Zprávy dne

Strana 13109

Vedení tripartity bude jednat o úpravách státního rozpočtu i o předdůchodech

12.1.2012 06:30Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Zaměstnavatelé i odboráři budou na čtvrtečním předsednictvu tripartity chtít slyšet, jaké změny plánuje ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) v letošním státním rozpočtu. Dalšími tématy budou například předdůchody nebo příprava zdravotnických nadstandardů, zjistila agentura Mediafax.

Americké akcie zaznamenaly smíšené výsledky

12.1.2012 05:51Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americké akcie během středečního obchodování zaznamenaly smíšené výsledky, drží se ovšem na dosah pětiměsíčního maxima. Informuje o tom v noci na čtvrtek agentura Reuters.

ICANN začal přijímat žádosti o nové doménové koncovky

12.1.2012 04:07Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Organizace ICANN, která se zabývá celosvětovou správou internetových domén, začala dnes přijímat žádosti o registraci nových domén nejvyšší úrovně. Vedle zavedených koncovek, jako jsou .com, .eu nebo .cz, by se mohly objevit názvy měst nebo firem. Představitelé českého správce domén CZ.NIC uvedli, že nemají povědomí o tom, že by o vlastní koncovku měla zájem některá z českých firem.

Anheuser-Busch koupil Budějovický měšťanský pivovar

12.1.2012 02:21Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Americká pivovarnická společnost Anheuser-Busch koupila firmu Budějovický měšťanský pivovar a dostala se tak k části jejích registrovaných ochranných známek s názvem Budweiser Bier. Uvedly to dnešní Hospodářské noviny (HN). Američané si tím zároveň otevírají cestu k případné privatizaci čtvrtého největšího producenta piva v Česku - národního podniku Budějovický Budvar.

EKONOM: Brněnská firma dokončila miliardovou zakázku u polárního kruhu

12.1.2012 00:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Firma Unis postavila při minus 50 stupních Celsia poblíž polárního kruhu jednotku na zpracování ropy za 1,2 miliardy korun. Vedle mrazu se potýkala také se složitostmi při dopravě materiálu na místo. I přes extrémně nízké teploty má společnost o podobné zakázky dál zájem.

Za tečkou najdete na webu nově i firmy a města. Začaly registrace dalších domén

12.1.2012 00:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Počínaje dneškem je možné si zažádat o domény s vlastním názvem nebo značkou v koncovce. Firmy a organizace se tak mohou ucházet o vlastní jméno za tečkou, dosud vyhrazené zpravidla jen státům.

Fed: Stav americké ekonomiky se dál zlepšuje

11.1.2012 20:45Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Washington - Stav americké ekonomiky se na konci loňského roku dál zlepšoval a byl nejlepší od jarních měsíců téhož roku. Ukázala to pravidelná situační zpráva s názvem Béžová kniha, kterou vydává tamní centrální banka (Fed). Spotřebitelé více utráceli, podniky více vyráběly, automobilkám se dařilo nejlépe z celého roku a na vzestupu je i cestovní ruch.

Čína do roku 2050 předhoní USA. Podívejte se na budoucích 30 největších ekonomik

11.1.2012 20:20Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Za necelých třicet let bude čínská ekonomika větší než americká. Do první třicítky se ze zemí střední a východní Evropy dostane jen Polsko. Mezi zeměmi, které porostou nejrychleji, jsou Malajsie, Egypt a Kolumbie.

Automobilka Ford svolává do servisů 450 000 dodávek a SUV

11.1.2012 19:36Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americká automobilka Ford ve středu svolala 450 000 dodávek a vozů SUV kvůli technickým problémům těchto vozů, které mohou vést ke ztrátě hnací síly a možná i požárům. Informuje o tom agentura AFP.

Ceny ropy uprostřed týdne oslabují

11.1.2012 19:25Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Světové ceny ropy ve středu klesají. Hlavním důvodem je podle agentury Reuters vyšší averze investorů k riziku.

Česká pošta měla díky e-shopům excelentní balíkové Vánoce, říká její šéf

11.1.2012 18:53Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Stali jsme se znovu jedničkou na trhu expresních balíků, říká v rozhovoru HN šéf České pošty Petr Zatloukal. Pošta chce v budoucnu posilovat finanční a elektronické služby. Nevylučuje ani vytvoření vlastní banky.

Správce Sazky navrhl soudu vyplatit prvnímu věřiteli 567 mil. Kč

11.1.2012 18:35Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Insolvenční správce zkrachovalé loterijní firmy Sazka Josef Cupka navrhl soudu vyplatit z peněz získaných prodejem společnosti 567 milionů korun The Bank of New York Mellon, která je věřitelem Sazky. Výše zajištěné pohledávky The Bank of New York Mellon vůči Sazce činí téměř pět miliard korun. Správce Cupka se rozhodl začít vyplácet věřitele, řekla ČTK jeho mluvčí Lenka Tichá.
Sobota 28. září 2024 Praha 17:28,New York11:28