Zprávy dne

Strana 12409

Americké akcie po špatných zprávách z eurozóny i USA klesají

2.5.2012 18:05Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Americké akcie zahájily dnes poklesem a index Dow Jones sestoupil z úterního maxima za více než čtyři roky. Trh oslabovaly nepříznivé údaje z evropské a americké ekonomiky.

Nokia vstupuje do patentových válek, podala žaloby na HTC, RIM a Viewsonic

2.5.2012 17:04Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Finský výrobce telefonů žaluje konkurenci kvůli tomu, že neoprávněně používá 45 patentů Nokie. Chráněné technologie se týkají hardwaru i softwarových funkcí telefonů. Nokia se chce domoci svých práv s pomocí soudů v USA a Německu.

Pražská burza klesla, PX odepsal přes půl procenta

2.5.2012 17:00Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Pražská burza zakončila středeční seanci poklesem, index PX odepsal 0,58 procenta a uzavřel na úrovni 933,3 bodu. Nedařilo se především developerské společnosti Orco (-4,70 %), proti směru trhu šla nejvýrazněji mediální CETV (+5,03 %).

Dokončena byla jedna z největších logistických fúzí tohoto roku v ČR

2.5.2012 16:45Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Na začátku května byla dokončena fúze logistických firem Raben Logistics Czech a.s., Transkam-Logistik a Raben Trans European Czech, jejich spojením vznikl jeden z největších poskytovatelů logistických služeb v České republice. Sdělila to nově vzniklá společnost Raben Logistics Czech s.r.o.

Global energy: Distancujeme se od jakýchkoliv nekalých obchodních praktik

2.5.2012 16:21Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Energetický regulační úřad (ERÚ) v současné době řeší nekalé praktiky a neseriózní postupy obchodníků s energiemi. Jak uvedl člen představenstva společnosti Global Energy Radek Kupka, firma se distancuje od jakýchkoliv nekalých obchodních praktik, nátlakové formy prodeje či lživého jednání.

Schlecker mění vlastníka. I s finančními problémy ho koupil provozovatel drogerií TETA

2.5.2012 16:16Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Tuzemské prodejny Schlecker koupila česká společnost p.k.Solvent (PKS). Ta už v Česku provozuje drogerii TETA. PKS prodejny koupila i přesto, že jsou v tíživé finanční situaci. PKS díky obchodu bude držet až pětinu tuzemského trhu.

MF navrhuje rozšířit v novém zákonu omezení plateb v hotovosti

2.5.2012 16:08Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Omezení plateb v hotovosti se v budoucnu možná nebude vztahovat pouze na jeden kalendářní den jako dosud, ale na období jakýchkoli 28 dnů za sebou. Vyplývá to z návrhu nového zákona o omezení plateb v hotovosti, který předložilo ministerstvo…

Prodeje televizorů jdou díky chystaným sportovním událostem nahoru

2.5.2012 16:04Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Prodeje televizorů jdou v současné době díky chystaným sportovním událostem nahoru, vrchol ale teprve přijde. Uvedli to ve středu prodejci oslovení agenturou Mediafax.

Ostrava nás překvapila. V Brně ale letos neotevřeme, říká šéf českého Starbucksu

2.5.2012 16:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Kavárenský řetězec Starbucks se v Česku rozrůstá. Po Ostravě chce otevřít kavárnu v Brně. A nezůstane tam jen u jedné. Zákazníci se mohou navíc těšit na kavárny, kde design budou tvořit - podobně jako v Ostravě - i lokální prvky. Problémem ale zatím stále je výběr vhodné lokality.

Tbilisi zůstane v letovém řádu Českých aerolinií

2.5.2012 15:49Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Gruzínská metropole Tbilisi zůstane v letním letovém řádu Českých aerolinií (ČSA). Ve středu o tom informovala mluvčí ČSA Hana Hejsková.

Častá znárodnění ohrozí investice v Latinské Americe, varuje Španělsko i Evropská komise

2.5.2012 15:46Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Nedávno ohlášená znárodnění velkých firem v Argentině a Bolívii mohou silně omezit investice zahraničních firem do Latinské Ameriky. Myslí si to jak španělští vládní představitelé, tak zástupci Evropské komise. Bolívijský prezident včera oznámil záměr znárodnit firmu TDE, která patří Španělům.

V eurozóně se v březnu vyhoupla nezaměstnanost na 10,9 procenta, je nejvyšší v historii

2.5.2012 15:36Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Míra nezaměstnanosti v eurozóně se v březnu vyhoupla na rekordních 10,9 procenta, což je nejvyšší úroveň od vzniku eurozóny. Informoval o tom ve středu na svých webových stránkách evropský statistický úřad Eurostat.
Úterý 24. září 2024 Praha 05:23,New York23:23