Zprávy dne

Strana 12823

Země BRICS chtějí otevřený výběr příštího šéfa Světové banky

26.2.2012 12:02Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Země BRICS, tedy Brazílie, Rusko, Indie, Čína a Jihoafrická republika, chtějí otevřený výběr příštího šéfa Světové banky. Požadavek zazněl na schůzce představitelů nejvyspělejších zemí světa G20 v Mexiku, jak v neděli informovala agentura Reuters.

Podíl Česka na vývozu EU postupně roste

26.2.2012 12:00Zdroj: E15Detail zprávy
Podíl České republiky na vývozu Evropské unie v posledních letech postupně roste, tuzemští exportéři ale vzhledem k velikosti české ekonomiky nemají ve vývozních statistikách EU hlavní slovo. Největším exportérem v EU je Německo. Vyplývá to z publikace Česká republika v mezinárodním srovnání, kterou vydal Český statistický úřad.

ČSÚ: Podíl ČR na vývozu EU postupně roste, vedou Němci

26.2.2012 11:47Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Podíl České republiky na vývozu Evropské unie v posledních letech postupně roste, tuzemští exportéři ale vzhledem k velikosti české ekonomiky nemají ve vývozních statistikách EU hlavní slovo. Největším exportérem v EU je Německo. Vyplývá to z publikace Česká republika v mezinárodním srovnání, kterou vydal Český statistický úřad.

Budoucnost Applu? Žádná firma není proti krachu imunní, říká stratég Saxo Bank

26.2.2012 11:28Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Cena akcií amerického Applu je od smrti Stevea Jobse o více než 30 procent vyšší. A podle akciového stratéga Saxo Bank Petera Garnryho se Apple o svou budoucnost v příštích letech bát nemusí. Jedním dechem ale dodává, že žádná firma není proti krachu imunní.

Rehn: Na posílení záchranných fondů se eurozóna dohodne v březnu

26.2.2012 11:27Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Podle komisaře Evropské unie pro hospodářské a měnové záležitosti Olliho Rehna se eurozóna na posílení záchranných fondů dohodne v březnu. Jak uvedla agentura Reuters, komisař to sdělil v noci na neděli na schůzce představitelů nejvyspělejších zemí světa G20 v Mexiku.

V USA zavřely dvě malé banky, letos jich bylo už 11

26.2.2012 11:07Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Další dvě banky zkrachovaly ve Spojených státech. Šlo o desátý a jedenáctý krach malého bankovního ústavu v USA od začátku tohoto roku, napsala agentura Reuters.

Na letišti ve Frankfurtu se bude znovu stávkovat

26.2.2012 10:23Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Německý odborový svaz pro řízení letového provozu GdF svolal na letišti ve Frankfurtu další stávku, začít by měla v neděli večer. Uvedla to agentura Reuters.

Norman Eisen: Byznys má mluvit s politiky. Chce to ale pravidla, jaká jsem psal pro Obamu

26.2.2012 09:58Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Prosazování zájmů byznysu u vlády není nic nového. "Už příslušníci kmenové společnosti chodili za svými náčelníky o něco je požádat. Dnes je to mnohem sofistikovanější a musí se proto dodržovat jasná pravidla," říká Norman Eisen, velvyslanec Spojených států v Praze.

Ve Sportce se hraje o rekordních 200 milionů. Oblíbené kombinace radši nesázejte

26.2.2012 09:47Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Pro získání historicky nejvyšší výhry je třeba vsadit všech deset sloupců a Šanci. Letošní nejčastěji vylosovaná čísla ve Sportce jsou 3, 5, 13, 21, 35 a 44. Sazce díky nabídnuté mimořádné prémii výrazně rostou tržby.

EKONOM: Sedm receptů, jak Tomáš Baťa řešil krize

26.2.2012 09:42Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Touha podnikat, odvaha riskovat, inspirace v USA... Týdeník Ekonom vybral sedm pilířů, díky nimž jeden z nejslavnějších českých podnikatelů vyhrál nad ekonomickou krizí.

Německý ministr vnitra radí Řecku, aby odešlo z eurozóny

26.2.2012 09:17Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Německý ministr vnitra Hans-Peter Friedrich vyzval Řecko v rozhovoru pro týdeník Spiegel k odchodu z eurozóny. Jde o prvního člena německé vlády, který otevřeně vyzývá k tomuto způsobu záchrany společné evropské měny, informuje v neděli server deníku Zeit.

Francouzské volby: Sarkozy je pro rozvoj jádra, Hollande se bojí závislosti

26.2.2012 09:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Nový francouzský prezident rozhodne o budoucnosti jaderné energetiky. Nicolas Sarkozy vidí v jádru potenciál, který stojí za využití. Jeho levicový protivník Francois Hollande se však spíše zaměřuje na obnovitelné zdroje. Má totiž obavy z bezpečnosti jádra.
Sobota 28. září 2024 Praha 13:23,New York07:23