Zprávy dne

Strana 13165

Akcie v USA zahájily nový rok růstem, euro posílilo

4.1.2012 07:03Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Americké akcie první obchodní den v novém roce posílily. Trhy táhla vzhůru naděje na oživení globálního ekonomického růstu po příznivé statistice z Německa a Číny. Analytici však upozorňují, že není jisté, zda si trhy růst udrží.

Americké akcie posilovaly i v novém roce

4.1.2012 05:32Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americké akcie během úterního obchodování zaznamenaly růst. Informovala o tom v noci na středu agentura Reuters.

Delta Air Lines uvalily přirážku na lety z USA do Evropy

4.1.2012 00:17Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Washington - Americká letecká společnost Delta Air Lines zavedla příplatek ve výši tří dolarů (59 korun) na letenky z USA do Evropy a opačným směrem. Podle agentury Reuters se tak snaží vyrovnat náklady spojené se vstupem do evropského systému emisních povolenek. Evropská unie vyžaduje účast v systému povolenek od všech aerolinek, které využívají evropská letiště.

Sekyra Group se loni vrátila k zisku, chce znovu rozjet velké stavby

4.1.2012 00:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Prodej bytů v klíčových projektech Sekyra Group předčil očekávání - ovšem za cenu výrazných slev. "Loňský rok považujeme za velmi úspěšný, prodeje bytů byly nejlepší za uplynulé tři roky," řekl HN majitel skupiny Luděk Sekyra.

Nevídané, Buffett prohrál s burzou. Doplatil na ztráty finančního sektoru

4.1.2012 00:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Věhlasný investor tratil loni dvě miliardy dolarů. Buffettův investiční holding Berkshire Hathaway srazil do mínusu především horší výkon finančního a zajišťovacího sektoru. Loňský rok tak byl pro známého investora nejhorší za posledních dvacet let.

Íránské napětí a opětovný růst čínského průmyslu ženou nahoru cenu ropy

3.1.2012 22:24Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Ropa Brent zdražuje kvůli světové geopolitické situaci. Írán totiž hrozí obsazením Hormuzského průlivu, přes který projíždí třetina ropných tankerů. Cenu tlačí nahoru i zprávy o zvýšené aktivitě čínského průmyslu.

Volání může zlevnit. Virtuální mobilní operátoři míří i do Česka

3.1.2012 20:02Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Česko je jedinou zemí v unii, kde virtuální operátoři neexistují. Místní operátoři byli v minulosti zcela neoblomní. Noví hráči doufají, že otevření trhu v rámci přísnější regulace nařídí Český telekomunikační úřad.

Na západoevropské burzy se vrací optimismus. Akcie se vyšplhaly na srpnovou úroveň

3.1.2012 19:46Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Přiznivá ekonomická data z celého světa podpořila v úterý růst na západoevropských burzách. Jedinou výjimkou je burza v Madridu, která posílila jen o desetinu procenta.

Italská banka UniCredit projedná navýšení kapitálu o 7,5 miliardy eur

3.1.2012 19:34Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Bance hrozí, že jí podle nových pravidel kapitálové přiměřenosti bude chybět téměř 8 miliard eur. Částka, která by bance v případě nedodání peněz od akcionářů chyběla, je největší ze všech bank v Itálii.

Na televizních obrazovkách se loni objevila reklama za 30 miliard

3.1.2012 19:33Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Podle monitoringu společnosti Admosphere se na televizních obrazovkách v roce 2011 objevila reklama v celkové ceníkové hodnotě 29,16 miliardy korun, hodnota loňské tiskové inzerce pak byla 19,24 miliardy korun. Firma o tom blíže informovala v úterý.

Evropské akcie v úterý vzrostly nejvýše za posledních pět měsíců

3.1.2012 19:30Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Nejdůležitější evropské akciové trhy v úterý výrazně posilovaly a uzavřely nejvýše od začátku loňského srpna. Hlavním důvodem byly podle agentury Reuters silné výrobní údaje z dvou největších ekonomik na světě - ze Spojených států a z Číny.

Šéf Poštovní spořitelny: Plánujeme propojit internetové bankovnictví se státní správou

3.1.2012 18:40Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Úrokové marže a poplatky českých bank porostou, říká v rozhovoru pro HN Jan Lamser, člen představenstva ČSOB. Budou je k tomu tlačit nové regulace. Na adresu loňského vstupu nových bank pak říká, že se budou snažit čelit konkurenci novými službami zejména propojení internetbankingu a komunikace se státní správou.
Pátek 27. září 2024 Praha 11:28,New York05:28