Zprávy dne

Strana 13166

V Česku se loni postavilo nejméně nových maloobchodních ploch v historii

3.1.2012 18:23Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Nových nákupních center vzniká čím dál méně, investoři volí častěji přístavby a rekonstrukce. Z nákupních ploch, které se mají letos dokončit, jich většina vznikne v Moravskoslezském kraji. Kromě centra Forum Nová Karolina v Ostravě se otevírá i Breda & Weinstein v Opavě.

Řecko rozprodává vládní flotilu

3.1.2012 17:35Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Řecká vláda schválila prodej svých čtyř nepoužívaných letadel Airbus A340 miamské obchodní společnosti Apollo Aviation. Informoval o tom specializovaný letecký server planes.cz

Analytik Dufek se obává dalšího propadu příjmů státního rozpočtu

3.1.2012 17:15Zdroj: RozhlasDetail zprávy
Původně plánovaný schodek státního rozpočtu měl dosahovat 135 miliard korun, Miroslav Kalousek na začátku prosince dokonce předpovídal, že se bude pohybovat až mezi 140 a 150 miliardami korun. Důvodem měly být potíže s čerpáním peněz z fondů Evropské unie.

Řecko varovalo, že bez druhé finanční pomoci opustí eurozónu

3.1.2012 17:14Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Atény - Řecko bude muset opustit eurozónu, pokud nezíská druhou mezinárodní finanční pomoc v objemu 130 miliard eur (3,3 bilionu Kč). Uvedl to dnes mluvčí řecké vlády. Druhá finanční pomoc byla dohodnuta v říjnu, její konečná podoba však ještě nebyla schválena, napsaly agentury AP a Reuters.

Autobusoví dopravci někde od ledna zdražili o čtyři až deset pct

3.1.2012 16:36Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Významná část autobusových dopravců v Česku kvůli růstu spodní sazby DPH z deseti na 14 procent od začátku roku zvýšila ceny. Jízdné podražilo u jednotlivých firem o čtyři až deset procent. Řada společností ale ceny zachovala, například dominantní linkový dopravce v Plzeňském kraji a některé městské dopravní podniky. Vyplývá to z informací firem oslovených ČTK.

Na modernizace silnic a škol dostal ROP Severozápad navíc 380 milionů

3.1.2012 16:27Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Regionální operační program Severozápad může v letošním roce více podpořit modernizaci silnic a škol v Karlovarském a Ústeckém kraji. Vojtěch Krump z oddělení komunikace a publicity agentuře Mediafax v úterý sdělil, že Evropská komise přidělila programu navíc 380 milionů korun.

Do insolvenčního řízení s ECM promluví i ministerstvo financí

3.1.2012 16:11Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Do insolvenčního řízení se zadluženou developerskou firmou ECM Real Estate Investments (ECM) pravděpodobně promluví také ministerstvo financí. Insolvenční soudce požádal úřad Miroslava Kalouska, aby vysvětlil některé klíčové účetní termíny, na jejichž výkladu závisí další osud ECM. ČTK to dnes zjistila z insolvenčního rejstříku.

Polsko v závěru připisuje malé zisky

3.1.2012 15:53Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
Polský index WIG 20 se během poslední obchodní hodiny blízko své dnešní startovní pozice, když připisuje 0,23 % na 2199,08 b.brbrpTrh nejvíce předbíhá bankovní skupina BRE Bank (BRE; +4,06 %), zemědělský producent Kernel (KER; +4,00 %) a důlní...

FAO: Potraviny by kvůli slabé ekonomice letos mohly i zlevnit

3.1.2012 15:35Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Řím - Ceny potravin budou v nadcházejícím období zřejmě dál výrazně kolísat a ve světě bude i větší počet hladovějících. Kvůli útlumu globální ekonomiky by ale potraviny mohly i zlevnit. Řekl to dnes nový generální ředitel Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO) José Graziano da Silva, podle něhož ale žádný výrazný pokles cen potravin čekat nelze.

Krize nás nezkosí, neztrácejí optimismus české firmy. Nejhorší je prý špatná nálada

3.1.2012 15:24Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Více než polovina českých firem letos čeká lepší výsledky než loni. S výrazným propouštěním počítá jen pět procent společností. "Zeštíhlování" ale může znamenat pro pracovníky nižší úvazky a výplaty.

Boeing minulý rok zřejmě nesplnil své prodejní cíle

3.1.2012 15:19Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
Americký Boeing (BA) minulý rok zřejmě nenaplnil očekávání ohledně počtu prodaných letadel. Alespoň k takovému závěru došli analytici ze společnosti Sterne Agee.brbrpSlabší výsledky podle nich zapříčinily menší objednávky modelů 787 a 747-8. Dle...

Některá kina od Nového roku kvůli vyšší DPH zdražila vstupné

3.1.2012 15:14Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Některá tuzemská kina kvůli zvýšení spodní sazby daně z přidané hodnoty z deseti na 14 procent zdražila na začátku letošního roku vstupné až o deset korun. Ceny vstupného zatím nezvýšily zejména menší biografy. Vyplývá to z ankety ČTK mezi provozovateli kin. Kina zdražují vstupné v době, kdy se potýkají s klesající návštěvností i nižšími tržbami.
Pátek 27. září 2024 Praha 11:34,New York05:34