Zprávy dne

Strana 12549

Vysoké ceny vajec před Velikonocemi trápí Evropany. Francouzi za tucet platí 80 korun

7.4.2012 18:21Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Letošní svátky jara a víry se Evropanům o něco prodraží. Oproti loňsku vajíčka v zdražila v průměru o 77 procent. Fenoménu si všímá i americký deník Wall Street Journal. Podle expertů ale ceny vajec zase klesnou.

Ropa, zemní plyn, zlato, ... Jaké ceny klíčových komodit předpovídá Morgan Stanley?

7.4.2012 17:49Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Teplá zima a nadměrná produkce sníží ceny zemního plynu. Klesat by měla v příštím roce i cena ropy. Předpovídá to finanční společnost Morgan Stanley v odhadu cen komodit. Peníze bude stále nejvýhodnější investovat do zlata, které stabilně poroste. Dobré vyhlídky má před sebou i stříbro, horší vývoj lze očekávat u platiny.

EKONOM: Bývalý manažer holdingu Tyco sedí ve fešáckém kriminále

7.4.2012 16:06Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Odsouzení po krachu společnosti Enron jsou v žaláři i s vrahy. Výjimkou je někdejší vládce společnosti Tyco International Dennis Kozlowski. Letos byl přeřazen do "fešáckého kriminálu" na newyorském Manhattanu.

Vklady soukromého sektoru v italských bankách v únoru poprvé za pět měsíců stouply

7.4.2012 16:01Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Vklady soukromého sektoru v italských bankách v únoru poprvé za posledních pět měsíců vzrostly, a to o 0,5 procenta. Informovala o tom agentura Reuters.

Pracuje u nás málo Východoevropanů, uvědomují si Němci. I Čechy spíš láká Británie

7.4.2012 15:32Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Možnosti pracovat v Německu bez omezení, kterou mají od loňského května občané Česka, Slovenska, Polska a dalších zemí ležících na východě Evropské unie, využilo daleko méně lidí, než německé úřady čekaly. V rozhovoru s deníkem Rheinische Post to řekl šéf spolkového úřadu práce Frank-Jürgen Weise.

Americké úřady uzavřely další banku, letos už jich skončilo šestnáct

7.4.2012 15:30Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americké regulační úřady nechaly zavřít další finanční ústav, letos už jich tak skončilo šestnáct. Vyplývá to z webových stránek Federální společnosti pro pojištění vkladů (FDIC).

Nový slovenský ministr hospodářství má vazby na Pentu

7.4.2012 15:13Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Ministr hospodářství nové slovenské vlády Tomáš Malatinský se může dostat do konfliktu zájmů, protože jeho firma v minulosti podnikala s finanční skupinou Penta. Informuje o tom v sobotu deník Sme.

Do Německa přišlo pracovat méně Východoevropanů, než úřady čekaly

7.4.2012 15:09Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Berlín - Možnosti pracovat v Německu bez omezení, kterou mají od loňského května občané Česka, Slovenska, Polska a dalších zemí ležících na východě Evropské unie, využilo daleko méně lidí, než německé úřady čekaly. V rozhovoru s deníkem Rheinische Post to řekl šéf spolkového úřadu práce Frank-Jürgen Weise.

Rusko plánuje oživit projekt transbalkánského ropovodu

7.4.2012 14:47Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Ruská ropná společnost Transněft plánuje obnovit projekt transbalkánského ropovodu, tzv. ropovod Burgas-Alexandroupolis. Informoval o tom v sobotu bulharský zpravodajský server novinite.com.

Od Amazonu se máme co učit. Ale nejsem si jistý, zda tady uspěje, říká vlastník Mall.cz

7.4.2012 11:56Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Do regionu střední a východní Evropy se chystá největší světový e-shop Amazon.com. Mohl by se objevit i v České republice. Podle ředitele Netratil Holdingu Ondřeje Fryce, který vlastní Mall.cz, to tu ale bude mít těžké.

Průzkum: Češi jsou finančně zodpovědní, vzdělávat se nechtějí

7.4.2012 10:52Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Češi jsou podle průzkumu České spořitelny týkajícího se osobních financích zodpovědní, na druhou stranu ale nemají příliš velký zájem o finanční vzdělávání. Celkem 84 procent lidí má představu o tom, s kolika penězi disponuje jejich domácnost a uvádějí, že platí účty včas. Naopak jen 43 procent Čechů má zájem o vzdělání v oblasti financí. Jejich zájem zpravidla končí s koncem školní docházky, vyplývá z průzkumu.

Americký Boeing dodal v prvním čtvrtletí zákazníkům více letadel než Airbus

7.4.2012 10:45Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Zatímco evropský výrobce letadel Airbus předal během prvního čtvrtletí svým zákazníkům 131 letadel, americký Boeing jich dodal 137. Informovala o tom agentura Reuters.
Sobota 21. září 2024 Praha 07:37,New York01:37