Zprávy dne

Strana 13158

ÚOHS uložil firmě Vodovody a kanalizace Pardubice rekordní pokutu devět milionů korun

4.1.2012 19:35Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Společnost Vodovody a kanalizace Pardubice dostala od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) rekordní pokutu devět milionů korun, chybovala v tendru na modernizaci čistírny odpadních vod. Agentuře Mediafax to ve středu potvrdil předseda ÚOHS Petr Rafaj.

Evropská unie se předběžně dohodla na ropném embargu pro Írán

4.1.2012 19:29Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Evropská unie se ve středu se předběžně dohodla na ropném embargu pro Írán, diskutuje ale ještě o datu, kdy vstoupí opatření v platnost. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na diplomatické zdroje z EU.

Řecko podle premiéra bez pokračující pomoci v březnu zbankrotuje

4.1.2012 19:28Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Atény - Řecko čeká v březnu neřízený státní bankrot, pokud si tato silně zadlužená země nezajistí pokračování mezinárodní úvěrové pomoci. Uvedl to dnes podle agentury AP řecký premiér Lukas Papadimos. Varoval, že bez uskutečnění významných reforem Řecko nezíská další část předloni dohodnutého záchranného úvěru.

Přihrával Martin Roman zakázky Škodě Plzeň? ČEZ už má audit na stole

4.1.2012 19:11Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Audit, který měl prověřit sporné zakázky,je hotov. Jeho závěry ale nezná ani dozorčí rada ČEZ. Firma se odvolává na obchodní tajemství a ochranu akcionářů. Od zveřejnění informací o Romanovu propojení se Škodou Plzeň uplynulo přitom již téměř čtvrt roku.

Hrozí nám, že o peníze z evropských fondů definitivně přijdeme, varuje ČSSD

4.1.2012 19:10Zdroj: MediafaxDetail zprávy
České republice reálně hrozí, že přijde o nevyčerpané zdroje z evropských fondů, europoslanci ČSSD proto v Evropském parlamentu podají interpelaci, díky níž by měli informace o čerpání dostat. Ve středu to řekl mluvčí sociálních demokratů pro hospodářskou politiku Jiří Havel.

Obama jmenuje šéfa úřadu pro spotřebitele, obchází Kongres

4.1.2012 19:00Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Washington/Cleveland - Americký prezident Barack Obama dnes obejde Kongres a jmenuje prvního šéfa nového Úřadu pro finanční ochranu spotřebitelů. Obamův dosud nejkontroverznější krok v nynějším předvolebním boji dál prohloubí politické napětí v zemi. Republikáni v Kongresu Obamovo rozhodnutí označili za arogantní podkopávání demokracie a hodlají se kvůli němu obrátit na soudy.

Babiš začne od března vydávat nový regionální týdeník

4.1.2012 18:47Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Miliardář Andrej Babiš, jenž má se svou protikorupční iniciativou Ano 2011 ambice uspět v nadcházejících parlamentních volbách, začne vydávat regionální týdeník. Bude distribuován zdarma s rozsahem 32 stran a první číslo vyjde 8. března. ČTK to dnes řekl šéf projektu Vladimír Junger. Podle serveru iDnes bude týdeník vydávat akciová společnost AGF Media, která vznikla v prosinci a vlastní ji Babišův Agrofert Holding.

Těžký vstup do roku 2012: Členské země eurozóny potřebují 794 miliard eur

4.1.2012 18:41Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Na rozdíl od roku 2010 a od velké části roku loňského, velké země jako jsou Itálie a Španělsko, čelí riziku, že se budou muset z trhů kvůli vysokému úroku stáhnout. Dokonce se hovoří i o možnosti, že v případě, kdy by tyto státy nemohly získávat finance na trzích a tedy neměly peníze na obsluhu svého dluhu, mohlo dojít k rozpadu eurozóny.

Roste počet stížností zákazníků na slevomaty. Na majitele poukázek se ne vždy dostane

4.1.2012 18:10Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Majitelé slevových poukázek si stěžují hlavně na restaurace. Nejčastěji mají problém si v podniku vůbec rezervovat místo. Provozovatelé slevových portálů se hájí tím, že za služby odpovídají poskytovalé, oni pouze informují.

Andrej Babiš vstoupí na mediální trh. Bude vydávat regionální týdeník

4.1.2012 18:07Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Andreje Babiše bude v médiích zase o něco víc. Na začátku března totiž začne vydávat nový regionální týdeník 5+2 dny. Podnikatel s politickými ambicemi měl o média zájem už dříve.

Americké indexy smazaly úvodní ztráty

4.1.2012 17:57Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
Po úvodním mírném propadu se indexy stabilizovaly na hodnotách ze včerejšího závěru.brbrpObavy z nedostatku peněz v evropských bankách a podnikové objednávky, které úplně nenaplnily očekávání analytiků, nasměrovaly akcie ve Spojených státech do...

Zájem uživatelů internetu o zpravodajské weby loni spíš stagnoval

4.1.2012 17:51Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Zatímco zájem uživatelů internetu o sledování zpravodajství přes mobilní telefon a v televizi loni vzrostl, jejich návštěvy zpravodajských webů spíše stagnovaly. Nejvíce lidí sledovalo zpravodajství na internetových stránkách Novinky.cz a iDnes.cz. Vyplývá to z průzkumu, který koncem loňska provedla společnost Mediaresearch u více než tisícovky uživatelů webu starších 15 let.
Pátek 27. září 2024 Praha 15:27,New York09:27