Zprávy dne

Strana 12783

Mapu spojení z Letiště Praha rozšíří Reykjavík

1.3.2012 18:22Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Iceland Express a Holidays Czech Airlines ve čtvrtek stvrdily partnerství v zajišťování přímého leteckého spojení z islandského Reykjavíku do série evropských destinací, přímá linka Praha – Reykjavík bude otevřena 20. června. Informovala o tom mluvčí Holidays Czech Airlines Hana Hejsková.

Řecko reformy plní, uvedla EU; peníze mu půjčí po seškrtání dluhů

1.3.2012 18:19Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brusel - Řecko podle ministrů financí eurozóny zatím plní podmínky z dohody o druhém záchranném balíku půjček ve výši 130 miliard eur, které by Atény sužované dluhovou krizí měly dostat výměnou za drastické a nepopulární škrty. Několik zbývajících otázek by mělo být dokončeno v brzké době. Peníze ale do Řecka začnou proudit až tehdy, kdy skončí seškrtání řeckých dluhů ze strany soukromých věřitelů.

MMF tlačí na ECB, aby snížila sazby

1.3.2012 17:41Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Evropská centrální banka (ECB) by podle Mezinárodního měnového fondu (MMF) měla snížit svou základní úrokovou sazbu, aby pomohla k růstu krizí zasažené eurozóně. Informovala o tom ve čtvrtek agentura AFP.

Nečas:Důležitější než rozpočtový pakt je dokončení vnitřního trhu

1.3.2012 17:32Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brusel - Podle českého premiéra Petra Nečase je důležitější než pakt rozpočtové kázně, k němuž se Česko jako jediné s Británií odmítlo připojit, aby Evropská unie dokončila vnitřní trh a zvýšila svou konkurenceschopnost. Řekl to dnes v Bruselu před začátkem summitu Evropské unie.

EK: Google nechrání soukromí v souladu s unijními zákony

1.3.2012 17:26Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Nová pravidla ochrany soukromí, která se chystá zavést americká společnost Google, jsou podle evropských úřadů na ochranu osobních údajů v rozporu s unijními zákony. Řekla to komisařka Evropské unie pro spravedlnost, základní práva a občanství Viviane Redingová. Proti novým pravidlům už se ohradil francouzský úřad CNIL, který americkou firmu informoval, že bude dopady zkoumat na celoevropské úrovni.

Pražská burza si připsala 0,65 procenta

1.3.2012 17:13Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Pražská burza zakončila čtvrteční obchodování ziskem, index PX si připsal 0,65 procenta a uzavřel na úrovni 1018,3 bodu. Nahoru ho táhla především Erste Bank (+1,01 %), proti směru trhu šel nejvýrazněji technologický KIT digital (-5,33 %).

Realitní firma bývalého ministra Pilipa je na pokraji úpadku

1.3.2012 17:00Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Realitní firma bývalého ministra financí Ivana Pilipa nemá peníze na úhradu závazků věřitelům. Na konci loňského roku dlužila 33,2 milionu korun. ČTK to dnes zjistila z Insolvenčního rejstříku. Pilip se zadlužil výstavbou luxusních bytů na nábřeží Vltavy v Praze 5.

WSJ: Čína se zbavuje dolaru a nakupuje evropské dluhopisy

1.3.2012 16:59Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Čína podle deníku The Wall Street Journal ustupuje od nákupu amerických dluhopisů a snižuje podíl dolaru na svých rezervách. Ještě v roce 2006 činil 74 procent a v roce 2010 představoval 65 procent. Nyní ale zřejmě klesl na 54 procent, což je nejméně za deset let. Znamená to, že Čína pravděpodobně začala diverzifikovat své rezervy, například nákupem evropských dluhopisů.

Praha kvůli opotřebení brzd odstaví 17 nových tramvají Forcity

1.3.2012 16:46Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Praha kvůli vadným brzdám odstaví 17 nových nízkopodlažních tramvají 15T Forcity od plzeňského výrobce Škoda Transportation. O odstavení rozhodl Drážní úřad. Důvodem je enormní opotřebení brzdných destiček. ČTK o tom dnes informovalo tiskové oddělení pražského magistrátu, provoz městské hromadné dopravy odstavení neovlivní.

EKONOM: Babišův týdeník chystá premiéru v deseti okresech

1.3.2012 16:43Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
První číslo nového týdeníku zdarma vyjde za týden. Má to být nestranné médium, tvrdí podnikatel Andrej Babiš, který týdeník pravděpodobně využije k propagaci svého hnutí ANO 2011, s nímž hodlá kandidovat v parlamentních volbách.

Gorily pobíhají před pražským sídlem Penty. Kampaň proti firmě pokračuje na YouTube

1.3.2012 16:37Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Investiční skupina Penta dál čelí negativní kampani kvůli svému angažmá ve slovenském skandálu spojeném se spisem Gorila. Minulý týden se před jejím sídlem v ulici Na Příkopě objevily gorilí stopy, které v centru Prahy spojovaly oblíbené podniky manažerů firmy. Od 22. února také na serveru YouTubu visí videoreportáž nazvaná Slovenské gorily v Praze. K autorství se zatím nikdo nepřihlásil.

Lidí bez práce v ČR v únoru přibylo jen mírně, odhadli analytici

1.3.2012 16:37Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Počet registrovaných lidí bez práce se v Česku podle analytiků v únoru zvýšil pouze mírně. Míra nezaměstnanosti se tak pohybovala okolo lednové úrovně 9,1 procenta. I nadále však pokračoval úbytek volných pracovních míst, předpokládají analytici oslovení ČTK. Údaje o nezaměstnanosti zveřejní ministerstvo práce a sociálních věcí ve čtvrtek 8. března.
Pátek 27. září 2024 Praha 15:23,New York09:23