Zprávy dne

Strana 12744

ŘLP vyhlásí tendr na systém pro navigaci letadel za miliardu

8.3.2012 01:05Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Státní podnik Řízení letového provozu (ŘLP) chystá investici do systému pro navigaci letadel. Vymění software i hardware, včetně vybavení řídícího sálu. Podnik tendr vyhlásí ještě v prvním pololetí, předpokládané náklady se pohybují kolem miliardy korun. Dnešnímu E15 to řekl mluvčí ŘLP Richard Klíma.

FAÚ odhalil machinace se zákonnými odvody na dobročinnost

8.3.2012 00:56Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Finanční analytický úřad (FAÚ) ministerstva financí, který má na starosti boj proti praní špinavých peněz, zmapoval podvody se zákonnými odvody na dobročinnost za 300 milionů korun. Na policii proto podal několik trestních oznámení. Uvedly to dnešní Hospodářské noviny (HN). Největší machinace za 140 milionů korun podle listu míří za firmou Helvet Group. Druhý největší případ se týká společnosti Merkur Casino a vyvedených 100 milionů korun.

Americké akcie posilovaly

8.3.2012 00:05Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americké akcie během středečního obchodování poprvé po třech dnech posílily. Informuje o tom v noci na čtvrtek agentura Reuters.

Mexičan Slim má víc peněz než Gates i Buffett. Podívejte se na nejbohatší muže světa

7.3.2012 21:15Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
V žebříčku nejbohatších lidí světa časopisu Forbes se letos opět umístil jako první mexický telekomunikační magnát Carlos Slim před zakladatelem Microsoftu Billem Gatesem a investorem Warrenem Buffettem. V žebříčku jsou také tři Češi (Kellner, Bakala, Babiš) a další (Lukačovič) se do něj může dostat.

Tajemný "Kočkodrom": Rodina Kočkových oficiálně na Matějské pouti prodělává

7.3.2012 20:19Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Týdeník Ekonom se snažil zjistit některá ekonomická data ohledně nákladů a tržeb, která jsou s provozováním Matějské pouti v Praze spjata. Od rodiny Kočkových ale přes veškerou snahu žádná nezískal. K dispozici nejsou ani celková data o byznysu s lunaparky v Česku.

Časopis Forbes vydává žebříček nejbohatších lidí světa, jsou v něm tři Češi

7.3.2012 19:56Zdroj: MediafaxDetail zprávy
V každoročním žebříčku dolarových miliardářů Forbesu jsou letos tři Češi, Petr Kellner, Zdeněk Bakala a Andrej Babiš. První dva si proti loňsku pohoršili, Babiš zbohatl, mezi "vycházející hvězdy" pronikl Ivo Lukačevič, uvedl český Forbes ve středu na svém oficiálním profilu na Facebooku.

Důchody se nezmrazí, dohodli se ekonomičtí ministři

7.3.2012 19:43Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Důchody se nezmrazí, ministři budou nadále řešit změnu koeficientu, podle kterého se bude valorizace konat. Změny u DPH budou pouze na tři roky, nebude jedna sazba, řekl ve středu po poradě ekonomických ministrů šéf dopravního rezortu Pavel Dobeš (VV).

Společnost Apple představila novou generaci tabletu iPad

7.3.2012 19:38Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americká společnost Apple představila novou generaci tabletu iPad. Ten má podle prohlášení šéfa Applu Tima Cooka zcela změnit definici tabletů, kterou Apple založil již prvním tabletem iPad.

Zakladatel Seznamu Ivo Lukačovič míří mezi dolarové miliardáře, po bok Kellnera

7.3.2012 19:35Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Majetek vlastníka Seznamu může brzy překročit miliardu dolarů. Časopis Forbes jej v právě zveřejněném žebříčku dolarových miliardářů mimořádně vybral mezi "stoupající hvězdy". Mezi nejbohatšími lidmi svět jsou letos opět tři Češi: Petr Kellner, Zdeněk Bakala a Andrej Babiš.

Jawa chce vyrábět luxusní motorky. Podívejte se, na historii a současnost české legendy

7.3.2012 19:17Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Motosalon v Brně letos láká návštěvníky mimo jiné na novinky firmy Jawa. Výrobce ukáže sériový model 660, který je v základní verzi k mání za 168 tisíc korun, v nové barvě. V Brně vystavuje přes sto firem a veletrh má navštívit 45 tisíc lidí.

Žebříček miliardářů Forbes vede Slim před Gatesem a Buffettem

7.3.2012 19:10Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - V žebříčku nejbohatších lidí světa časopisu Forbes se letos opět umístil jako první mexický telekomunikační magnát Carlos Slim před zakladatelem softwarové firmy Microsoft Billem Gatesem a americkým investorem Warrenem Buffettem. Forbes dnes oznámil, že letos napočítal rekordní počet 1226 miliardářů, kteří disponují úhrnným majetkem 4,6 bilionu dolarů (87 bilionů Kč).

Euro nad hranici 1,31

7.3.2012 19:05Zdroj: AtlantikDetail zprávy
Euro se k dolaru pohybuje nad hranicí 1,31, v závěru obchodování ji na krátko pokořilo. Nejnovější zprávou je, že participace ve výměně řeckého dluhu dosáhla zatím 58 %. Vypadá to, že se na 70 % dostaneme, rozhodná hodina je zítra v 10 hodin…
Středa 25. září 2024 Praha 18:25,New York12:25