Zprávy dne

Strana 12548

V Číně se úmyslně zhoršovala data o podnikání, kvůli dotacím

8.4.2012 14:44Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Čínské místní úřady nutily firmy zhoršovat výsledky jejich podnikání, aby si zajistily dotace. Informovala o tom agentura Reuters.

Samsung očekává za prvním čtvrtletí rekordní provozní zisk

8.4.2012 14:06Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Korejský výrobce spotřební elektroniky Samsung Electronics očekává, že v prvním čtvrtletí letošního roku dosáhne rekordního provozního zisku ve výši 5,1 miliardy dolarů. Informovala o tom agentura Reuters.

Češi jdou do rizika. Levné plavby po hávarii lodi Costa Concordia je lákají

8.4.2012 13:56Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Nedávná havárie výletní lodi Costa Concordia Čechy od okružních plaveb neodradila, naopak paradoxně zafungovala spíše jako reklama. Lidé se dozvěděli, že výletní plavba není ani zdaleka záležitostí pro horních 10 tisíc vyvolených.

Havárie lodi Costa Concordia Čechy od okružních plaveb neodradila

8.4.2012 13:44Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Nedávná havárie výletní lodi Costa Concordia Čechy od okružních plaveb neodradila, naopak paradoxně zafungovala spíše jako reklama. ČTK to řekl Tomáš Beneš, majitel cestovní kanceláře Johoho, jedné z nemnohých, které se v Česku na prodej dovolených na zaoceánských parnících specializují. V těchto dnech oživuje i jiná vzpomínka, na nejznámější lodní nehodu - potopení legendárního britského Titaniku před 100 lety. Při ní zahynulo přes 1500 lidí.

EKONOM: Královna energetiky se rozjela na plný plyn. Ráda naslouchá i Klausovi

8.4.2012 11:12Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Šéfka ERÚ Alena Vitásková konzultovala plány na razantní omezení podpory obnovitelných zdrojů energie s prezidentem Klausem - a ne třeba s premiérem nebo ministrem průmyslu. "Nevidím na tom nic divného," hájí se pro týdeník Ekonom nyní Vitásková.

Vir Flashback napadl přes 600 tisíc počítačů Mac

8.4.2012 10:27Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Minimálně 600 tisíc počítačů Mac s operačním systémem Mac OS X po celém světě napadla nová verze viru Flashback. Informoval o tom specializovaný zpravodajský server pcworld.com.

Nestihli jste španělské dny na HNByznys? Tady je 7 článků, které by vám neměly ujít

8.4.2012 09:04Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Ivan Pilip píše o tom, proč jde španělská ekonomika ke dnu a jak se od něj odrazit. Hlavní analytik Poštovní spořitelny Jan Bureš zase tvrdí, že škrty zemi nepomohou. Zde najdete pohromadě článku ze španělského týdne na HNByznys, třeba o tom, že po mnoha letech ze Španělska více lidí emigrovalo, než se do země přistěhovalo.

EKONOM: Viktor Kožený mohl být nejvýznamnější český podnikatel, vzpomíná Tříska

8.4.2012 07:30Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Já se Viktora Koženého zastávám, tvrdí v rozhovoru pro Ekonom Dušan Tříska, jeden z otců zakladatelů kuponové privatizaci. Tento projekt ostatně považuje za ten nejlepší, jakého se kdy zúčastnil a podobné řešení by ordinoval i při léčení řecké krize.

Chávez chce před volbami zvýšit minimální mzdu skoro o třetinu

8.4.2012 06:51Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Caracas - Venezuelský prezident Hugo Chávez rozhodl zvýšit minimální měsíční mzdu o skoro třetinu na v přepočtu více než 8900 korun. Oznámil to v sobotu krátce před odletem na Kubu, kde se má podrobit další dávce ozařování po únorové operaci blíže neurčeného nádoru. Socialistický vůdce Venezuely se podle agentury Reuters snaží upevnit voličskou základnu mezi chudými před říjnovými volbami, ve kterých bude usilovat o znovuzvolení.

Počítače Mac se systémem OS X ohrožuje trojský kůň Flashback

7.4.2012 19:25Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Washington - Nová varianta trojského koně Flashback již na celém svět napadla více než 600.000 počítačů s operačním systémem Mac OS X, kterým jsou vybaveny počítače americké společnosti Apple. Škodlivý kód využívá bezpečnostní chybu v Javě, napsal ruský zpravodajský portál Dr. Web.

Gazprom může opustit plynový projekt Shtokman a zaměřit se na zkapalněný zemní plyn

7.4.2012 19:02Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Gazprom může opustit své plány na čerpání plynu z obrovského těžiště Shtokman v Barentsově moři. Informovala o tom v sobotu agentura Reuters.

EKONOM: Limonády a pivo v plastu. Pivovary novinkami otočily trend a opět rostou

7.4.2012 18:24Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Češi začínají experimentovat s pivními specialitami, jako jsou například moky s příchutí ovocné limonády. Nebrání se už dokonce ani pivům v plastových lahvích. Výrobci si mnou ruce, celková produkce vloni vzrostla o 2,7 procenta.
Sobota 21. září 2024 Praha 07:40,New York01:40