Zprávy dne

Strana 12723

EKONOM: Musím se zbavit luxusního auta, bojím se kontroly, volají si Italové

11.3.2012 16:29Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Luxusní automobily teď bijí do očí nejen pěkné slečny, ale také finanční stráž. Zadlužený stát se totiž začal pídit po tom, kdo ho kdy ošidil. Kontroly jsou "brutální", píše redaktor týdeníku Ekonom Petr Korbel.

Schäuble věří, že se Řecko zotaví, jistotu ale nemá

11.3.2012 16:13Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Frankfurt/Milán/Atény - Německý ministr financí Wolfgang Schäuble věří, že se Řecko z vleklé finanční krize nakonec zotaví, úspěch ale podle něj nelze zaručit ani po schválení druhého záchranného úvěru. Schäuble přitom v pátek v reakci na zapojení soukromých věřitelů do odpisu části řeckého dluhu řekl, že by bylo velkou chybou se domnívat, že problém kolem řecké krize je vyřešen.

FDA: Coca-Cola je bezpečná, její pití rakovinu nezpůsobuje

11.3.2012 15:45Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Pití Coca-Coly a Pepsi Coly rakovinu nezpůsobuje, člověk by musel vypít víc než tisíc plechovek těchto nápojů, aby látky, z nichž se skládají, působily karcinogenně. V neděli o tom informoval Americký úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA).

Ficovo vítězství může odradit zahraniční investory, tvrdí analytici

11.3.2012 15:38Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Selektivní zdanění, které chystá vítěz parlamentních voleb Robert Fico, by mohlo podle ekonomů zapříčinit, že budou zahraniční investoři na Slovensku opatrnější. Dále se shodují, že pravice ve volbách neuspěla kvůli špatně připravené penzijní reformě a obav z vládních úspor.

Škodovky i letos ovládají český trh, s náskokem vede Octavia

11.3.2012 15:27Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Český trh osobních aut i v letošním roce ovládají škodovky. Modely největšího tuzemského výrobce obsadily první čtyři místa v žebříčku prodejů. Nejprodávanější Octavia má více než stoprocentní náskok před menší Fabií. Vyplývá to ze statistik Svazu dovozců automobilů (SDA).

Nečas: Je velmi pravděpodobné, že se v Česku zvýší DPH, firmy se bát nemusí

11.3.2012 15:07Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Růst DPH je podle vlády jedním z opatření k udržení plánovaného schodku veřejných rozpočtů ČR, sazby by mohly vzrůst o jeden procentní bod na 15 a 21 procent. V nedělním diskuzním pořadu Otázky Václava Moravce (OVM) to uvedl premiér Petr Nečas (ODS).

Coca-Cola a Pepsi pozmění složení kvůli karcinogenům

11.3.2012 15:07Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Společnosti Coca-Cola a Pepsi změnily složení svých nápojů ve Spojených státech, aby nemusely na etikety umisťovat varování před rakovinou. Informuje o tom v pátek webový portál deníku The Guardian.

Developer ECM chce prodat projekt výškové budovy na Pankráci

11.3.2012 14:47Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Zadlužená developerská společnost ECM Real Estate Investments (ECM) chce prodat projekt na výstavbu výškové bytové budovy s názvem City Epoque v Praze na Pankráci. Firma požádala věřitelský výbor, aby schválil zahájení přípravných prací na výběrové řízení. ČTK to zjistila z dokumentů v Insolvenčním rejstříku. ECM je s miliardovými dluhy od loňského roku v úpadku.

Computerworld: Společnosti Google a Amazon zlevňují cloudové služby

11.3.2012 14:43Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americké internetové společnosti Amazon a Google zlevnily své cloudové služby, v případě Amazonu jde už o devatenácté zlevnění za šest let. S odvoláním na zdroje z obou společností o tom informovaly webové stránky magazínu Computerworld.

Analytici:Slovenské volby by mohly znejistět zahraniční investory

11.3.2012 14:22Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Výsledek parlamentních voleb na Slovensku by podle ekonomů mohl znamenat prvek nejistoty pro zahraniční investory, pokud by se nová vláda rozhodla zavést rozsáhlejší selektivní zdanění napříč ekonomikou. K neúspěchu pravice ve slovenských volbách přispěla nevhodně nastavená penzijní reforma a obavy z vládních úspor, uvedli analytici.

Čína měla v únoru největší obchodní deficit za deset let

11.3.2012 13:49Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Peking - Zahraniční obchod Číny skončil v únoru deficitem 31,5 miliardy dolarů (asi 590 miliard Kč). To je podle tamního statistického úřadu největší schodek za posledních minimálně deset let. Skrývá se za ním hlavně obnova silného růstu dovozu, který se kvůli volnu před oslavami čínského lunárního roku zmírnil.

Podle Nečase je nejpravděpodobnější zvýšení sazeb DPH o procento

11.3.2012 13:23Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Podle premiéra Petra Nečase (ODS) je nejpravděpodobnější, že obě sazby daně z přidané hodnoty (DPH) porostou o jeden procentní bod. Zvedly by se tak na 15 a 21 procent. Nečas to dnes řekl v diskusním pořadu České televize Otázky Václava Moravce. Zvýšení firemních daní a odvodů odmítl. Růst DPH je podle vlády jedním z opatření k udržení plánovaných schodků rozpočtu a dalšímu nezadlužování země. Opoziční ČSSD se staví proti zvýšení DPH.
Středa 25. září 2024 Praha 06:25,New York00:25