Zprávy dne

Strana 12630

Hobbymarkety nabírají dech k další expanzi

25.3.2012 14:51Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Hobbymarketové řetězce po období stagnace, kterou zapříčinila hospodářská krize, nabírají postupně dech k další expanzi. V posledních několika letech sice v Česku jen pozvolna zvyšovaly počet nově otevřených prodejen, v následujícím období by ale hobbymarketů mělo přibývat rychlejším tempem. Některé firmy zaměřené na tento sortiment přitom chtějí peníze na expanzi získat i pomocí emise nových akcií.

ČNB ponechá ve čtvrtek podle analytiků sazby beze změny

25.3.2012 14:42Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Bankovní rada České národní banky (ČNB) ponechá podle analytiků oslovených ČTK na svém zasedání ve čtvrtek 29. března úrokové sazby beze změny. Analytici navíc většinou očekávají sazby beze změny po celý letošní rok. Vyšší inflace je totiž způsobena faktory, na které nemá měnová politika vliv, a poptávka zůstává stále utlumena.

Přichází dlouhá éra akcií, říkají býci z Goldman Sachs. Proč jim (ne)věřit?

25.3.2012 14:25Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Akcie jsou podle stratéga Goldman Sachs v porovnání s dluhopisy dlouhodobě podhodnocené. V poslední dekádě za tímto vývojem stojí splasknutí technologické bubliny. Hlavní stratég Goldman Sachs Peter Oppenheimer tak vyslal na trhy býčí signál.

Ministr Kubice: Hasiči zřejmě dostanou do rozpočtu od roku 2014 peníze z pojišťoven

25.3.2012 14:09Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Činnost Hasičského záchranného sboru ČR by do dvou let mohly spolufinancovat komerční pojišťovny, které by hasičům odváděly tři až čtyři procenta ze svých příjmů. V nedělní debatě to jako reálně zvažovanou variantu uvedl ministr vnitra Jan Kubice (nestr.).

ECB: Současná míra inflace eurozóny je v pořádku

25.3.2012 13:56Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Petr Praet, člen výkonné rady Evropské centrální banky (ECB), v současnosti nevidí žádný zásadní problém ve vývoji inflace v zemích eurozóny, nadále je však podle něj potřeba její vývoj pozorně sledovat. V neděli o tom informovala agentura Reuters.

EKONOM: Jak skladovat elektřinu v moři a pod zemí

25.3.2012 13:38Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Svět potřebuje zlepšit skladování energie, pokud mají být solární a větrné elektrárny ekologičtější a účinnější. Do roku 2021 se očekává, že do projektů v oblasti ukládání energie půjdou investice za 122 miliard dolarů. Kalifornie již schválila zákon, který podnikům ukládá povinnost zahrnout systémy ukládání energie do svých plánů.

Na místo havárie vody v Plzni pustí večer tramvaje

25.3.2012 13:02Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Plzeň - Po páteční havárii vodovodního potrubí u plzeňského hlavního vlakového nádraží začnou jezdit místem tramvaje už dnes kolem 18:00. Automobily si počkají na čtvrteční ráno 29. března, řekli dnes ČTK pracovníci Plzeňských městských dopravních podniků (PMDP) a stavební firmy Berger Bohemia přímo na místě, kde kompletně opravují zhruba stometrový úsek Sirkovy ulice.

Japonsku hrozí nedostatek elektrické energie

25.3.2012 12:30Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Japonsko čelí hrozbě nedostatku elektřiny v důsledku možného vypnutí tamějších jaderných elektráren začátkem léta. V neděli o tom informovala agentura Reuters.

Monti má obavy z veřejných financí Španělska, bojí se nákazy

25.3.2012 12:21Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Cernobbio - Italský premiér Mario Monti vyjádřil o víkendu obavy z nepříznivého vývoje veřejných financí Španělska. Mohlo by to obnovit krizi na trhu dluhopisů, která by pak mohla ohrožovat i Itálii, řekl Monti na konferenci v letovisku Cernobbio u jezera Como.

Pod věžemi Temelína stoupá zájem o výstavbu rodinných domů

25.3.2012 11:55Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Temelín (Českobudějovicko) - Pod chladicími věžemi jaderné elektrárny Temelín stoupá zájem o výstavbu rodinných domů. Samotná obec Temelín chce podle starosty Petra Macháčka postupně zasíťovat asi 20 hektarů pozemků ve svém okolí. Metr čtvereční chce prodávat za zhruba 100 korun, řekl ČTK Macháček. Na přípravu parcel se chystají i další obce.

Mario Monti: Čím větší úvěrová kapacita záchranných prostředků eurozóny, tím lépe

25.3.2012 11:36Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Italský premiér Mario Monti uvedl, že čím větší úvěrovou kapacitu budou záchranné prostředky eurozóny mít, tím lépe. V neděli o tom informovala agentura Reuters.

Ústí zahajuje turistickou sezonu, láká na značky i rodáky

25.3.2012 11:15Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Ústí nad Labem - Stotisícové Ústí nad Labem zahajuje novou turistickou sezonu. Přilákat více návštěvníků na památky a atrakce chce mimo jiné prostřednictvím soutěže o ceny. Město také pokračuje v projektu Slavné lokální značky města Ústí nad Labem. Propagovat severočeskou průmyslovou metropoli by měli pomoci známí rodáci, kteří vystoupí v divadelním talk show.
Pondělí 23. září 2024 Praha 06:28,New York00:28