Zprávy dne

Strana 12600

Šéf internetové Zuno Bank: V Polsku otevřeme v létě, v Maďarsku na podzim

29.3.2012 18:58Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
"Získat klienta v Česku je mnohem náročnější než na Slovensku a letos bude i dražší," říká v exkluzivním rozhovoru pro IHNED.cz ředitel Zuno Banky Tomáš Kuna. Podle něj stojí banku získání klienta pár tisíc korun. Se vstupem do Polska nabídnou i českým klientům kreditní kartu.

Akcie v USA dopoledne dál klesaly, nejvíce banky

29.3.2012 18:39Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Americké akcie zahájily dnešní obchodování poklesem, a ztrácely tak už třetím dnem po sobě. Největší pokles postihl banky. Nepomohla ani statistika z tamního trhu práce, která potvrdila jeho postupné zlepšování. Investoři si více všímali potíží eurozóny a hledali důvody, aby mohli pokračovat ve vybírání zisků. První čtvrtletí pro ně bylo velmi příznivé a zajistilo jim nejvyšší zisky za posledních 14 let.

Pražská burza pod prodejním tlakem

29.3.2012 18:34Zdroj: AtlantikDetail zprávy
Pražská burza zakončila poměrně přesvědčivě v červených číslech tak jako ostatní indexy. Index PX postupně vyklesával a zakončil největším posunem v tomto měsíci, tj. -1,8% na závěrečné hodnotě 969,30 bodů. Největší podíl na celkovém…

Evropské akcie prudce oslabily

29.3.2012 18:24Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Nejdůležitější evropské akciové trhy ve čtvrteční seanci výrazně oslabily. Hlavním důvodem byla podle agentury AFP obecně špatná nálada na trzích, ke které přispěla i horší makrodata.

Němečtí poslanci schválili snížení subvencí solární elektřině

29.3.2012 18:16Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Berlín - Němečtí poslanci podle očekávání dnes schválili snížení státní podpory solární elektřiny u nových projektů od 1. dubna až o 30 procent, které má omezit boom výstavby fotovoltaických elektráren v Německu. Proti tomuto opatření vlády však má výhrady část spolkových zemí, které zasedají v horní parlamentní komoře. Úprava tak může ještě doznat změn.

LOM je v Indii ve finále tendrů za téměř dvě miliardy korun

29.3.2012 18:00Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha/Dillí - Letecké opravny Malešice (LOM) jsou v poslední fázi tří tendrů, které vyhlásilo indické ministerstvo obrany. Celkový objem veřejných zakázek přesahuje sto milionů dolarů (zhruba 1,87 miliardy korun). Pokud uspějí, budou Češi pro Indii opravovat vrtulníky Mi-17, motory a dodávat náhradní díly, oznámilo dnes ČTK ministerstvo obrany, které má v podniku podíl.

Pražská burza v souladu s Evropou výrazně propadla

29.3.2012 18:00Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Pražská burza dnes v souladu s ostatními evropskými akciovými trhy výrazně propadla. Hlavní index PX oslabil o 1,80 procenta na 969,3 bodu. Dolů ho táhla především Erste Bank, která ztratila přes pět procent. Nedařilo se ale většině titulů, se ziskem zakončily akcie sítě autobazarů AAA Auto a sázkové Fortuny, vyplývá z výsledků burzy.

Koruna rozšířila ztráty, na rozhodnutí ČNB o sazbách nereagovala

29.3.2012 17:43Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Česká měna dnes dál oslabila vůči oběma hlavním světovým měnám, na rozhodnutí centrálních bankéřů o úrokových sazbách výrazněji nereagovala. Kolem 17:00 koruna k euru proti středě ztratila 11 haléřů na 24,78 Kč/EUR a vůči dolaru si pohoršila o desetník na 18,66 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Česká zbrojovka se uchází o miliardové zakázky indické armády. Šance má vysoké

29.3.2012 17:29Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Nová útočná puška CZ 805 BREN se může stát žolíkem uherskobrodské České zbrojovky. Firma s ní chce prorazit u indické armády, která na její modernizaci jen letos vydá 16 miliard dolarů. Indičtí vojáci české zbraně znají, Česká zbrojovka má proto velké šance uspět.

Unipetrol překvapil dvojnásobnou ztrátou. Zvažuje, že omezí výrobu v pardubické rafinérii

29.3.2012 17:24Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Zpracování ropy v pardubické rafinérii pravděpodobně nemá žádnou budoucnost, uvedla společnost Unipetrol. Proti předloňskému zisku se loni propadla do téměř šestimiliardové ztráty. Ještě v únoru přitom odhadovala ztrátu poloviční.

Ekonomičtí ministři jednají o omezení růstu důchodů, na schůzce je i Jankovský

29.3.2012 17:21Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Penze se od příštího roku budou valorizovat zřejmě o třetinu růstu reálných mezd a o třetinu růstu inflace. Agentuře Mediafax to potvrdili zástupci všech tří koaličních stran, kteří přijeli na Úřad vlády na čtvrteční poradu ekonomických ministrů (PEM).

Bohemia Energy šířila klamavou reklamu, rozhodl soud

29.3.2012 17:17Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Společnost Bohemia Energy před zhruba dvěma roky klamala zákazníky reklamou o nižších cenách elektřiny a plynu, vyplývá z rozhodnutí Městského soudu v Praze. Firma se možná bude muset za reklamu omluvit v tisku. Soud reklamu Bohemia Energy posuzoval na popud konkurenční společnosti E.ON.
Neděle 22. září 2024 Praha 16:37,New York10:37