Zprávy dne

Strana 12619

Komentář k americkému trhu

27.3.2012 12:12Zdroj: AtlantikDetail zprávy
Krátké shrnutí:   Americké akciové trhy v úvodu týdne posilovaly po slovech Bena Bernankeho. Šéf Fedu ve svém projevu mimo jiné uvedl, že současná situace na trhu práce nedává centrální bance jinou možnost, než pokračovat…

Praha by v případě insolvence DPP odkoupila směnku na tramvaje

27.3.2012 12:10Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Praha se chce zavázat k odkoupení čtyřmiliardové směnky na pořízení nových tramvají 15T Forcity, pokud se pražský dopravní podnik dostane do insolvence. Návrh dnes schválili pražští radní. Musí ho ještě potvrdit zastupitelstvo. ČTK to sdělila mluvčí magistrátu Tereza Krásenská.

Miliarda v českém fondu na podporu startupů může lehce zkazit trh, říká investor Bartoš

27.3.2012 12:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Trh se startupy, tedy se začínajícími firmami s vysokým potenciálem, je v tuzemsku zatím v plenkách. Jsou zde ale vidět pozitivní trendy, říká partner Credo Ventures Ondřej Bartoš. Obavy má ale z plánovaného polostátního fondu, který by měl poskytnout prostředky na rozvoj tohoto trhu.

Lennar po výsledcích posiluje

27.3.2012 11:59Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
Lennar reportoval pokles čistého zisku v prvním fiskálním kvartálu o 45 % kvůli mimořádnému zisku v předchozím období. Výsledky ale předčily očekávání.brbrpVe čtvrtletí do 29. února vydělala firma 15 mil. USD (8 centů na akcii). O rok dříve to...

Goldman Sachs chce nové evropské sídlo. Které firmy ho postaví?

27.3.2012 11:56Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Americká banka Goldman Sachs má ambiciózní plány na výstavbu své nové evropské centrály v Londýně. Společnost se již podle Financial Times obrátila na tři přední architektonická studia. Jedním je renomovaná společnost Foster + Partners, která stojí za výraznými stavebními komplexy v Londýně - například sídlem zajišťovny Swiss Re, známým jako Gherkin (Okurka), nebo stadionem ve Wembley.

Pražská burza díky pozitivní náladě roste, nejvíc Orco a AAA Auto

27.3.2012 11:52Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Pražská burza přerušila řadu pěti propadů a díky pozitivní náladě na trzích posiluje. Hlavní index PX krátce před 11:00 stoupl o 0,86 procenta na 996 bodů. Kromě petrochemického titulu Unipetrol rostou všechny akcie, nejvíce developera Orco a sítě autobazarů AAA Auto, vyplývá z průběžných výsledků.

Němečtí solární výrobci utrpěli loni ztráty, krize v oboru trvá

27.3.2012 11:40Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Berlín - Dva němečtí výrobci fotovoltaických technologií Centrotherm a Q-Cells oznámili dnes za loňský rok ztráty a žádné zlepšení letos nečekají. Pokračuje tak krize v německém solárním sektoru, která si v posledních měsících vyžádala několik bankrotů. Odvětví se loni v celosvětovém měřítku dostalo do těžkých problémů kvůli propadu cen panelů, přebytku výrobních kapacit a poklesu masivních vládních subvencí, bez nichž je sektor neživotaschopný.

Většina Čechů chce podle průzkumu přísnější regulaci finančních služeb, ale ne z Bruselu

27.3.2012 11:29Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Většina Čechů (57 procent) souhlasí s přísnější regulací v oblasti poskytování finančních služeb, která by měla být reakcí na problémy způsobené finanční krizí ve světě. Vyplývá to z výsledků průzkumu společnosti Ipsos pro fórum Zlatá koruna, zveřejněných v noci na úterý.

Víno z Čech dobývá Čínu. Do tří let nás ale okopírují, stěžuje si vinař z Roztok

27.3.2012 11:12Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Z Němčiček u Bořetic - přes Hongkong - až do Pekingu, i na takovou dlouhou cestu se už druhým rokem vydává několik kontejnerů plných vína s logem Ludwig na etiketě. "Velikost trhu a spotřeba je obrovskou příležitostí," tvrdí šéf Vinných sklepů Roztoky, který se teď snaží prosadit ve Vietnamu.

BMW svolává 1,3 mil. aut kvůli závadě

27.3.2012 11:09Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
Německá automobilka oznámila, že bude svolávat 1,3 mil. automobilů kvůli problémovému kabelu u baterie.brbrpPodle BMW byl kabel u několika málo případů nesprávně připojen. Ve vzácných případech by nemusely automobily startovat a v extrémních případech...

Banky jsou slabé, dluh roste. Krize není zdaleka u konce, varuje OECD

27.3.2012 11:07Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Ekonomiku eurozóny podle nové prognózy OECD ohrožuje už druhý pokles za poslední tři roky. A výhled dalšího růstu je podle organizace nezvykle nejistý. Není totiž jisté, zda se státům eurozóny podaří naplnit fiskální cíle.

OECD: Dluhová krize v eurozóně není zdaleka u konce

27.3.2012 10:59Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brusel - Krize veřejného dluhu eurozóny není zdaleka u konce, přestože finanční trhy se v letošním roce zklidnily. Banky v regionu zůstávají slabé, úroveň dluhu stále roste a není jisté, že se podaří splnit fiskální cíle. Uvedla to v dnešní zprávě Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD). Za celý letošní rok OECD očekává zvýšení hrubého domácího produktu regionu o 0,2 procenta a příští rok má růst zrychlit na 1,4 procenta.
Pondělí 23. září 2024 Praha 00:37,New York18:37