Zprávy dne

Strana 12629

Spiegel: Automobilka GM rozšíří výrobu v levných zemích

25.3.2012 17:46Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Frankfurt - Americká automobilová skupina General Motors by po uzavření závodů v Německu a Británii mohla rozšířit produkci v továrnách umístěných v zemích s nízkými náklady, to znamená v Polsku, Rusku, Číně, Indii, Mexiku a Brazílii. Napsal to německý týdeník Der Spiegel s odvoláním na interní strategický dokument GM.

EKONOM: Bez mobilního webu přicházíte o byznys, tvrdí obchodní ředitel Google

25.3.2012 16:49Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Počet uživatelů mobilního internetu strmě stoupá. Letos by se měl vyrovnat lidem připojeným přes počítač. "Na vzestupu jsou také nákupy přímo z telefonu," tvrdí v exkluzivním rozhovoru pro týdeník Ekonom obchodní ředitel britské pobočky Google Peter Fitzgerald.

Nové tramvaje nepřešly na letní čas, lístek "platil" o hodinu míň

25.3.2012 16:46Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - S přechodem na letní čas se dnes v Praze nevypořádaly přístroje na označování jízdenek v některých tramvajích. V nových vozech Škoda 15T ukazovaly totiž o hodinu méně, než měly. Platnost lístku pak byla také o hodinu kratší. Podle mluvčí pražského dopravního podniku Moniky Lojínové všichni revizoři ale dostali o problému včas informace a nikoho kvůli časovému posunu pokutovat neměli.

Vrcholí horečka po veteránech. Starý VW brouk v Německu stojí téměř 400 tisíc korun

25.3.2012 16:18Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Kdysi bylo vyznavačství oldtimerů koníčkem, při kterém se člověk maximálně tak zamazal od oleje, v současnosti je to obrovský obchod. Ceny veteránů letí v zemi našich západních sousedů prudce vzhůru. Snaží se z toho profitovat i velké automobilky jako Volkswagen.

Shell má problémy uhradit jednu miliardu dolarů, které dluží Íránu za surovou ropu

25.3.2012 16:06Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Společnost Royal Dutch Shell (Shell) má problémy s úhradou jedné miliardy dolarů (18,67 miliardy korun) Íránu za surovou ropu, v cestě jí stojí embargo Evropské unie a USA, kvůli kterému je zpracování platby Íránu takřka nemožné. V neděli o tom informovala agentura Reuters.

Češi jsou nejvíce ochotni omezit návštěvy restaurací

25.3.2012 15:49Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Pokud by Češi museli snížit své výdaje měsíčně o tisícikorunu, sáhli by nejčastěji k omezení návštěv restaurací, úsporám při nákupu oblečení a spotřebního zboží nebo v rámci volnočasových aktivit. Vyplývá to z průzkumu, který uskutečnila pro ING Bank ČR v listopadu 2011 společností Ipsos Tambor mezi 524 respondenty.

Německý šéf záchranného fondu vyzval k navýšení eurovalu

25.3.2012 15:49Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Berlín - Německý šéf záchranného fondu eurozóny vyzval ke zvýšení kapacity "eurovalu". To by pomohlo uklidnit finanční trhy, které stále nejsou přesvědčeny, že dluhová krize eurozóny už skončila, řekl dnes šéf dočasného Evropského fondu finanční stability (EFSF) Klaus Regling. O víkendu také další německá média přinesla zprávy, že Berlín přestal navýšení "eurovalu" bránit.

Zájem zahraničních turistů o Česko dlouhodobě stoupá

25.3.2012 15:47Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Zájem zahraničních turistů o Českou republiku dlouhodobě stoupá. Proti roku 2000 se počet příjezdů návštěvníků z ciziny do tuzemských hotelových zařízení zvýšil o 43,1 procenta na 6,83 milionu v roce 2011. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ). Nejpočetnější skupinou byli turisté z Evropy (s výjimkou Ruska), kteří v průměru tvořili zhruba čtyři pětiny všech návštěvníků.

Střední Evropa na tom bude hůř než loni. Jedinou bílou ovcí jsou Poláci

25.3.2012 15:32Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Ekonomiku ve střední Evropě čekají letos krušné časy. Není vhodná doba riskovat. Ani dělat více dluhů. Střední a jihovýchodní Evropu čeká stagnace, v lepším případě minimální růst. A hospodářské vyhlídky jsou podle posledního průzkumu společnosti Deloitte obestřeny větší nejistotou než loni.

Knaisl: Česká pošta přijde v případě novelizace zákona o poštovních službách o dvě miliardy korun

25.3.2012 15:25Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Podle šéfa expertní komise Svazu spedice a logistiky Daniela Knaisla by v případě schválení novely zákona o poštovních službách Česká pošta přišla o dvě miliardy korun za rok, což představuje 10 procent jejího ročního zisku. Knaisl to uvedl v nedělním pořadu ČT Otázky Václava Moravce.

Economist: Kyvadlo regulace Wall Street se vrací zpět

25.3.2012 15:06Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Kyvadlo americké regulace kapitálových trhů se po desetiletí vychýlení na krajní mez přísnosti začíná s drtivou silou vracet, aby vdechlo život přidušeným trhům a vrátilo na ně nové firmy. Britský týdeník The Economist tak komentuje návrh zákona, který se nachází v závěrečné fází schvalování v Kongresu.

MPSV: Mzdy v soukromém sektoru loni rostly rychleji než mimo něj

25.3.2012 14:57Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Mzdy v soukromých firmách loni rostly rychlejším tempem než platy v nepodnikatelské sféře. I přes meziroční změny si ale zaměstnanci v nepodnikatelském sektoru, kam patří například státní úřady a instituce, zachovali vyšší příjmy ze zaměstnání než jejich protějšky v soukromých podnicích. Vyplývá to z údajů ministerstva práce a sociálních věcí zveřejněných v Informačním systému o průměrném výdělku (ISPV).
Pondělí 23. září 2024 Praha 06:33,New York00:33