Zprávy dne

Strana 12467

Economist: Svět se blíží třetí průmyslové revoluci, plné digitalizaci výroby

22.4.2012 19:13Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Očekávanou revoluci bude charakterizovat digitalizace průmyslové produkce a výroba věcí individuálně uzpůsobených potřebám a přáním každého zákazníka. V tomto procesu se změní nejen způsob výroby, ale i její geografické rozmístění a celý trh práce, píše britský týdeník The Economist.

Egyptský regulátor dal France Telecomu zelenou ke koupi místního operátora Mobinil

22.4.2012 18:46Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Egyptský regulátor finančního trhu EFSA v neděli uvedl, že France Telecom může pokračovat v nabídce na koupi podílu v mobilním operátorovi Mobinil, kterou nyní vlastní společnost Orascom Telecom Media and Technology (OTMT). Informovala o tom agentura Reuters.

Firma Volkswagen plánuje výstavbu dalších továren v západní Číně

22.4.2012 17:59Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Německá automobilka Volkswagen zvažuje stavbu dalších továren v západní Číně. Podle agentury Reuters to v neděli prohlásil šéf obchodu automobilky Christian Klingler poté, co společnost oznámila plán postavit novou továrnu v provincii Sin-ťiang, tedy v Ujgurské autonomní oblasti.

ECB by si nyní podle Nowotneho měla vzít čas na to, aby mohla zhodnotit své poslední kroky

22.4.2012 17:43Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Evropská centrální banka (ECB) by si nyní měla vzít čas na to, aby viděla dopady svého nedávného zvyšování likvidity, místo úvah o dalším uvolnění levných finančních prostředků či opětovného nákupu státních dluhopisů. V rozhovoru pro Wall Street Journal to řekl člen Rady guvernérů ECB Ewald Nowotny.

Škoda odhalila název nové limuzíny, bude se jmenovat Rapid

22.4.2012 17:12Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto odhalila název nové kompaktní limuzíny, kterou začne letos v létě vyrábět. Předseda představenstva Winfried Vahland na galavečeru v předvečer pekingského autosalónu oznámil, že se bude jmenovat Rapid.

Nový model Škoda Auto se bude podle očekávání jmenovat Rapid

22.4.2012 16:58Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
M.Boleslav/Peking (Čína) - Nový model kompaktní limuzíny mladoboleslavské automobilky Škoda Auto pro evropský trh se bude jmenovat Rapid. Bude vyráběn v Mladé Boleslavi. ČTK to dnes řekl mluvčí automobilky Jozef Baláž s tím, že to před zahájením autosalonu v Pekingu oznámil novinářům předseda představenstva společnosti Winfried Vahland na večeru koncernu Volkswagen. Jméno nového modelu automobilka představí v pondělí na zahájení autosalonu.

EKONOM: Nová škodovka se bude jmenovat Rapid, začne se vyrábět v létě

22.4.2012 16:58Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Škoda Rapid má nyní zaplnit mezeru mezi modely Fabia a Octavia. Evropská varianta tak ponese stejný název jako vůz pro Indii, po technické stránce se ale bude lišit.

Facebookový sen: Představují sociální sítě další technologickou bublinu?

22.4.2012 16:51Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Historie má tendenci se opakovat, proto se nabízí otázka: jsou současné firmy provozující sociální média nadhodnocené stejně jako mnoho tzv. dot-com společností, které padly spolu s IT bublinou na konci devadesátých let?

ŘSD chce postavit na střední části silnice R7 další úseky

22.4.2012 16:16Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Louny - Silnice číslo 7 z Prahy na Chomutov by se mohla změnit na rychlostní R7 i v prostřední části trasy. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) si zadalo projektovou dokumentaci na dva úseky, které se napojí z obou stran na už hotový úsek u Sulce. Zhruba desetikilometrový souvislý úsek by se tak mohl stát rychlostní silnicí, včetně zpoplatnění. Zda se na samotnou stavbu najdou peníze, o tom rozhodne ministerstvo dopravy, řekla ČTK mluvčí ŘSD Nina Ledvinová.

MMF chce zdvojnásobit zdroje pro boj s krizí. Česko i zbytek světa souhlasí

22.4.2012 15:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Ministři financí členských států Mezinárodního měnového fondu vyzvali eurozónu k "výrazným strukturálním reformám". Kromě nich je podle finančního výboru MMF nezbytné udržet pod kontrolou míru zadluženosti a zajistit finanční stabilitu. "Výhled slibuje mírný růst, ale rizika jsou nadále vysoká," uvádí v prohlášení.

Cameron podpořil těžbu břidlicového plynu v Británii

22.4.2012 14:38Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Britský premiér David Cameron se vyjádřil pozitivně k těžbě břidlicového plynu v Británii a poukázal zejména na to, že to může být "revoluce", která vytvoří tisíce nových pracovních míst. V rozhovoru pro list Lancashire Evening…

Šéf ČSTV Jansta chce žalovat Hušáka a bývalé vedení Sazky

22.4.2012 14:24Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Český svaz tělesné výchovy (ČSTV) na své valné hromadě za týden rozhodne o podání žaloby na bývalého šéfa zkrachovalé Sazky Aleše Hušáka a jeho tehdejší management. V nedělním pořadu ČT Otázky Václava Moravce to řekl předseda ČSTV Miroslav Jansta.
Neděle 22. září 2024 Praha 21:23,New York15:23