Zprávy dne

Strana 12469

Geithner přivítal navýšení úvěrové kapacity MMF, Evropa ale musí pokračovat v reformách

21.4.2012 17:05Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americký ministr financí Timothy Geithner v sobotu prohlásil, že vítá závazky zemí zdvojnásobit úvěrovou kapacitu Mezinárodního měnového fondu (MMF), Evropa ale podle něj musí pokračovat v reformách řešících dluhovou krizi. Informovala o tom agentura Reuters.

Japonsko odpustí Barmě dluh 3,72 miliardy dolarů

21.4.2012 15:27Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Japonsko se v sobotu dohodlo s Barmou (Myanmarem), že zemi odpustí dluh 303,5 miliardy jenů (3,72 miliardy dolarů) a poplatky z prodlení. Informovala o tom agentura Reuters.

Turkish Airlines jsou podle polského deníku o krok blíže ke koupi polského konkurenta LOT

21.4.2012 14:35Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Letecká společnost Turkish Airlines přezkoumala finanční situaci polského vlajkového leteckého přepravce LOT před potenciální nabídkou na koupi. Podle agentury Reuters o tom v sobotu píše polský deník Rzeczpospolita.

Saxo Bank: Ceny ropy v krátkodobém horizontu zůstanou vysoké

21.4.2012 13:13Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Ceny ropy kvůli nízké rezervní kapacitě a nízkým zásobám v některých regionech v krátkodobém horizontu zůstanou vysoké, pokud se však nedostaví žádná další geopolitická rizika, tak cena ropy Brent dosáhla vrcholu. Tvrdí to komoditní stratég Saxo Bank Ole Hansen.

Americké úřady uzavřely další banku, letos už jich skončilo sedmnáct

21.4.2012 11:02Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americké regulační úřady nechaly zavřít další finanční ústav, letos už jich tak skončilo sedmnáct. Na svých internetových stránkách o tom v noci na sobotu informovala Federální společnost pro pojištění vkladů (FDIC).

Šestnáctiletí chlapci oklamali tisíce investorů, prodávali jim odhady falešného robota

21.4.2012 10:21Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Bratrům Hunterovým bylo teprve 16 let, když na falešném programu na tipování slibných akcií vydělali přes milion dolarů. Jejich zázračnému algoritmu uvěřilo několik desítek tisíc investorů. Mladíci teď čelí žalobě americké Komise pro cenné papíry a burzy.

Brusel znovu radí Řecku: Šetřete, omezte regulaci podnikání a privatizujte

21.4.2012 09:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Tikání pomyslných hodin, které odměřují čas do možného bankrotu Řecka, zní znovu o něco hlasitěji. Alespoň by se tak mohlo zdát podle nové zprávy, kterou Evropská komise poslala do Atén a která Řekům dává pokyny, co musí udělat, aby mohli dostat schválenou pomoc. Co Brusel doporučuje?

Světová banka varuje: Dluhová krize v EU výrazně zbrzdí růst ve východní Evropě

21.4.2012 08:26Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Pokračující dluhová krize EU výrazně brzdí ekonomiky zemí východní Evropy a střední Asie, upozorňuje Světová banka. Nejvýraznější zpomalení zaznamená Turecko. Bankám v regionu hrozí úvěrová tíseň, největším rizikem je napojení na řecké a italské partnery.

Stavební veletrhy v Brně nabídnou stavbu pasivního domu v přímém přenosu

21.4.2012 07:27Zdroj: MediafaxDetail zprávy
V úterý začnou na brněnském výstavišti Stavební veletrhy, v jednom z pavilonů mimo jiné vyroste i zcela nový pasivní dům. Informovali o tom pořadatelé veletrhů.

Španělsko už důvěru trhů zpět nezíská, o pomoc může znovu žádat už příští rok

21.4.2012 06:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Španělská vláda sice oznámila další kolo úspor, investory to příliš nepřesvědčilo. Výnosy na jeho dluhopisech se tak opět v uplynulém týdnu dostaly krátkodobě nad 6 %. Tamní vláda se tak nachází v těžko řešitelné situaci, která může vyvrcholit až zažádáním o mezinárodní pomoc.

Investiční specialista: ECB nepřipustí zánik eura. To nejhorší ale Evropu teprv čeká

21.4.2012 06:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Investiční specialista Best Buy Investments Sven Subotič v příštích několika měsících předpokládá oslabení eura až o 5 procent. Měna ale podle něj nezanikne. Evropští politici by nyní měli pracovat na strukturálních reformách, snížení korupce a byrokracie.

Zuckerberg vládcem: Představenstvo Facebooku o koupi Instagramu do poslední chvíle nevědělo

21.4.2012 06:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Šéf Facebooku Mark Zuckerberg drží většinu hlasovacích práv. Pokud tedy chce, nemusí se ohlížet na názory představenstva. Učinil tak v případě největší akvizice Facebooku. Zuckerberg vyjednal koupi Instagramu za miliardu dolarů, jeho šéf chtěl ale dvakrát tolik.
Neděle 22. září 2024 Praha 21:21,New York15:21