Zprávy dne

Strana 12547

Japonské akcie výrazně ztrácely, Nikkei zavřel nejníže od 21. února

9.4.2012 11:02Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Japonské akcie v úvodní seanci nového týdne oslabily, index Nikkei umazal 1,47 procenta a uzavřely tak nejníže od 21. února. Informovala o tom v pondělí agentura Reuters.

Na evropských a na většině asijských finančních trzích se neobchoduje

9.4.2012 10:52Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Finanční trhy v Evropě a v téměř celé Asii mají v pondělí uzavřeno a neobchoduje se kvůli prodlouženému velikonočnímu víkendu. Vyplývá to z informací jednotlivých finančních trhů.

Inflace v Číně se v březnu vyhoupla meziročně na 3,6 procenta

9.4.2012 10:16Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Meziroční inflace v Číně se v březnu vyšplhala na 3,6 procenta, tedy mnohem výše, než se čekalo. Informovala o tom v pondělí agentura AFP.

Piloti Iberie by měli do konce července stávkovat každé pondělí a pátek

9.4.2012 08:22Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Piloti a členové posádek španělské letecké společnosti Iberia by měli stávkovat každé pondělí a pátek do 20. července, a to počínaje právě tímto pondělím. Důvodem je jejich protest proti nízkonákladové dceřiné společnosti Iberia Express.

Piloti Iberie by měli od pondělí do konce července stávkovat každé pondělí a pátek

9.4.2012 07:00Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Piloti a členové posádek španělské letecké společnosti Iberia by měli stávkovat každé pondělí a pátek do 20. července, a to počínaje právě tímto pondělím. Důvodem je jejich protest proti nízkonákladové dceřiné společnosti Iberia Express.

V Řecku se čím dál víc kradou antické památky. Kvůli krizi se množí padělky

8.4.2012 19:53Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Velké krádeži se nevyhnulo ani muzeum ve slavné Olympii, odkud zloději na začátku otevírací doby odnesli 77 antických artefaktů. Muzea musela omezit výdaje na bezpečnostní službu. Kromě krádeží se rozmáhá i padělání starověkých památek.

Ford svolává k opravě přes 140 tisíc modelů Focus

8.4.2012 18:31Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americká automobilka Ford Motor uvedla, že musí zkontrolovat a případně opravit přes 140 tisíc modelů Focus. Informoval o tom zpravodajský server amerického listu The Washington Post.

Výraz iPad se stává synonymem pro všechny tablety. Apple z toho radost nemá

8.4.2012 18:21Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Když společnost Apple představila první tablet pod názvem iPad, leckdo se takovému pojmenování smál. Pad totiž v angličtině znamená dámská vložka. Dnes už se nikdo nesměje a iPad se dostává do slovníků. Termín v USA tak zlidověl, že se používá pro tablety všech značek. Pro Apple to může být ale zničující.

Monti věří, že i v případě zhoršení ekonomické situace v Itálii nebude nutný nový úsporný balík

8.4.2012 17:40Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Italský premiér Mario Monti věří, že vláda ani v případě zhoršení situace v reálné ekonomice nebude muset zavádět nový úsporný balík. Informovala o tom agentura Reuters.

Tesco čelí tlaku investorů ohledně své strategie

8.4.2012 16:26Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Hlavní akcionáři společnosti Tesco vyzvali třetí největší maloobchodní řetězec na světě, aby přehodnotil svou strategii a zlepšil se na domácím trhu. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na nedělní vydání listu Sunday Times.

Loď Balmoral vyrazila na vzpomínkovou plavbu po trase Titaniku

8.4.2012 16:18Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Southampton (Británie) - Z anglického Southamptonu vyrazila na vzpomínkovou plavbu výletní loď Balmoral, která bude během dvoutýdenní cesty přes Atlantik přesně kopírovat trasu slavného parníku Titanic. Ten se na svou první a zároveň poslední plavbu vydal ze stejného přístavu právě před 100 lety.

Čínské megatrendy: Jak na nich vydělat?

8.4.2012 15:15Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Snížený růst HDP v Číně ani zdaleka nemusí znamenat další pokles akciových trhů. Ukazuje se, že mírně nižší cíl růstu přináší výrazně vyšší kvalitu tohoto růstu. Tento fakt investoři pochopí zřejmě až v horizontu několika měsíců či čtvrtletí a následně přehodnotí svůj pohled na současný levný akciový trh. Překonávat index by měl především čínský spotřební sektor.
Sobota 21. září 2024 Praha 07:32,New York01:32