Zprávy dne

Strana 12468

Šéf UBS označil daňové spory s USA a EU za hospodářskou válku

22.4.2012 13:23Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Ženeva - Šéf největší švýcarské bankovní skupiny UBS označil daňové spory s USA a některými evropskými zeměmi za "hospodářskou válku", která ve švýcarských bankách ohrožuje existenci 20.000 pracovních míst. Generální ředitel UBS Sergio Ermotti to řekl curyšskému nedělníku SonntagsZeitung.

MMF získal přísliby nových zdrojů, vyzval EU k obnově růstu

22.4.2012 12:49Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Washington - Mezinárodní měnový fond (MMF) získal na jarním zasedání od členských zemí přísliby na více než 430 miliard dolarů (přes 8,1 bilionu Kč) nových zdrojů, které bude moci použít k další pomoci zemím eurozóny zasaženým dluhovou…

Důvěra v drahé kovy poroste, podle stratéga Saxo Bank bude zajímavou investicí i kukuřice

22.4.2012 12:46Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Přes dramatické poklesy drahých kovů by jejich cena měla v druhé polovině roku opět růst, zatímco ceny průmyslových kovů jsou na sestupu a to zejména díky ohlášenému hospodářskému zpomalení Číny. Komoditní stratég Saxo Bank Ole Hansen tvrdí, že potenciálně bude zajímavá také kukuřice.

Analytici: České akcie klesají kvůli dluhům Španělska či Itálie

22.4.2012 12:17Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Hlavním důvodem pozvolného poklesu českých akcií v posledních týdnech je nejistota v eurozóně ohledně dluhové zátěže některých zemí, jako je Portugalsko, Španělsko či Itálie. Shodli se na tom analytici oslovení ČTK. Hlavní index českých akcií PX se v pátek obchodoval kolem 923 bodů, což byla jeho hodnota i na počátku ledna. Počátkem března byl ale na 1018 bodech, od té doby postupně klesá.

Rozvíjející se trhy šlapou západu na paty, tvrdí analytik ČSOB

22.4.2012 11:04Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Rozvíjející se trhy, například Indie či Vietnamu jsou na tom po finanční a hospodářské stránce lépe než západní, tvrdí investiční stratég ČSOB Asset Management Aleš Prandstetter. Trhy západních, industrializovaných velmocí mají nominální i reálné výnosy dluhopisů výrazně vyšší.

ČNB: Počet padělků bankovek a mincí ve čtvrtletí meziročně klesl

22.4.2012 10:06Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - V Česku bylo během letošního prvního čtvrtletí zadrženo 1156 padělaných a pozměněných bankovek a mincí. Je to pokles, ve stejném období loni to bylo 1737 padělků. Údaje zveřejnila Česká národní banka na internetu.

Nejlepší manažeři ČR budou vyhlášeni už ve čtvrtek

22.4.2012 08:10Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Nejlepší manažeři České republiky roku 2011 budou pod záštitou premiéra Petra Nečase (ODS) vyhlášeni už ve čtvrtek 26. dubna v pražském paláci Žofín. Do 19. ročníku soutěže byl letos nominován rekordní počet 194 osobností a manažerů z celé České republiky.

Rusko zváží další rozšíření prostředků pro MMF

22.4.2012 04:32Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Washington - Rusko zváží, zda neposkytne Mezinárodnímu měnovému fondu (MMF) další prostředky nad rámec už slíbených deseti miliard dolarů (189 miliard korun). Peníze slouží k vytvoření nových úvěrových zdrojů, aby fond měl prostředky pro pomoc státům zasaženým hospodářskou recesí. Rusko hodlá svůj postup koordinovat s ostatními zeměmi skupiny BRICS, uvedla dnes agentura Reuters.

Záchrana Jaguaru a Land Roveru se akcionářům indické Tata Motors vyplatila

22.4.2012 00:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Od doby, kdy převzala značky Jaguar a Land Rover, stouply akcie indické automobilky Tata o 127 procent. Pod Fordem byly tyto značky v těžkých ztrátách, nyní jsou plusu. Daří se jim v Rusku a Číně. Akcie Tata jen letos vzrostly o 60 procent, víc už si připsala jen čínská Geely.

MMF vyzval eurozónu k výrazným strukturálním změnám

21.4.2012 21:11Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Washington - Ministři financí členských států Mezinárodního měnového fondu (MMF) dnes vyzvali eurozónu k "výrazným strukturálním reformám", které jsou podmínkou perspektivy budoucího růstu. Kromě nich je podle finančního výboru MMF nezbytné udržet pod kontrolou míru zadluženosti a zajistit finanční stabilitu.

Slovenská firma TMR uvede své akcie na burzách v Praze a Varšavě

21.4.2012 18:25Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Tatranská Lomnica - Společnost Tatry mountain resorts (TMR), která je největším subjektem v cestovním ruchu na Slovensku, uvede své akcie také na burzách cenných papírů v Praze a Varšavě. Rozhodla o tom dnes valná hromada firmy. Akcionáři rovněž schválili vyplacení dividend ze zisku.

Čínští investoři míří do Česka, zájem mají hlavně o elektroniku, výzkum a vývoj

21.4.2012 17:41Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Stále více čínských firem plánuje investovat v České republice, zájem mají hlavně o oblast elektroniky, výzkum a vývoj. Agentuře Mediafax to řekla mluvčí agentury CzechInvest Štěpánka Filipová.
Neděle 22. září 2024 Praha 21:23,New York15:23