Zprávy dne

Strana 12673

Křetínský investuje čtyři miliardy korun do větrných elektráren

18.3.2012 17:41Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Společnost EP Renewables, která patří do impéria Energetického a průmyslového holdingu (EPH), investuje do největšího projektu větrných elektráren v Česku čtyři miliardy korun. V neděli o tom informuje server Týden.cz.

Juncker: Eurozóna se nezaměřuje dostatečně na řecký růst

18.3.2012 17:22Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Eurozóna se zaměřila na pomoc Řecku dát jeho finance do pořádku, ale ignorovala zásadní otázku růstu. Agentura AFP citovala nedělní rozhovor s šéfem Eurogroup Jean-Claudem Junckerem.

Slovensko bude i po volbách pokračovat v úsporných opatřeních a zvyšování daní

18.3.2012 17:16Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Slovensko sníží svůj rozpočtový schodek pod hranici požadovanou Evropskou unií už v příštím roce. Podle agentury Reuters to v neděli slíbil vůdce levicového Směru Robert Fico, který je pověřen sestavením nové vlády.

AWD: Pětina Čechů se nijak finančně nezajišťuje na důchod

18.3.2012 15:19Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Celkem 21 procent Čechů se žádným způsobem finančně nezajišťuje na důchod. Pokud spoří, je to nejčastěji pomocí penzijního připojištění. Více než třetina lidí (38 procent) do budoucna plánuje spořit výrazně více. Vyplývá to z průzkumu veřejného mínění, který si na vzorku 1041 respondentů nechala zpracovat poradenská společnost AWD.

Každé páté auto, které se prodá v Česku má bílou barvu. Pro Čechy je nejoblíbenější

18.3.2012 15:18Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Bílá, šedá a červená. Češi volí nejčastěji právě tyto barvy, když si jdou koupit nový osobní vůz. Vyplývá to z údajů Svazu dovozců automobilů.

USA by měly podle čínského ministra přivítat čínské investory

18.3.2012 15:04Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Spojené státy americké by měly více otevřít svou ekonomiku čínským výrobcům a investorům, čímž by snížily deficit obchodní bilance země. Podle agentury Reuters to v neděli prohlásil čínský ministr obchodu Čchen Te-ming.

Čína slibuje reformy, chce si udržet rychlý hospodářský růst

18.3.2012 15:00Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Peking - Čína nemůže odkládat hospodářské reformy. Uvedl to dnes místopředseda čínské vlády Li Kche-čchiang. Dodal, že země si hodlá zachovat relativně rychlé tempo růstu domácí ekonomiky a současně držet pod kontrolou inflaci. Zaměřit se chce mimo jiné na podporu domácí poptávky.

Pimco: Portugalsko se letos stane dalším Řeckem

18.3.2012 14:41Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Frankfurt nad Mohanem - Portugalsko se do konce letošního roku dostane do stejné dluhové krize jako Řecko. V rozhovoru pro německý časopis Der Spiegel to předpověděl známý analytik a generální ředitel investičního fondu Pimco Mohamed El-Erian. Dodal, že letošní rok rovněž ukáže, zda se eurozóna rozpadne nebo zmenší.

Češi vydělávají na velký byt stejně dlouho jako na malý před krizí

18.3.2012 14:30Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
V porovnání se situací v předkrizovém roce si Češi mohou dovolit jednou tak velký byt. Na koupi staršího třípokojového bytu si dnes průměrná domácnost potřebuje odkládat veškeré své čisté příjmy zhruba tři a půl roku. To je stejně dlouho jako v roce realitního boomu 2008 na pořízení startovacího bytu 1+1.

Čeští stavaři válčí s tlakem na pokles cen a zvyšováním nákladů

18.3.2012 14:16Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Dlouhodobý pokles výkonu tuzemského stavebnictví se odráží i na cenách stavebních prací. Za celý rok 2011 klesly o půl procenta, podobný pokles vykázaly podle Českého statistického úřadu také v prvních dvou měsících letošního roku. Odborníci očekávají, že letos budou stavební práce zlevňovat dál. Trend ale zmírňují například dražší stavební materiály a energie, zjistila ČTK mezi stavebními firmami, developery a experty na stavebnictví.

MMF: Světová ekonomika je na cestě k oživení, rizika přetrvávají

18.3.2012 13:25Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Peking - Světové hospodářství je na cestě k oživení, rizika však přetrvávají. Uvedla to dnes šéfka Mezinárodního měnového fondu (MMF) Christine Lagardeová. Upozornila rovněž na známky stabilizace ekonomiky v eurozóně a Spojených státech. Hospodářské oživení ale podle ní bude "maraton, ne sprint".

Nové peníze proti další evropské krizi nečekejte. Projde jen kompromis

18.3.2012 13:21Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Ani evropský summit v Kodani zřejmě nenavýší prostředky eurovalu. Zřejmě se tak stane kvůli Němcům, kteří již nechtějí na záchranu problémových zemí dál přispívat. Peníze proti případné další krizi se tak budou hledat těžko. Možná ale pomůže klička evropských politiků.
Úterý 24. září 2024 Praha 04:28,New York22:28