Zprávy dne

Strana 12824

Odejděte z eurozóny, vyzývá otevřeně Řeky německý ministr vnitra Seehofer

26.2.2012 07:34Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Německý vnitra prohlásil, že nejlepší řešení pro finanční zotavení Řecka by bylo opuštění společné evropské měny. Je to vůbec poprvé, co člen německé vlády otevřeně vyzývá Řeky, aby se navrátili k drachmě. Nechce Řecko z eurozóny přímo vyhodit, mají se ale vytvořit takové podmínky, aby Athény návrh nemohly odmítnout.

Dvoudenní summit Evropské unie by měl řešit kapacitu záchranných fondů

26.2.2012 07:23Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Ve čtvrtek a v pátek se bude v Bruselu konat další summit lídrů Evropské unie. Nejvíce sledované bude zřejmě jednání o případném navýšení kapacity evropských záchranných fondů, tedy dočasného Evropského fondu finanční stability (EFSF) a trvalého Evropského stabilizačního mechanismu (ESM).

Ve Sportce se bude hrát o rekordních více než 200 milionů korun

26.2.2012 07:04Zdroj: MediafaxDetail zprávy
V superjackpotu Sportky s prémií se bude v neděli hrát o rekordních 200 700 000 korun, je to zatím nejvyšší možná výhra v historii loterií v ČR. Uvedl to mluvčí společnosti Sazka Václav Jalovecký.

K odchodu z eurozóny Řecko vyzval první člen německé vlády

26.2.2012 05:48Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Berlín - Německý ministr vnitra Hans-Peter Friedrich se stal prvním členem kabinetu kancléřky Angely Merkelové, který Řecko otevřeně vyzval k odchodu z eurozóny. Friedrich v rozhovoru s časopisem Der Spiegel prohlásil, že Atény budou mít větší šanci se finančně zotavit, když budou stát mimo zónu eura.

Murdoch začne vydávat nový bulvární týdeník

26.2.2012 04:20Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Mediální magnát Rupert Murdoch dnes začne vydávat nový britský bulvární týdeník The Sun on Sunday, který nahradí týdeník News of The World. Ten byl zrušen loni v červenci po odhaleních, že jeho redakce běžně používala nepřípustné praktiky získávání informací, včetně telefonních odposlechů. Očekává se, že nový list bude umírněnější než jeho předchůdce, který byl typický svým důrazem na skandály a sexuální tématiku.

Zaměstnanci frankfurtského letiště budou znovu stávkovat

26.2.2012 03:12Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Frankfurt - Jednání o zlepšení pracovních podmínek části zaměstnanců mezinárodního letiště ve Frankfurtu nad Mohanem skončila krachem. Odborový svaz GdF proto svolal další stávku, která začne už dnes večer a potrvá zřejmě do čtvrtečního rána. Poslední stávka přitom skončila teprve ve středu.

Rozvojové země podmiňují pomoc eurozóně větším vlivem v MMF

26.2.2012 01:06Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Mexiko - Mladé tržní ekonomiky poskytnou peníze na pomoc eurozóně jen za předpokladu, že rychle dostanou už dávno slíbený větší vliv na řízení Mezinárodního měnového fondu (MMF). Na schůzce činitelů nejvyspělejších zemí světa G20 v Mexiku to v sobotu řekl brazilský ministr financí Guido Mantega.

Rehn: Eurozóna se na posílení záchranných fondů dohodne v březnu

26.2.2012 00:30Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Mexiko - Členské země eurozóny se na posílení kapacity svých záchranných fondů zřejmě dohodnou v průběhu března. Na schůzce představitelů nejvyspělejších zemí světa G20 to v sobotu v mexické metropoli řekl komisař Evropské unie pro hospodářské a měnové záležitosti Olli Rehn. Dluhová krize v eurozóně a její řešení patří k hlavním tématům, jimiž se schůzka zabývá.

Němci jsou připraveni poslat daňové úředníky na Řeky

25.2.2012 20:08Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Německo by mohlo poslat své daňové úředníky do Řecka, aby tam pomáhali s obnovou výběru daní. Píše to sobotní online vydání německého týdeníku Der Spiegel.

Jeden z dukovanských bloků bude stát kvůli modernizaci 78 dní

25.2.2012 18:07Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Dukovany (Třebíčsko) - V dukovanské elektrárně dnes začala letošní druhá odstávka atomového bloku. Potrvá 78 dní, řekl ČTK mluvčí elektrárny Petr Spilka. Tato odstávka bude delší než obvykle. Kromě výměny pětiny jaderného paliva a revizím budou energetici v tomto bloku provádět i modernizaci zařízení. Výkon bloku číslo dvě se pak zvýší z nynějších zhruba 460 megawattů (MW) na 500 MW.

Konkurz největší české kampeličky po 11 letech končí

25.2.2012 16:27Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Po 11 letech končí konkurz největší české kampeličky, který byl jedním z nejrozsáhlejších v ČR, první Družstevní záložna rozdělila mezi 20 tisíc klientů nakonec jen 250 milionů, přičemž většina peněz se "nenašla". V sobotu o tom informovala Česká televize.

ČSSD odmítla rozpočtové úspory a škrty navrhované Kalouskem

25.2.2012 15:31Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Sociální demokraté dnes odmítli úsporné návrhy ministerstva financí, které by měla v pondělí projednat porada ekonomických ministrů. ČSSD navrhuje stabilizovat příjmy státu obnovením daňové progrese, zvýšením firemních daní zrušením stropů na sociální pojištění nebo odložením důchodové reformy. ČSSD o tom informovala dnes v tiskové zprávě.
Sobota 28. září 2024 Praha 13:24,New York07:24