Zprávy dne

Strana 12394

Akcie na pražské burze v týdnu klesly o 1,7 procenta na 919 bodů

4.5.2012 18:11Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Akcie na pražské burze v uplynulém týdnu mírně klesly. Hlavní index PX ve srovnání s minulým pátkem klesl o 1,7 procenta na 919,1 bodu. Nejvíce opět zlevnily akcie technologické firmy KIT Digital a naopak nejvíce si také stejně jako před týdnem polepšily cenné papíry mediální společnosti CME. V předchozím týdnu index PX nepatrně vzrostl po sedmi předchozích poklesech.

Pražská burza v závěru týdne oslabila, PX ztratil 0,63 procenta

4.5.2012 17:59Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Pražské burze se poslední obchodování týdne příliš nevydařilo, její index ztratil 0,63 procenta a klesl na hodnotu 919,1 bodu. Burzu táhl dolů hlavně ČEZ (- 1,84 %, 725,30 Kč).

Pravidelný týdenní komentář k trhu

4.5.2012 17:55Zdroj: AtlantikDetail zprávy
První květnový týden, který byl zkrácený pro ČR a některé evropské státy o svátek práce se vyznačoval spíše vybíráním zisků, které bylo podpořeno slabšími makroekonomickými daty. Domácí index PX uzavřel týden na úrovni…

SZPI našla další polské zelí s kyselinou mravenčí

4.5.2012 17:48Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brno - Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) odhalila další polské zelí s kyselinou mravenčí ohrožující lidské zdraví. Kysaného zelí bílého bylo dovezeno do ČR 578 kusů a prodáno bylo 22 balení. Dovozce po nařízení inspekce uvedené potraviny z prodeje stáhnul, uvedl dnes v tiskové zprávě mluvčí SZPI Pavel Kopřiva

ČIŽP našla při bourání kulturního domu v Plzni nebezpečný azbest

4.5.2012 17:44Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Plzeň - Firma APB Plzeň, která v Plzni už druhý měsíc demoluje kulturní dům Inwest, musí radnici doložit dokumenty o nakládání s nebezpečným odpadem. Česká inspekce životního prostředí tam odebrala tři vzorky na stavbě a jeden ze vzorků…

Údaje z trhu práce USA oslabily dolar i euro, posílily jen

4.5.2012 17:32Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Dnešní nepříznivé údaje z amerického trhu práce oslabily dolar, euro a rizikovější měny s vysokými výnosy jako australský a novozélandský dolar. Zpráva zvýšila u investorů averzi vůči riziku, a posílila tím bezpečné nízkoúročené měny jako japonský jen.

EK potvrdila čtyři miliardy na modernizaci tratě Votice - Benešov

4.5.2012 17:02Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Benešov - Evropská komise minulý týden potvrdila čtyři miliardy korun na modernizaci železniční tratě Votice - Benešov. ČTK o tom dnes informoval mluvčí ministerstva dopravy Martin Novák. Trať je součástí IV. tranzitního železničního koridoru a patří mezi finančně nejnáročnější projekty Operačního programu Doprava. Celkové náklady projektu včetně daně z přidané hodnoty (DPH) přesahují osm miliard korun.

Samsung začne 4. června prodávat Samsung Galaxy S III i v Česku

4.5.2012 16:15Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Jihokorejský gigant Samsung začne prodávat na českém trhu svou novou vlajkovou loď mezi mobilními telefony - Samsung Galaxy S III – v pondělí 4. června. Firma o tom informovala ve své zprávě.

USA - Data z trhu práce zklamala, i přes pokles míry nezaměstnanosti

4.5.2012 16:13Zdroj: AtlantikDetail zprávy
Změna počtu zaměstnaných (nonfarm payrolls) –  duben 2012 skutečnost: 115 000   očekávání:…

Sedm největších hrozeb on-line bankovnictví: Nejrozšířenější útoky na vaše konta

4.5.2012 15:55Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Obětí bankovních podvodů u internetového bankovnictví se ročně stanou tisíce Čechů. Veškerá data včetně přístupu k účtu jim mohou z počítače vysát trojští koně, údaje z platebních karet kopírují čtečky v bankomatech, nebezpečná jsou také falešná webová rozhraní na rezervace ubytování. Zjistěte, jaké jsou největší hrozby on-line bankovnictví.

Odstoupení od spotřebitelské smlouvy bude snadnější

4.5.2012 15:40Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Odstoupení od spotřebitelské smlouvy, k jejímuž podpisu se lidé zavázali třeba na předváděcích akcích, bude snadnější. Prezident Václav Klaus dnes podepsal novelu, která v občanském zákoníku ruší ustanovení, podle něhož lidé nemohli rychle a bez sankcí odstoupit od spotřebitelské smlouvy, pokud ji podepsali u sebe doma. O rozhodnutí prezidenta ČTK informoval jeho mluvčí Radim Ochvat.

Klaus otevřel obcím cestu k dalšímu historickému majetku

4.5.2012 15:33Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Obce budou moci nově žádat o majetek, který historicky vlastnily, ale nyní je státní. Cestu jim k tomu otevřel nový zákon o přechodu některých věcí z majetku České republiky do vlastnictví obcí. Normu dnes podepsal prezident Václav Klaus, informoval ČTK mluvčí prezidenta Radim Ochvat.
Úterý 24. září 2024 Praha 13:17,New York07:17