro tuto chvíli fakticky rozdělila.

Osborne: Euro je díky dohodě ze summitu EU lepší

10.12.2011 13:24Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Britský ministr financí George Osborne uvedl, že země eurozóny sice podpořily svou měnu tím, že souhlasily s návrhem nové smlouvy pro hlubší hospodářskou integraci, ale pro její stabilizaci bude podle něj potřeba udělat ještě hodně práce. Informovala o tom v sobotu agentura Reuters.

Motorola prozatím vyhrála v Německu patentový spor s Applem

10.12.2011 12:28Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Společnost Motorola Mobility Holdings v Německu díky předběžnému opatření zatím vyhrála patentový spor, který vede se společností Apple ohledně prodeje přístrojů iPhone a iPad na německém trhu. Informovala o tom agentura Reuters.
Pondělí 23. září 2024 Praha 11:21,New York05:21