Zprávy dne

Strana 13175

Státní svátek v USA

2.1.2012 16:17Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
pPondělí 2.1.ppakcie ČR - běžné obchodní hodinyppakcie USA - zavřenoppakcie SRN - běžné obchodní hodinyppakcie PL - běžné obchodní hodinyppakcie Maďarsko - běžné obchodní hodinypp futures USA - zavřenopp Úterý 3.1.ppakcie...

ČR předalo EK zprávu o jaderných elektrárnách, jsou bezpečné

2.1.2012 16:02Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Státní úřad pro jadernou bezpečnost (SÚJB) předal Evropské komisi národní zprávu o bezpečnostním stavu českých jaderných elektráren Temelín a Dukovany. Hodnocení elektráren neodhalilo žádnou bezpečnostní vadu, která by vyžadovala neodkladné řešení, sdělil dnes ČTK Ladislav Kříž, mluvčí společnosti ČEZ, která elektrárny provozuje. Přesto jaderné zdroje posílí svá bezpečnostní opatření.

Prahu loni dle odhadu navštívilo rekordních 5,2 milionu lidí

2.1.2012 15:48Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Prahu loni navštívilo dosud nejvíce turistů. Podle propočtu analytické společnosti Mag Consulting jich do hlavního města přijelo 5,2 milionu. Dosavadní rekord padl v roce 2010, kdy podle Českého statistického úřadu (ČSÚ) Prahu navštívilo 4,7 milionu lidí.

Rusko těží nejvíc ropy od rozpadu SSSR před dvaceti lety

2.1.2012 15:35Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Nejvíc ropy od rozpadu Sovětského svazu v roce 1991 se během minulého roku vytěžilo v Rusku. Rusko si nadále udržuje náskok v objemu těžby strategické suroviny před Saúdskou Arábii, informovala v pondělí agentura Reuters.

Indie otevře burzu zahraničním investorům

2.1.2012 15:22Zdroj: RozhlasDetail zprávy
Indie se chystá otevřít svoji burzu zahraničním investorům. Ti museli až doposud na indickém akciovém trhu investovat nepřímo. Indie tak chce liberalizovat svoji ekonomiku a přilákat zahraniční investory. Od nich si stát slibuje především stabilizaci svého trhu.

Nečekané zvýšení daní Španěle překvapilo. Bez toho to nepůjde, tvrdí ministr hospodářství

2.1.2012 15:08Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Španělská vláda připravila na konci roku lidem nepříjemné překvapení. V rámci úsporných opatření oznámila, že zmrazí platy státních zaměstnanců, sníží výdaje a dočasně zvýší některé daně. Nový premiér Rajoy přitom v předvolební kampani neustále zdůrazňoval, že zvyšování daní není v jeho agendě.

Korupci vnímá jako problém 90 procent Čechů

2.1.2012 15:04Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Korupci vnímá jako jeden z největších problémů Česka 90 procent jeho obyvatel a jen 17 procent z nich je přesvědčeno o tom, že si vláda Petra Nečase (ODS) s tímto problémem poradí. Vyplývá to z průzkumu, který v pondělí zveřejnila agentura STEM.

Temelín vydrží i protržení Lipna, vyplývá ze zátěžových testů českých elektráren

2.1.2012 14:54Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Zátěžové testy jaderných elektráren v Česku neodhalily žádnou bezpečnostní vadu. Jaderné elektrárny v Temelíně a Dukovanech tak dokážou bez úhony přestát i extrémní přířodní vlivy. Zprávu o stavu bezpečnosti předal Státní úřad pro jadernou bezpečnost Evropské komisi.

Konkurz na ČSPL skončil, vrátila věřitelům necelou polovinu dluhů

2.1.2012 14:45Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Ústí nad Labem - Konkurz na Československou plavbu labskou (ČSPL) nakonec vynesl věřitelům 635 milionů korun. Vyplývá to ze závěrečné zprávy o více než desetiletém konkurzu, kterou dnes zveřejnil Krajský soud v Ústí nad Labem. Společnost,…

ČNB: Podíl nesplácených úvěrů v Česku klesl na nejnižší hodnotu od května 2010

2.1.2012 14:31Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Podíl problematických úvěrů na celkovém objemu bankovních půjček v listopadu klesl na nejnižší hodnotu od května roku 2010. Podle analytiků se dá čekat na začátku roku další pokles, dlouhodbější vývoj ale ovlivní další směřování české ekonomiky.

ČNB: Podíl nesplácených úvěrů klesl nejníže od května 2010

2.1.2012 14:21Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Podíl problematických úvěrů, takzvaných úvěrů v selhání, na celkovém objemu bankovních půjček v listopadu klesl na 5,97 procenta, což je nejnižší hodnota od května roku 2010. Vyplývá to z údajů zveřejněných Českou národní bankou. V předchozím měsíci byl podíl problematických půjček 6,05 procenta. Mírný pokles nevylučuje analytik J&T Banky Milan Lávička ani na počátku letošního roku.

Češi kvůli krizi šetří na exotických dovolených

2.1.2012 14:15Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Cestovním kancelářím ubývá klientů, kteří v zimě létají na pobytové zájezdy k exotickým mořím. Vyplývá to z ankety ČTK mezi cestovními kancelářemi a agenturami. Pokles zájmu zasáhl především lacinější typy zájezdů. Podle Jaromíra Beránka z analytické společnosti Mag Consulting je to způsobeno zejména obavami lidí z utrácení v ekonomicky nejisté situaci.
Pátek 27. září 2024 Praha 06:12,New York00:12