Zprávy dne

Strana 12589

Portugalsko náhradním hrobařem eurozóny místo Řecka nebude. Rizikem je Španělsko

1.4.2012 13:09Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Portugalsko má stále vysoké výnosy na svých dluhopisech, na druhou stranu má stále přístup k mezinárodním penězům, což její vládě dává čas na složení fiskálního reparátu. Řeckem se Portugalsko zřejmě nestane, jeho ekonomika je silnější. Vyšší hrozbu pro eurozónu představuje Španělsko.

V Praze pro nezájem diváků skončilo druhé multikino

1.4.2012 12:14Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - V Praze pro nezájem diváků skončilo druhé velké multikino. S posledním březnovým dnem zavřelo své brány kino Cinema City Park Hostivař. Uvedl to dnes server tn.cz. Jako první ukončil provoz v roce 2008 multiplex v pražském obchodním centru Novodvorská Plaza.

Odborník: Bytů je přebytek, výstavba by se měla snížit

1.4.2012 12:11Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brno - Bytů je na tuzemském trhu zejména vzhledem k výkonnosti ekonomiky přebytek. Česko by mělo korigovat své představy o bytové výstavbě na zhruba polovinu. Vyplývá to ze závěrů studie, kterou zpracoval Institut regionálních informací (IRI). Snížení bytové výstavby v ČR na úroveň cca 20 až 25 tisíc bytů ročně v nejbližších letech představuje podle IRI logickou korekci nadměrné a dlouhodobé expanze.

Ceny emisních povolenek padají, na trhu panuje nejistota

1.4.2012 11:45Zdroj: E15Detail zprávy
Emisní povolenky pokračovaly v poklesu čtvrtým týdnem po sobě, když jenom v průběhu minulého týdne ztratily téměř 10 procent své hodnoty. V porovnání s předminulým týdnem, kdy prosincové future kontrakty EUA uzavíraly téměř na 7,77 eur, klesly v pátek 23. března na 7,02 eur.

Jádro bude dlouhodobě nejlevnějším zdrojem tepla, reagují odborníci na možné dodávky z Temelína

1.4.2012 10:54Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Dlouhodobě nejlevnějším zdrojem tepla bude jádro, shodují se na tom odborníci z oblasti energetiky a teplárenství. Částečně tak dávají odpověď na otázku výhodnosti projektu dodávek temelínského tepla do Českých Budějovic, řekl agentuře Mediafax Martin Hájek, ředitel Teplárenského sdružení ČR.

Palác Spolkové rady - opomíjený skvost mezi berlínskými památkami

1.4.2012 10:15Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Berlín - Ve stínu světoznámé budovy Říšského sněmu, sídla dolní komory německého parlamentu, se v Berlíně krčí historický palác Spolkové rady, kde zasedají členové druhé komory zákonodárného sboru. Ačkoli se nachází v samotném…

Od neděle se změní pravidla pro veřejné zakázky, zmizí losovačky

1.4.2012 08:02Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Od neděle 1. dubna začnou v Česku platit nová pravidla pro veřejné zakázky. Vláda si od novely zákona slibuje omezení korupce a transparentnější vynakládání peněz daňových poplatníků. Vítězné firmy budou muset například zveřejnit subdodavatele, kteří dostanou přes 10 procent z ceny zakázky. Ruší se takzvané losovačky, mají zmizet výběrová řízení šitá na míru konkrétní firmě.

Podíl dolarů ve světových devizových rezervách mírně stoupl

1.4.2012 01:01Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Podíl amerických dolarů ve známých světových devizových rezervách v posledním čtvrtletí loňského roku mírně stoupl, zatímco podíl eur se mírně snížil. Vyplývá to podle agentury Reuters z údajů Mezinárodního měnového fondu (MMF). Celkové rezervy centrálních bank ve čtvrtém čtvrtletí pokračovaly v růstu a vyšplhaly se na další rekordní maximum 10,2 bilionu dolarů (zhruba 190 bilionů Kč).

EKONOM: Ředitelské platy opět rostou, vrací se na předkrizovou úroveň

31.3.2012 18:56Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Nejvíce si v letošním roce polepšili personalisté (průměrný plat 55 tisíc korun), smůlu mají jen šéfové marketingu (průměrný plat 67 tisíc korun). Vyplývá to ze statistik společnosti LMC, které má týdeník Ekonom exkluzivně k dispozici.

Letiště Praha Ruzyně oslaví 75. let od zahájení provozu

31.3.2012 18:43Zdroj: MediafaxDetail zprávy
V průběhu příštího týdne oslaví letiště Praha Ruzyně přesně 75 let od zahájení provozu, 5. dubna 1937 přistálo na Ruzyni první letadlo. Informovala o tom mluvčí letiště Eva Krejčí.

Hřebčín Kladruby dražil koně, kupci utratili milion korun

31.3.2012 17:54Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Kladruby nad Labem (Pardubicko) - Tři prodaní koně za celkem téměř milion korun jsou výsledkem dnešní jarní dražby koní starokladrubského plemene v Národním hřebčíně v Kladrubech nad Labem. Pozornost zhruba stovky diváků nejvíce upoutal licitační souboj o mohutného čtyřletého hřebce, jehož cena vzrostla ze 14.000 eur na 19.000 eur (471.000 Kč). Cena koně tak více než dvojnásobně překonala nejvyšší cenu z loňského prvního ročníku dražby.

Agentura Mediafax nově nabízí SMS zpravodajství

31.3.2012 16:55Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Tisková agentura Mediafax zpřístupnila své zpravodajství prostřednictvím krátkých textových zpráv SMS a obrazových zpráv MMS. Do konce března si zájemci mohli vyzkoušet ekonomické, sportovní i všeobecné zpravodajství zdarma.
Neděle 22. září 2024 Praha 08:25,New York02:25