Zprávy dne

Strana 12502

Euro dnes kvůli obavám o zdraví Španělska oslabuje

16.4.2012 17:33Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Evropská měna dnes na trzích oslabuje. K dolaru a jenu klesla nejníže za dva měsíce a vůči libře za jeden a půl roku. Důvodem jsou obavy z dluhových problémů Španělska.

Rosněfť a Exxon podepsaly smlouvu o strategickém partnerství

16.4.2012 17:25Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Moskva - Největší ruská ropná společnost Rosněfť a největší americký producent ropy Exxon Mobil dnes podepsaly smlouvu o strategickém partnerství. Exxon v tiskové zprávě uvedl, že Rosněfť se díky smlouvě dostane k rozsáhlým zásobám ropy v Texasu, Kanadě a Mexickém zálivu, zatímco Exxon Mobil bude moci začít s průzkumem na pobřeží Černého moře a v arktické oblasti Karského moře.

Ve finále soutěže PIAF jsou reklamy z dvaceti zemí, nejvíc jich je z Česka

16.4.2012 17:23Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Mezi finalisty soutěže reklam na III. ročníku Prague International Advertising Festival (PIAF) je třetina prací z Česka, soupeřit budou ve finále za dva týdny o pozornost mezinárodní poroty, která zasedne v Praze. Agentuře Mediafax to v pondělí řekl ředitel festivalu Marek Hlavica.

ČRa vyhrály tendr na datové služby pro ministerstvo financí

16.4.2012 17:15Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Společnost České Radiokomunikace vyhrála výběrové řízení na poskytování datových služeb pro ministerstvo financí. Smlouva byla podepsána na rok a celkový objem získané zakázky se pohybuje ve statisících měsíčně, píše server Euro.cz.

Moody´s snížila Nokii rating, od přechodu k Microsoftu jí spadly akcie o půlku

16.4.2012 17:07Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Ratingová agentura Moody´s snížila Nokii hodnocení schopnosti splatit své závazky. Nokia se hájí tím, že s financemi problém nemá a má deset miliard eur hotovosti. Akcie finského výrobce mobilů po pádu z minulého týdne znovu klesají a jsou pod hranicí tři eura (v Británii pod hranicí tři libry).

Makro stáhlo z prodeje polské kvašené okurky a kysané zelí

16.4.2012 16:51Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Velkoobchodní společnost Makro stáhla z tuzemských prodejen všechna balení polských kvašených okurek a kysaného zelí, ve kterých Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) minulý týden zjistila zakázanou kyselinu mravenčí. ČTK to dnes sdělila mluvčí Makro Cash & Carry Romana Nýdrle. Množství staženého zboží neupřesnila.

Pece v ArcelorMittal Ostrava vyhasly. Podnik postihl rozsáhlý výpadek proudu

16.4.2012 16:16Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Ostravskou hutní společnost v pondělí zasáhl - dokonce dvakrát - rozsáhlý výpadek elektřiny. ArcelorMittal Ostrava tak musel zcela zastavit výrobu. Rozsah škod zatím podnik nezná. K úniku škodlivin do ovzduší podle vyjádření firmy nedošlo.

ArcelorMittal Ostrava je po výpadku proudu mimo provoz

16.4.2012 15:58Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Ostravská hutní firma ArcelorMittal je od pondělních 7:45 hodin bez elektrické energie. Provoz ve firmě stojí, ekonomický dopad zatím není vyčíslen, uvedla agentuře Mediafax mluvčí firmy Barbora Černá Dvořáková.

Patria Finance: Jedinou slabinou plánů NWR je nízký objem těžby

16.4.2012 15:47Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Patrně jedinou slabinou zveřejněných plánů uhelné společnosti NWR pro letošní rok je nízký objem těžby, respektive prodejů energetického uhlí, říká analytik společnosti Patria Fiance Tomáš Sýkora. NWR oznámila své cíle produkce a objemu prodejů pro kalendářní rok 2012 v pondělí.

Polsko zakončilo poklidnou seanci mírným růstem

16.4.2012 15:42Zdroj: Akcie.czDetail zprávy
Index WIG20 si připsal 0,06 % na 2251,37 b.brbrpGlobe Trade Centre posílil o necelých 8 %. Akcionáři developerské společnosti schválili úpis 100 milionů akcií za účelem splacení dluhů. GTC dále oznámila, že již pronajala 90 % prostorů v bulharském...

Vláda projedná změny ve stavebním spoření, spořitelny se bouří

16.4.2012 15:42Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Systém stavebního spoření by se měl otevřít i pro univerzální banky. S tím ovšem nesouhlasí stavební spořitelny, které kvůli tomu na úterý svolaly tiskovou konferenci. Návrh z dílny ministerstva financí má ve středu projednat vláda. Novela dále počítá se zavedením účelového využití státního příspěvku ke stavebnímu spoření a využitím státního příspěvku nejen na bytové účely, ale i na úhradu školného nebo na důchod.

Litoměřice chtějí ve městě obnovit výrobu piva

16.4.2012 15:33Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Litoměřice - Litoměřice chtějí ve městě obnovit výrobu piva. Město si nechalo zpracovat studii, stavební úpravy původní budovy pivovaru na Tyršově náměstí by přišly na 150 milionů korun. ČTK o tom dnes informovala mluvčí města Eva Břeňová.
Neděle 22. září 2024 Praha 03:57,New York21:57