Zprávy dne

Strana 12646

15 let po vytunelovaní CS fondů může stát znovu platit. U soudu je spor o miliardy

22.3.2012 10:53Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Firma Naval chce po státu odškodné za to, že nezabránil krádeži. HN získaly nahrávku, na níž majitel společnosti Czech Coal Pavel Tykač neznámému muži popisuje, jak vydělal na pohledávkách v kauze vytunelovaných CS fondů.

Tuzemským nábytkářům se loni podařilo zastavit pokles odvětví

22.3.2012 10:47Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Tuzemská výroba nábytku zastavila v roce 2011 propad výroby, kterému odvětví v minulých letech čelilo. Hodnota produkce českých nábytkářů se loni meziročně mírně zvýšila o tři procenta na 35,12 miliardy korun. Nábytkářům rostl také vývoz. Vyplývá to z kvalifikovaného odhadu Asociace českých nábytkářů (AČN), který oznámila na dnešní tiskové konferenci.

Pekaři: Kvůli drahým vejcím zřejmě vzroste cena cukroví i pečiva

22.3.2012 10:43Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Kvůli prudce rostoucím cenám vajec, které se od začátku letošního zvýšily až o sto procent, zřejmě podraží cukrářské i některé pekařské výrobky. ČTK to dnes sdělil předseda Podnikatelského svazu pekařů a cukrářů v ČR Jaromír Dřízal. Cena vajec šla nahoru poté, co jejich produkce v EU letos klesla, protože začala platit směrnice zakazující chov slepic v menších klecích.

Koruna dopoledne rozšířila středeční ztráty k euru i dolaru

22.3.2012 10:36Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Česká měna dnes dopoledne rozšířila středeční ztráty vůči oběma hlavním světovým měnám. Kolem 10:15 k euru proti středě ztratila 16 haléřů na 24,79 Kč/EUR a vůči dolaru si pohoršila také o 16 haléřů na 18,84 Kč/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online. Pohoršilo si rovněž euro vůči dolaru.

Kuba: Česko musí využívat jádro a hledat prostor pro třetí zdroj

22.3.2012 10:31Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Česká republika musí trvat na využití jaderné energie, řekl dnes na Mezinárodním energetickém regulačním fóru ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba (ODS). Kromě dostavby jaderné elektrárny Temelín a prodloužení životnosti jaderné elektrárny Dukovany do roku 2035 je podle ministra nutné hledat prostor pro možnou výstavbu třetího jaderného zdroje.

Saxo Bank: Investoři dnes s nadějemi vzhlížejí do Německa a USA

22.3.2012 10:30Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Německo dnes bude hrát hlavní roli v ovlivnění nálady na trzích. Bude totiž zveřejněn index nákupních manažerů v sektoru výroby a služeb. Podle Lubomíra Spousty ze Saxo Bank má trh vysoce pozitivní očekávání. Krátký komentář ve videu vám představí ještě další události z ekonomiky, na které se můžete připravit a které ovlivní další dění na trzích.

Generali: Povinnost vyplatit po krachu CK plnou cenu je mýtus

22.3.2012 10:29Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Povinnost pojišťovny vyplatit po krachu cestovní kanceláře jejím klientům 100 procent ceny za neuskutečněné zájezdy je mýtus. Novinářům to dnes řekl generální ředitel pojišťovny Generali Štefan Tillinger v souvislosti s CK I. Parkam Holidays, která byla u Generali pojištěná proti úpadku. Když k němu došlo, pojišťovna jejím klientům vyplatila jen část peněz. Zástupci cestovních kanceláří chtějí po Generali vyplacení plné ceny zájezdů.

Akcie v EU čtvrtým dnem oslabují, částečně kvůli Číně

22.3.2012 10:21Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Akcie na burzách v západní Evropě zahájily obchodování poklesem, a oslabují tak už čtvrtý den v řadě. Pokud se během dne nevrátí k růstu, budou za sebou mít nejdelší sérii poklesu za poslední čtyři měsíce. Trh nyní doplácí na horší statistiku z Číny, která potvrdila pomalejší tempo hospodářského růstu.

Japonské akcie zpevnily, čínská data nakonec k výprodejům nevedla

22.3.2012 10:20Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Japonské akcie ve čtvrteční seanci posílily, index Nikkei vzrostl o 0,4 procenta. Informovala o tom agentura Reuters.

Indie prý při prodeji uhelných dolů přišla o 210 miliard dolarů

22.3.2012 10:02Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Dillí - Indie zřejmě přišla v přepočtu až o 210 miliard dolarů (asi 3,9 bilionu Kč), když příliš levně prodala obrovské zásoby uhlí. Uvádí to zpráva auditora, která unikla do tamních médií. Opozice zuří a hovoří o "matce všech podvodů", parlament si podle agentury Reuters pozval příslušného ministra, aby záležitost vysvětlil.

Aktivita v čínském průmyslu popáté v řadě klesla

22.3.2012 10:00Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Aktivita v čínském průmyslu klesla v březnu už pátý měsíc v řadě. Informovala o tom ve čtvrtek agentura Reuters.

Británie má recept na recesi. Sníží daně a podpoří investice

22.3.2012 10:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Británii čeká nejvýraznější snižování firemních daní za poslední generaci. Zemi to mělo ochránit před pádem do technické recese. Ministr financí George Osborne předpokládá, že rozpočtový deficit v novém fiskálním roce klesne na 7,6 % HDP. Bude to pořád mnohem více než např. ve Francii nebo v Německu.
Pondělí 23. září 2024 Praha 14:12,New York08:12