Zprávy dne

Strana 12674

Kalousek: Vyšší daně pro bohatě mají státu vynést až 5 mld. Kč

18.3.2012 13:15Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Ministr financí Miroslav Kalousek chce vyšším zdaněním movitých lidí získat ročně navíc do státního rozpočtu čtyři až pět miliard korun. Daňové 30procentní sazbě mají podléhat příjmy nad strop sociálního pojistného. Na firemních daních se nic měnit nemá. Kalousek to dnes řekl v diskusním pořadu České televize Otázky Václava Moravce.

MD musí odložit žádost o proplacení dotací za 17,2 mld. Kč

18.3.2012 12:42Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Ministerstvo dopravy chtělo na přelomu března a dubna požádat Evropskou komisi (EK) o proplacení 17,2 miliardy korun za již vyplacené evropské dotace na dopravní stavby. Aktuální pozastavení žádostí do Bruselu ale úřadu zkomplikovalo život, řekl dnes v diskusním pořadu televize Prima family ministr dopravy Pavel Dobeš.

Eurovia CS obdržela 900 reklamací k D47, nyní je analyzuje

18.3.2012 11:43Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Stavební skupina Eurovia CS obdržela od Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) seznam 900 reklamací k výstavbě dálnice D47. Firma nyní reklamace analyzuje a zhruba do týdne bude vědět, kolik z těchto výtek uzná za oprávněné. V diskusním pořadu Partie televize Prima family to dnes řekl generální ředitel Eurovie CS Martin Borovka.

Autor knihy Cityboy o způsobech ve finančním centru: Peníze, lži a drogy v londýnské City zůstanou

18.3.2012 11:08Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Pro Gerainta Andersona zosobňuje City veškeré zlo na této planetě. Jeho kniha Cityboy, která vyšla na přelomu finanční krize v roce 2008, popisuje údajné praktiky londýnských bankéřů, mezi něž patřilo pravidelné šňupání kokainu, vydírání nebo insider trading.

Lagardeová: Světová ekonomika je na cestě z krize, rizika ale přetrvávají

18.3.2012 10:30Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Globální ekonomika ustoupila z nebezpečného útesu, známky stabilizace se objevují v eurozóně i v USA, ale vysoké zadlužení vyspělých trhů a rostoucí ceny ropy zůstávají hlavními riziky. Agentura Reuters citovala nedělní projev výkonné ředitelky MMF Christine Lagardeové v Pekingu.

Pětice veletrhů v Praze přinese novinky pro zútulnění bydlení i zahrady

18.3.2012 09:13Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Na pražském výstavišti v Letňanech se od čtvrtka koná pětice veletrhů v čele s veletrhem bydlení For Habitat. Blíže o tom informovala pořadatelská společnost ABF.

Třetí generace tabletu iPad se na českém trhu začne prodávat v pátek

18.3.2012 08:18Zdroj: MediafaxDetail zprávy
V pátek se na českém trhu začne prodávat třetí generace tabletu společnosti Apple iPad. V USA se nový iPad začal prodávat 16. března, za jediný den si ho koupilo téměř milion lidí, uvedla agentura Reuters.

Telefónica se v Londýně pokouší stvořit evropské Silicon Valley

18.3.2012 00:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Operátor dá nadějným technologickým firmám tisíce eur na rozjezd. Na přelomu roku se mají peníze rozdávat i v Česku. Společnost chce zamezit migraci evropských špiček do americké kolébky inovací - kalifornského Palo Alta.

Německý předlužený Schlecker chce nalézt investora do konce května

17.3.2012 18:22Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Německý drogistický řetězec Schlecker, který je od začátku roku v úpadku, chce nalézt nového investora do konce května. V sobotu o tom píše německý týdeník Wirtschafts Woche.

NetJets Europe umožní firmám snadnější koupi letadel

17.3.2012 17:34Zdroj: MediafaxDetail zprávy
NetJets Europe uvedla na evropský trh první produkt přímého financování v oboru, který mění způsob, jakým mohou podniky a jednotlivci získat obchodní letadlo. Produkt přímého financování společnosti NetJets Europe (NetJets Europe Direct Finance) nabídne novým klientům alternativní způsob financování.

Eurocopter rozšíří výrobu v Německu

17.3.2012 14:51Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Největší světový výrobce vrtulníků pro civilní použití, společnost Eurocopter, plánuje rozšířit svou výrobu v Německu. V sobotu o tom informoval německý týdeník Wirtschafts Woche s odvoláním na generálního ředitele firmy Lutze Bertlinga.

Barroso: Reformy pomohly Itálii opět získat důvěru trhů

17.3.2012 13:40Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Italský program tvrdých hospodářských a fiskálních reforem pomohl Římu získat důvěru investorů jen několik měsíců poté, co byla země ve středu dluhové krize eurozóny. Agentura Reuters v sobotu citovala předsedu Evropské komise José Manuela Barrosa.
Úterý 24. září 2024 Praha 06:17,New York00:17