Zprávy dne

Strana 12425

Česká burza má tajný plán. K vydávání akcií chce zlákat i menší firmy

29.4.2012 20:47Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Burza Praha spolu s Raiffeisenbank a makléři z Cyrrusu chystá speciální trh pro malé firmy, kterým ve vstupu na burzu dosud bránily vysoké náklady na administrativu. O projektu, který má být spuštěn už v létě či na podzim, ale zatím nikdo nechce oficiálně mluvit.

První jadernou elektrárnu v Jordánsku postaví Atomstrojexport nebo Atmea

29.4.2012 20:14Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Do nejužšího výběru pro výstavbu první jaderné elektrárny ve vyprahlém Jordánsku se dostaly ruská společnost Atomstrojexport a francouzsko-japonské konsorcium Atmea. Informuje o tom v neděli agentura AFP.

Další operátor na obzoru? O kmitočty se zajímají i Kellnerova skupina PPF, J&T či Orange

29.4.2012 19:34Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
O aukci kmitočtů mají zájem silné tuzemské finanční skupiny PPF, J&T a KKCG i telekomunikační firmy GTS a Orange. V Kellnerově PPF by měl na starosti vybudování případného mobilního operátora bývalý ministr informatiky Vladimír Mlynář, uvádí Euro.

Banky schválily Křetínskému úvěr za 24 miliard. EPH chce konkurovat ČEZu

29.4.2012 18:29Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Skupina tuzemských bank schválila rekordní úvěr jedné miliardy eur Energetickému a průmyslovému holdingu. Ten peníze potřebuje třeba na nákup Slovenského plynárenského priemyslu, českých plynovodů nebo elektrárny Počerady.

Brusel chystá nový fond na obnovení růstu EU

29.4.2012 17:55Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Evropská komise zvažuje nový fond ve výši 200 miliard eur (4,97 bilionu korun) k nastartování hospodářského růstu pro dluhy zamořenou EU. S odvoláním na španělský tisk o tom v neděli informovala agentura AFP.

Analytici se neshodnou, kdo je největší výrobce chytrých telefonů

29.4.2012 17:34Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Chytré telefony jsou nyní nejvyhledávanějším přístrojem na světě. Ale není zřejmé, kdo je opravdu největším výrobcem chytrých telefonů na světě, zda americký Apple nebo jihokorejský Samsung Electronics. Na tom se analytici nemohou shodnout. Důvodem jsou jen vágní náznaky prodeje, které poskytuje Samsung, takže výpočty jednotlivých odborníků v odvětví se výrazně liší a záleží jen na tom, kterému analytikovi věříte, upozorňuje agentura AP.

Česká ekonomika v roce 2015 poroste téměř o 3 procenta, plánuje vláda

29.4.2012 16:57Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Země se letos vyhne recesi a má šanci splnit tříprocentní rozpočtové kritérium pro přijetí eura. Uvádí to česká vláda ve svých plánech pro Brusel. V roce 2015 čeká růst o 2,8 procenta. Stlačení deficitu ke třem procentům již letos ale považuje náměstek ministra financí za obtížné.

Brusel chystá nový Marshallův plán za 200 miliard eur, tvrdí španělský tisk

29.4.2012 15:50Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Jen škrty nestačí. Evropská unie na summitu koncem června představí ambiciozní plán investic do infrastruktury, obnovitelné energie a vyspělých technologií. Investice mají být částečně financovány soukromým sektorem, píše španělský deník El País.

Francouzští výrobci luxusu sází na rychle rostoucí trhy. Daří se jim v Číně a Rusku

29.4.2012 15:36Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Čína, Rusko, Blízký východ, Brazílie nebo Turecko - v současnosti nejlepší trhy pro luxusní zboží, říká Elisabeth Ponsolle des Portes, prezidentka francouzského sdružení producentů luxusu Comité Colbert. Mezi členy se řadí společnosti jako Chanel, Louis Vuitton či Cartier.

Mejstřík (NERV): Španělsko se v budoucnu bez finanční pomoci neobejde

29.4.2012 15:19Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Španělsko se v následujících letech neobejde bez podpory ostatních zemí EU a bude muset požádat o pomoc Evropský stabilizační fond. V nedělním pořadu ČT Otázky Václava Moravce to řekl člen Národní ekonomické rady vlády Michal Mejstřík.

Češi kvůli krizi na nábytku šetří. Slováci naopak za výbavu domácností utrácejí víc

29.4.2012 15:08Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
České domácnosti v loňském roce snížily útraty za nábytek meziročně o 4,3 procenta na 880 milionů eur (21,8 miliardy korun). Jedna česká rodina loni v průměru nakoupila nábytek v hodnotě 5257 korun.

Minčič připustil, že deficit může být vyšší než tři procenta HDP

29.4.2012 14:58Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Deficit veřejných financí by letos mohl být mírně vyšší než tři procenta hrubého domácího produktu, se kterými počítá vláda. V pořadu Otázky Václava Moravce České televize to dnes připustil náměstek ministra financí pro státní rozpočet Ladislav Minčič.
Pondělí 23. září 2024 Praha 21:27,New York15:27