Zprávy dne

Strana 12551

Facebook začne prodávat geolokační údaje 200 milionů svých uživatelů

6.4.2012 16:59Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Více než 200 milionů uživatelů z nejrozšířenější světové sociální sítě Facebook zveřejňuje údaje o své aktuální poloze. Sociální síť se rozhodla prodávat je marketérům, napsal v pátek web Inside Facebook (IF).

Pravidelný týdenní komentář k trhu

6.4.2012 16:49Zdroj: AtlantikDetail zprávy
První dubnový týden byl ve znamení vybírání zisků a to hlavně díky zápisu z posledního jednání FEDu, které dle komentářů naznačuje menší ochotu provádět další kolo kvantitativního uvolňování (QE3). Právě případné neuskutečnění…

Hra se statistikou: Česko v recesi nebylo a není, na podzim pomohl lepší export

6.4.2012 16:45Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Česká ekonomika patrně nebyla na konci roku v recesi, jak se dosud uvádělo. Statistický úřad nově potvrdil, že výsledek zahraničního obchodu byl v listopadu výrazně lepší. Česká ekonomika tedy neklesala o 0,1 %, ale naopak mírně rostla.

Cebia: Až polovina ojetých aut v Česku má přetočený tachometr, upravuje se i stáří vozu

6.4.2012 16:29Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Nákup ojetých vozidel provázejí různá rizika, celých 42 procent ojetých vozidel má stočený tachometr, dalším významným a rozšířeným problémem je falšování skutečného roku výroby. V pátek na to upozornila společnost Cebia, která se věnuje zjišťování původu a stáří vozů.

Cebia: Ojetiny mají přetočené tachometry a nesedí rok výroby

6.4.2012 15:56Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Přetočené tachometry a falšování skutečného roku výroby jsou dva nejčastější podvody, s nimiž se mohou v Česku setkat zájemci o ojetá auta. Stočený tachometr má podle společnosti Cebia, která se zabývá prověřováním původu a historie vozidel, na 42 procent ojetých aut. Podíl počtu vozidel, u kterých se falšuje skutečný rok výroby, je téměř padeátiprocentní, uvedla dnes společnost.

Dolar po zprávě o vývoji nezaměstnanosti v USA klesá

6.4.2012 15:54Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Dolar dnes na trhu oslabuje a k euru klesl poprvé za pět dní. Důvodem je slabá zpráva o vývoji nezaměstnanosti v USA, která oživila naději, že by centrální banka USA (Fed) mohla přistoupit k dalším opatřením na podporu ekonomiky. Objem obchodování je však kvůli velikonočním svátkům nízký.

Vyšší DPH ceny nových bytů nezvedla. V průměru dokonce nepatrně klesly

6.4.2012 15:45Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Průměrné ceny nových bytů v Praze nevzrostly, přestože se nižší sazba DPH od letošního roku zvýšila na 14 procent z loňských 10 procent. V hlavním městě se v prvním čtvrtletí tohoto roku prodalo o 15 procent nových bytů méně než ve stejném období loni.

Microsoft začal odpočítávat poslední dva roky života operačního systému XP

6.4.2012 15:36Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Technologickou podporu rozšířeného operačního systému Windows XP a kancelářské sady Office 2003 se do dvou let rozhodla ukončit společnost Microsoft. Přestane vydávat i bezpečnostní aktualizace, což může pro jejich uživatele z podnikové sféry znamenat vážný problém, uvedl v pátek Microsoft.

Boeing ve čtvrtletí překonal Airbus v objednávkách i dodávkách

6.4.2012 15:20Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Paříž - Americký výrobce letadel Boeing úspěšně vykročil do nového roku, ve kterém hodlá sesadit konkurenční evropskou firmu Airbus z pozice největšího výrobce letadel. Boeing získal v prvním čtvrtletí nové objednávky na 440 letadel, zatímco Airbus pouze na 100 letadel. Boeingu se rovněž podařilo těsně překonat Airbus i v počtu dodávek letadel.

Nový iPhone bude na trhu možná v červnu, naznačuje únik informací

6.4.2012 14:52Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Tokio/San Francisco - Americká společnost Apple by mohla nový model svého multimediálního přístroje iPhone uvést na trh možná už v červnu. Naznačuje to únik informací z tchaj-wanské společnosti Foxconn, která přístroje Apple v Asii kompletuje. Japonská média přinesla rozhovor s náborovým pracovníkem firmy, podle něhož bude Foxconn nabírat až 18.000 nových zaměstnanců.

Míra nezaměstnanosti v USA klesla na tříleté minimum 8,2 %

6.4.2012 14:41Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Washington - Míra nezaměstnanosti ve Spojených státech v březnu klesla na tříleté minimum 8,2 procenta z únorových 8,3 procenta. Vzniklo však mnohem méně pracovních míst, než se očekávalo. Vyplývá to z dnešních údajů amerického ministerstva práce.

Zájezdy na první červencový týden opět mizí, hrozí rychlé vyprodání pobytů

6.4.2012 14:39Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Češi nejčastěji odjíždějí na letní zahraniční dovolenou v prvním červencovém týdnu, který zahrnuje dva státní svátky. Cestovní agentury v pátek agentuře Mediafax sdělily, že i letos je zájem o tento termín obrovský.
Sobota 21. září 2024 Praha 09:53,New York03:53