Zprávy dne

Strana 12641

Povodí Labe chystá v Ústí protipovodňová opatření za 313 mil. Kč

22.3.2012 16:50Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Ústí nad Labem - Na podzim roku 2013 by mělo Ústí nad Labem bez větších škod odolat stoleté vodě. Povodí Labe vypsalo tendr na stavbu protipovodňových opatření na zatím nechráněném levém břehu, zjistila ČTK ze systému veřejných zakázek. Protipovodňová opatření už se staví i v Děčíně a podle investičního ředitele Povodí Labe by měla být do roku 2013 chráněná i Roudnice a Štětí.

Škoda je dobrá, ale BMW lepší. Čínské značky nebrat, myslí si čeští středoškoláci

22.3.2012 16:25Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Nejlepší značky jsou americké a britské, nejhorší čínské, polské a ruské, myslí si čeští studenti. I když někteří české značky bojkotují, většina je vnímá pozitivně. Vedle Škody zmiňují nejčastěji značku Baťa a Klasa.

Singer pro Prague Post: Sazby budou letos poměrně stabilní

22.3.2012 16:19Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Úrokové sazby budou v letošním roce podle guvernéra České národní banky (ČNB) Miroslava Singera poměrně stabilní. Informovala o tom ve čtvrtek agentura Reuters s odvoláním na týdeník Prague Post.

Kokpity škodovce bude dodávat nová hala v Mladé Boleslavi

22.3.2012 16:16Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Mladá Boleslav - Nová výrobní hala o rozloze 22.000 metrů čtverečních vyroste v Mladé Boleslavi. Od července má dodávat kokpity osobních automobilů, včetně nové kompaktní limuzíny, nedalekému závodu Škoda Auto pro následnou montáž. Výrobce, mladoboleslavská firma SAS Autosystemtechnik, má nájemní smlouvu na sedm a půl roku, informovali dnes zástupci developerské firmy Goodman.

Brusel hrozí ČR soudem kvůli energetickým štítkům

22.3.2012 16:14Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brusel - Evropská komise dnes pohrozila České republice soudem kvůli normě upravující energetické štítky. Praha podle dnešního prohlášení EK včas neinformovala, zda pravidla správně převedla do svého práva. Vyjádření ministerstva průmyslu a obchodu ČTK shání.

Blogeři spustili vlnu kritiky na adresu Tarifomatu, ten začal se změnami

22.3.2012 16:10Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Kalkulačka Tarifomat změnil políčko pro vyplňování telefonního čísla. Nyní už je nepovinné a popisek u něj jasně říká, že při zadání se ozve call centrum s nabídkou neveřejné nabídky. Tarifomat funguje podobně jako britský Billmonitor, živí ho provize od operátorů za nové smlouvy.

Volkswagen v USA vytvoří 800 pracovních míst

22.3.2012 16:09Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
Automobilka Volkswagen rozšíří počet zaměstnanců ve své továrně v USA o 800, aby tak zvýšila výrobu vozu Passat sedan.brbrpSpolečnost nechystá třetí směnu, ale umístí třetí tým pracovníků na současné dvě směny a přidá sobotní směnu. Ředitel továrny...

Ministr průmyslu Kuba chce hledat místo pro potenciální třetí atomovou elektrárnu

22.3.2012 16:07Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Česko se v budoucnu musí spoléhat na vlastní zdroje energie, pro domácí ekonomiku je nejúnosnější další podpora jaderné energie včetně hledání místa pro další atomovou elektrárnu. Ve čtvrtek to uvedl ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba (ODS).

Byznys Online: Není důvod se obávat PPP projektů, když v Evropě běžně fungují

22.3.2012 16:06Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Z fóra Byznys Online na téma alternativní formy financování, které pořádaly Hospodářské noviny spolu s Deloitte Academy, vyplynulo, že stát podle diskutujících nyní musí hledat cesty, jak financovat dopravní infrastrukturu a veřejné služby bez toho, aby se dál zadlužoval. Záznam a nejzajímavější názory z diskuse naleznete v pátek na stránce byznys.ihned.cz a v pátečním vydání Hospodářských novin.

Aktuální čerpání dotací ovlivní přísun peněz z EU v budoucnu

22.3.2012 15:56Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Přísun dotací z Evropské unie v letech 2014 až 2020 se bude odvíjet od toho, jak bezchybné a zdravé je aktuální získávání dotací. Na tiskové konferenci v Praze to dnes před jednáním s premiérem s Petrem Nečasem řekl eurokomisař pro regionální politiku Johannes Hahn. Evropská komise přitom tento týden pohrozila Česku zastavením unijních dotací, pokud vláda nedá do června do pořádku kontrolu a audit dotačních programů.

ČD zavedou na Moravě první autobusovou linku a plánují i další

22.3.2012 15:49Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - České dráhy od dubna zahájí přepravu autobusy. První linku zavedou mezi Frýdkem-Místkem a Hranicemi na Moravě. V budoucnu plánují otevřít další autobusové spoje především v místech, kde železniční infrastruktura neumožňuje rychlejší a pohodlnější spojení například s hlavním městem. V tiskové zprávě o tom dnes informovala mluvčí drah Kateřina Šubová.

Cena benzinu na rekordu, přesáhla 37 Kč za litr

22.3.2012 15:34Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Pohonné hmoty dále zdražují na nová maxima, průměrná cena benzinu Natural 95 dnes překonala hranici 37 korun za litr. V průměru stojí 37,10 Kč a jen za uplynulý týden zdražil o 35 haléřů. Cena nafty vzrostla o 15 haléřů na 36,90 Kč/l. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny pohonných hmot dlouhodobě sleduje.
Pondělí 23. září 2024 Praha 12:29,New York06:29